Αθλητικά

Δημήτρης Διαθεσόπουλος: «Άνιση η μάχη μας με κλειστές τις πισίνες»

Στην ημερίδα, μέσω τηλεδιάσκεψης του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου με θέμα τον Ελληνικό αθλητισμό στην εποχή της πανδημίας του covid-19, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, μετείχε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Δημήτρης Διαθεσόπουλος.
Στην παρέμβασή του επεσήμανε την αναγκαιότητα, έστω και τώρα, να δοθεί το… πράσινο φως για το άνοιγμα των κολυμβητηρίων και κατ’ επέκταση των προπονήσεων και κατόπιν την έναρξη των αγωνιστικών δραστηριοτήτων, με τήρηση -ασφαλώς- όλων των αυστηρών προϋποθέσεων που προκύπτουν από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο.Ε. αναρωτήθηκε επιχειρηματολογώντας και επικαλούμενος μάλιστα σχετική οδηγία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την μη μετάδοση του ιού στο νερό, πως γίνεται σε όλη την Ευρώπη, οι πισίνες να είναι ανοιχτές όχι μόνον για τις προπονήσεις, αλλά και για την ίδια την αγωνιστική δράση, την στιγμή μάλιστα που το περασμένο καλοκαίρι υλοποιήθηκε όλος σχεδόν ο αγωνιστικός προγραμματισμός και στα 6 αθλήματα της Ομοσπονδίας, χωρίς προβλήματα και με όλους τους κανόνες.
«Η όποια καθυστέρηση στην επανεκκίνηση, μόνον σοβαρά ζητήματα μπορεί να επιφέρει και στα αθλήματα της Ομοσπονδίας», τόνισε ο Διαθεσόπουλος.
Επεσήμανε, εξάλλου, πως οι Εθνικές Ομάδες Υδατοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών, σε πρώτη φάση, είναι αυτές που έχουν άμεσες αγωνιστικές υποχρεώσεις στα Προολυμπιακά τουρνουά, αρχής γενομένης από τον ερχόμενο μήνα με τις Γυναίκες στην Τεργέστη, χωρίς όμως αγώνες, παρά μόνον με τις προπονήσεις τους, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την αποστολή τους και κάνει «άνιση την μάχη τους», την στιγμή που οι άμεσοι ανταγωνιστές τους ακολουθούν εντελώς διαφορετικό δρόμο προετοιμασίας και με σαφώς ευνοϊκότερες προϋποθέσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου