ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γαλλική κυβέρνηση: Γνωρίζαμε ότι σχεδιάζονται επιθέσεις, ετοιμάζονται κι άλλες σε όλη την Ευρώπη

news room 1 λεπτό ανάγνωση
επίθεση

Η γαλλική κυβέρ­νηση γνώριζε ότι σχε­διά­ζο­νταν επι­θέ­σεις δήλωσε ο πρω­θυ­πουρ­γός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, ο οποίος εκτί­μησε ότι είναι πολύ πιθανό οι επι­θέ­σεις στο Παρίσι να σχε­διά­στη­καν στο Βέλγιο.

Μιλώ­ντας στο ραδιό­φωνο του RTL, υπο­στή­ριξε ότι ετοι­μά­ζο­νται και άλλες επι­θέ­σεις σε βάρος όχι μόνο της Γαλλίας αλλά ενα­ντίον όλης της Ευρώπης και πως οι γαλ­λι­κές μυστι­κές υπη­ρε­σίες είχαν εμπο­δί­σει αρκετές επι­θέ­σεις το καλο­καίρι.

Παράλ­ληλα ο Βαλς επι­βε­βαί­ωσε ότι κατά τη διάρ­κεια της νύχτας υπήρξε σειρά αστυ­νο­μι­κών ερευνών σε σπίτια ύποπτων Ισλα­μι­στών και ότι έγιναν συλ­λή­ψεις.

«Κάνουμε χρήση του νομικού πλαι­σίου της κατά­στα­σης έκτα­κτης ανάγκης και ανα­κρί­νουμε ανθρώ­πους που είναι μέρος του ριζο­σπα­στι­κού κινή­μα­τος τζιχάντ … και όλους εκεί­νους που υπο­στη­ρί­ζουν το μίσος κατά της Γαλλίας», είπε ο Βαλς.

Ο Βαλς τόνισε ότι η απειλή αφορά όλη την Ευρώπη, όπως επι­βε­βαί­ωσε και ο Ντέι­βιντ Κάμερον ο οποίος δήλώσε ότι επτά επι­θέ­σεις μικρό­τε­ρης κλί­μα­κας που σχε­δια­ζό­ντου­σαν στο Ηνωμένο Βασί­λειο κατά τους τελευ­ταί­ους έξι μήνες, εμπο­δί­στη­καν.

Ο Βρε­τα­νός πρω­θυ­πουρ­γός εξέ­φρασε την πεποί­θησή του ότι το Ηνωμένο Βασί­λειο θα πρέπει να συμ­με­τέ­χει σε αερο­πο­ρι­κές επι­δρο­μές κατά του ISIS στη Συρία, αλλά θα πρέπει να πείσει το Κοι­νο­βού­λιο να υπο­στη­ρί­ξει δράση.

Αλλά προει­δο­ποί­ησε ότι εάν τα βρε­τα­νικά συμ­φέ­ρο­ντα δια­κυ­βεύ­ο­νται στη Συρία, πρώτα θα δράσει και μετά θα ενη­με­ρώ­σει το Κοι­νο­βού­λιο.

thetoc.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.