Τοπικές Ειδήσεις

Βουλή: Στην Ολομέλεια νομοσχέδιο για τον Κώδικα της Θαλάσσιας Πολιτικής στον νησιωτικό χώρο

Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και των ειδικών αγορητών των κομμάτων ξεκίνησε το πρωί της Πεμπτής (16/9) στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την «Κύρωση του Κώδικα της νομοθεσίας για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, τον μηχανισμό εφαρμογής της, την κρατική εποπτεία και τους γενικούς όρους υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδυνάμου».

Η εν λόγω νομοθετική ρύθμιση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αφορά την κωδικοποίηση της υφιστάμενης πολυνομοθεσίας για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο και τους όρους υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδυνάμου. Μια ενσωμάτωση όλων των νόμων σε έναν ενιαίο Κώδικα που αναγνωρίζεται ως θετικό επί της αρχής από όλα τα κόμματα, παρά τις όποιες αντιρρήσεις και αντιθέσεις είχαν και παραμένουν να έχουν σε νόμους που όταν θεσπίστηκαν τους είχαν καταψηφίσει.

Η κωδικοποίηση του συνόλου της σχετικής νομοθεσίας παρέχει την δυνατότητα στους εισηγητές και ειδικούς αγορητές να επεκταθούν σε μια εφ’ όλης ύλης συζήτηση σχετικά με την κυβερνητική νησιωτική και θαλάσσια πολιτική καθώς και της εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδυνάμου.

Πηγή newsbeast.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου