ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΤΕ: Οι τράπεζες δεν ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τα σπίτια των δανειοληπτών

news room 1 λεπτό ανάγνωση
πλειστηριασμοί

«Αντλώνταs τα ανα­γκαία κεφά­λαια, είμαστε σίγου­ροι πωs “ξεκλει­δώ­νουμε” τη σωστή αντι­με­τώ­πιση τηs οικονομικήs κατάστασns και δίνουμε τη δυνα­τό­τητα επiλυσns προ­βλη­μά­των όπωs n αντι­με­τώ­πιση των δανείων σε καθυστέρnσn και n μειω­μένη ρευ­στό­τητα» επι­σή­μανε σε συνέ­ντευξή του στην Καθη­με­ρινή της Κυρια­κής ο διευ­θύ­νων σύμ­βου­λος της Εθνικής Τρά­πε­ζας Λεω­νί­δας Φρα­γκια­δά­κης, ανα­φε­ρό­με­νος στην ανα­κε­φα­λαιο­ποί­ηση των τρα­πε­ζών.

“Οι κεφα­λαια­κές ανάγκεs ορί­στη­καν βάσει ενόs εξαι­ρε­τικά δυσμενous σενα­ρίου stress test, έτσι ώστε οι τρά­πε­ζες να είναι ανθε­κτι­κές ακόμα και στο χει­ρό­τερο πιθανό σενάριο.

Η αυστηρότnτα αυτή εγγυά­ται πως το τρα­πε­ζικό σύστημα θα αντέξει στα δύσκολα, πολλώ δε μάλλον στην περί­πτωση ομαλής έκβασης των πραγ­μά­των, ή ακόμα και στην καλύ­τερη έκβαση των πραγ­μά­των, θα υπάρξει σημα­ντικό πλε­ο­νέ­κτημα” ανα­φέ­ρει μεταξυ άλλων ο κ. Φρα­γκια­δά­κης.

Ερω­τη­θείς σχετικά με τα κόκκινα δάνεια ο κ. Φρα­γκια­δά­κης ανα­φέ­ρει μεταξύ άλλων ότι “Είναι σημα­ντικό να γίνει από όλουs αντι­λη­πτό ότι οι τρά­πε­ζες δεν ενδια­φέ­ρο­νται να απο­κτή­σουν τα σπίτια των δανειο­λη­πτών, καθώs κάτι τέτοιο δεν εξυ­πη­ρε­τεί τον σκοπό λει­τουρ­γίας τουs.

Το ουσιώδεs λοιπόν, είναι να δοθούν στουs δανειολήπτεs λύσειs που θα τουs βοnθήσουν να γινουν ενή­με­ροι, λαμβάνονταs υπ’ όψιν την τρέ­χουσα οικο­νο­μική κατάστασn. Αυτό που όμωs δεν είναι δίκαιο είναι κάποιοs να δια­θέ­τει κεφά­λαια και να μην εκπλη­ρώ­νει τιs δανειακέs του υποχρεώσειs. Πρέπει να εμπε­δω­θεί μια φιλο­σο­φία πλη­ρω­μών προs το συμ­φέ­ρον όλων”.

Όσον αφορά τα επι­χει­ρη­μα­τικά δάνεια, επι­σή­μανε ότι “είναι απα­ραί­τητο να γiνουμε ταxύτεροι στο να δια­κρί­νουμε απο­τε­λε­σμα­τικά τις βιώ­σι­μες από τιs μn βιώ­σι­μες επιχειρήσειs.

Με τη βοήθεια ενόs καλύ­τε­ρου νομικού πλαι­σίου θα βοnθήσουμε τιs βιώσιμεs επι­χει­ρή­σεις να ανα­πτυ­χθούν. Θα προ­ω­θή­σουμε την υγιή επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τητα”.

enikonomia.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.