Φίλες και φίλοι

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την ανάληψη των καθηκόντων μου, της τιμητικής θέσης του Προέδρου του Συμβουλίου της Κοινότητας μας, νοιώθω την ανάγκη να εκφράσω και να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου για αυτό τον πρώτο χρόνο εμπειρίας από την συμμετοχή μου στα κοινά του τόπου μας.

Αναλάβαμε τη διοίκηση της Κοινότητας μας σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία, η οποία έγινε ακόμα δυσκολότερη με την πανδημία του covid-19, μια επικίνδυνη κατάσταση παγκόσμιας κλίμακας που δημιούργησε πρωτόγνωρες συνθήκες για όλους μας.

Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώσαμε λόγω της πανδημίας, αλλά και των καταστροφικών θεομηνιών που έπληξαν την Κοινότητα μας, σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων ξεπεράσαμε τα αμέτρητα εμπόδια και τις δυσκολίες, αποκαταστήσαμε γρήγορα τις ζημιές και προχωρήσαμε έργα, δράσεις και ουσιαστικές παρεμβάσεις που αναβάθμισαν τις υποδομές μας και βελτίωσαν την ποιότητα ζωής της κοινότητας μας.

Με ένα ολοκληρωμένο και καλά δομημένο σχεδιασμό, με στοχευμένες δράσεις, με συνεχή επικοινωνία και συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς της νέας Δημοτικής Αρχής, με πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας, και με συμμετοχή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, συντονίσαμε και προωθήσαμε τα έργα και τις δράσεις που θα βάλουν τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον στην Κοινότητα μας. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά από την πρώτη κιόλας χρονιά.

Επιπλέον έχει γίνει σχεδιασμός μια σειράς δράσεων που αφορούν την καθημερινότητα και υλοποιούνται από τα υπηρεσιακά συνεργεία του τμήματος καθημερινότητας και συντήρησης της Δ.Ε. Αφάντου. Οι καθημερινές μας οργανωμένες και συντονισμένες προσπάθειες φέρνουν ήδη τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα.

Επειδή όμως στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, οι δράσεις για να είναι αποτελεσματικές πρέπει να είναι προϊόν συλλογικής εργασίας και συντονισμένης προσπάθειας μεταξύ των φορέων  της Κοινότητας, Δημοτικής Ενότητας, Δήμου Ρόδου αλλά και της ενεργής συμμετοχής των πολιτών.

Ως Πρόεδρος της Κοινότητας Αφάντου, θέλω τον πολίτη της πόλης μας ενημερωμένο, γιατί πιστεύω ότι ο ενημερωμένος πολίτης, είναι ο καλύτερος σύμμαχος μας. Θέλω ο πολίτης να γνωρίζει, γιατί πιστεύω ότι μέσα από την γνώση των ζητημάτων της πόλης μας θα μπορεί να ασκεί τη γόνιμη κριτική του.

Στο πλαίσιο αυτό, θα αναλάβουμε την πρωτοβουλία και το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε δημόσιο απολογισμό των πεπραγμένων της κοινότητα μας και μέσα από ένα εποικοδομητικό  διάλογο, θα μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο με τους συμπολίτες μας, για να τους παρουσιάσουμε όλα όσα πετύχαμε σε αυτό τον πρώτο χρόνο της θητείας μας, αλλά και να τους ενημερώσουμε για όλα αυτά που πρόκειται και έχουμε σχεδιάσει να προωθήσουμε στον δεύτερο χρόνο.

Είναι υποχρέωση μας και αποτελεί προσωπική μου δέσμευση ότι ο Ετήσιος Δημόσιος Απολογισμός και Διάλογος θα γίνει θεσμός για την κοινότητα μας και θα αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του νέου ήθους και του νέου ύφους εξουσίας με το οποίο ασκούμε τα καθήκοντα που μας ανατέθηκαν. Ένας θεσμός που θα τιμά πρώτα και πάνω από όλα, τον συμπολίτη μας.

Παρά τις δύσκολες εποχές, τις πρωτόγνωρες καταστάσεις και τις αντίξοες συνθήκες θεωρώ ότι καταφέραμε και πετύχαμε πολλά. Μπροστά όμως σε αυτά  που οραματιζόμαστε  έχουμε ακόμη και πρέπει να πετύχουμε πολλά περισσότερα. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να προχωρήσουμε όλοι μαζί στον δεύτερο χρόνο της θητείας μας, έχοντας πλήρη επίγνωση των προβλημάτων και των προκλήσεων που έχουμε να επιλύσουμε και να αντιμετωπίσουμε για την Κοινότητα μας.

Με μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση, χτίζοντας κλίμα εμπιστοσύνης και σεβασμού, σταθεροί, ακλόνητοι και αμετακίνητοι στις αξίες τους στόχους και το όραμα μας. Ανεβάζουμε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά, με μοναδικό σκοπό να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής της κοινότητας μας. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητες, τις δυνατότητες της νέας Δημοτικής Αρχής και στην διακυβέρνηση του Δημάρχου μας Αντώνη Καμπουράκη.

Όλοι μαζί, Κοινότητα, Δημοτική Αρχή και πολίτες, θα χτίσουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας, πάνω στην οποία θα στηριχτεί η προσπάθεια μας για να κάνουμε ξανά την πόλη μας πιο όμορφη, πιο λειτουργική και πιο ανθρώπινη. Να είστε βέβαιοι ότι με μεγαλύτερο πάθος, παλμό και ενθουσιασμό θα συνεχίσουμε την προσφορά και την μάχη μας για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα για τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους Αντιδημάρχους της Δημοτικής Αρχής με τους οποίους συνεργαστήκαμε σε αυτό τον πρώτο χρόνο, τον Κο Τηλέμαχο Καμπούρη, τον Κο Δώρο Κωνσταντίνου, την Κα Τσαμπίκα Κιαχαγιά Μαγιόγλου, τον Κο Ιωάννη Καμπούρη, τον Κο Στράτο Καρίκη, τον Πρόεδρο ΔΕΡΜΑΕ Κο Ιωάννη Ιατρίδη και τον Πρόεδρο ΔΟΠΑΡ, τον Κο Αλέξανδρο Κολιάδη, τον Κο Αθανάσιο Σταμο, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ Κο Βασίλειο Μανέττα. Την Περιφέρεια Νοτιου Αιγαίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Κο Χρήστο Ευστρατίου καθώς και τον Κο Εμμανουήλ Λόγγο τέως Πρόεδρο της Κοινότητας Αφάντου και νυν Πρόεδρο ΚΕΚ Γεννηματάς για την συνεχή πολύτιμη ενημέρωση του για θέματα της Κοινότητας μας. Τους Κοινοτικούς Συμβούλους του τοπικού συμβουλίου για την ομόφωνη στήριξη τους και τις προτάσεις τους για την σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου και της ΔΕΥΑΡ για τα έργα που έχει ανάγκη και πρέπει να υλοποιήσει η Κοινότητα μας.

Ιδιαιτέρως όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αγαπητό φίλο και συνεργάτη, Αντιδήμαρχο μας της Δ.Ε. Αφάντου και Πεταλουδών, Κο Αναστάσιο Σπανό για την εξαιρετική συνεργασία, την παραγωγική χρονιά και την υπέροχη μέχρι σήμερα διαδρομή μας ως συνοδοιπόροι στο κοινό μας όραμα. Μαζί πετύχαμε σε ένα χρόνο πολλά, τα οποία χωρίς την δική του βοήθεια, προσπάθεια και εμπειρία δεν θα μπορούσαμε εύκολα να τα υλοποιήσουμε. Έχουμε όμως ακόμη να πετύχουμε πολλά περισσότερα. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε μαζί για να ολοκληρώσουμε τους στόχους και το όραμα μας για την Κοινότητα μας.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα υπηρεσιακά στελέχη και το εργατικό προσωπικό των επιχειρησιακών συνεργείων της Καθημερινότητας της Δ.Ε. Αφάντου, καθώς και στα επιχειρησιακά συνεργεία της ΔΕΥΑΡ Αφάντου για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και την άψογη συνεργασία τους.

Τέλος για μια ακόμα φορά θέλω εκφράσω την μεγάλη ευγνωμοσύνη και αγάπη όλων εσάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας. Στόχος μου είναι με καθημερινή προσπάθεια να φανώ αντάξιος της τιμής, της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών σας.

Γεώργιος Εμμ Μπακίρης

Πρόεδρος Κοινότητας Αφάντου

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ