Τοπικές Ειδήσεις

Μέτρα προστασίας – Τι απαιτείται για την είσοδο στο Δικαστικό Μέγαρο

Ενόψει της με αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ.55400/2021 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ Β, 4206/12.9.2021), για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού covid-19, με έναρξη ισχύος, την 16η Σεπτεμβρίου 2021 (βλ. άρθρ. 1 § 1 στοιχ. 3 της ως άνω Κ.Υ.Α.) ως προς τον τρόπο λειτουργίας των δικαστηρίων που στεγάζονται στο Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου, σας γνωρίζουμε τα εξής:

· Η εξυπηρέτηση κοινού γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, τηρουμένων πάντα των λοιπών μέτρων προστασίας και της αναλογίας ενός (1) ατόμου ανά 16 τ.μ., και με υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο, εφόσον δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις. Ειδικότερα δε, για το γραφείο του Κτηματολογικού Γραφείου Ρόδου που λειτουργεί εντός του Δικαστικού Μεγάρου, η εξυπηρέτηση του κοινού συνεχίζει να γίνεται μόνον κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

· Από τις 16.9.2021 κατά την είσοδο στο Δικαστικό Μέγαρο, όλα τα φυσικά πρόσωπα (δικαστικοί λειτουργοί, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, πάσης φύσεως εργαζόμενοι, πολίτες) υποχρεούνται να επιδεικνύουν:

1) Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή

2) Πιστοποιητικό νόσησης ή

3) Βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου με την μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί είτε με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την είσοδο ή

4) Βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού, (rapid-test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την είσοδο. Οι ως άνω υποχρεώσεις περιλαμβάνουν ανηλίκους από δώδεκα (12) ετών και άνω. Ανήλικοι από 5 έως 11 ετών, δύνανται να προσκομίζουν εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) τελευταίου εικοσιτετραώρου.

• Τα ανωτέρω πιστοποιητικά επιδεικνύονται είτε σε έγχαρτη μορφή είτε ηλεκτρονικά μέσω κινητής συσκευής του φυσικού προσώπου στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου, στο προσωπικό φύλαξης (security) οι οποίοι τα σαρώνουν ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής Covid Free GR. Προερχόμενοι από τρίτη χώρα αλλοδαποί οφείλουν να επιδεικνύουν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά σε έγχαρτη μορφή.

• Σε όλα τα πρόσωπα (δικαστικοί λειτουργοί, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, πάσης φύσεως εργαζόμενοι, πολίτες) που δεν είναι εφοδιασμένα με το κατάλληλο, έγκυρο κατά περίπτωση, πιστοποιητικό απαγορεύεται η είσοδος στις ως άνω υπηρεσίες.

Ο Πρόεδρος Εφετών Δωδεκανήσου

Χριστόδουλος Κυρτσίδης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου