Τοπικές Ειδήσεις

Με γοργούς ρυθμούς η ΔΕΥΑΡ προχωρεί τα έργα ανάπτυξης

Συνέντευξη Τύπου εφ όλης της ύλης, παραχώρησε χτες ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Σπύρος Σπυρόπουλος, αναφερόμενος στα έργα που εκτελούνται αλλά και στα οικονομικά της δημοτικής επιχείρησης.
«Παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η ΔΕΥΑΡ βρίσκεται σε επαγρύπνηση και μετά την σχετική έγκριση στο πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ των τριών μελετών που υποβάλαμε για συγκεκριμένα έργα προς χρηματοδότηση ύψους 18εκ. ευρώ, ακολούθησε η υποβολή τεσσάρων τεχνικών δελτίων, για ισάριθμες πράξεις στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Οι δύο πράξεις αφορούν στη δημοπράτηση επιχειρησιακών μελετών που από τη νομοθεσία, η ΔΕΥΑΡ είναι υποχρεωμένη να υποβάλει και οι άλλες δύο, σε σημαντικά έργα πνοής για το νησί. Μιλάμε για α. την υλοποίηση σχεδίου ασφάλειας νερού –μία μελέτη ύψους 422.000 ευρώ και β. το γενικό σχέδιο ύδρευσης (Master Plan) που αφορά σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου, μια μελέτη ύψους 392.000 ευρώ. Τα άλλα δύο έργα αφορούν στην κατασκευή αγωγού μεταφοράς λυμάτων στο κέντρο της πόλης που μας ταλαιπωρεί εδώ και πολύ καιρό και χρήζει αντικατάστασης, καθώς και στο δίκτυο αποχέτευσης στ’ Αφάντου. Στο ερχόμενο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ θα εγκρίνουμε τα τεύχη δημοπράτησης των τριών μελετών για τα έργα που υποβάλαμε στο πρόγραμμα ‘Αντώνης Τρίτσης’ κι έχουν πάρει έγκριση καθώς και τις δανειακές συμβάσεις με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η ΔΕΥΑΡ δεν αφήνει το διάστημα να κυλάει, άπραγη. Υλοποιεί τις δεσμεύσεις της και προχωράει τα έργα για να ωριμάσουν μέχρι και την υλοποίησή τους.
»Επιπλέον, η ΔΕΥΑΡ έχει κάνει συνολικά εννέα γεωτρήσεις στην περιοχή της Νότιας Ρόδου (Λίνδος και Κάλαθος) όπου αναμένουμε και την ηλεκτροδότησή τους από την ΔΕΗ. Αυτό θα λειτουργήσει επικουρικά, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση με τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή εκείνη –μέχρι να έρθει η οριστική λύση με την υλοποίηση της β’ φάσης του Φράγματος Γαδουρά, που έχει αναλάβει η ΠΝΑι.
Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Αποχέτευσης βρίσκονται από τις 15 Σεπτεμβρίου έξω για καθαρισμούς φρεατίων ενώ εκτελούν καθαρισμούς και στις δεξαμενές και εργασίες συντήρησης, βλάβες κ.λπ.»
Ο κ. Σπυρόπουλος, είπε ακόμη πως υπάρχουν εκκρεμότητες σε θέματα αποκατάστασης βλαβών του οδοστρώματος σε πολλά σημεία του νησιού –κάτι που η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ προσπαθεί να λύσει με συμβάσεις με εργολάβους και με ανάλογη προμήθεια υλικών.
Αναφερόμενος στα οικονομικά της επιχείρησης, υπογράμμισε ότι βρίσκονται ήδη σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την εποχή που ανέλαβε η νέα διοίκηση:
«Παρ όλα αυτά, τα οικονομικά της ΔΕΥΑΡ παραμένουν περιορισμένα και προσπαθούμε με φειδώ και προγραμματισμό, να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες προκειμένου να μην μειώσουμε την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών μας και ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε τις απαιτήσεις προς τους πελάτες μας.
Επιπλέον, μετά από σχετική απόφαση του δ.σ. δίδεται ΕΚ ΝΕΟΥ η δυνατότητα για ρυθμίσεις σε 100 δόσεις. Όσοι είχαν ρυθμίσει τις οφειλές τους, μπορούν έως τις 31 Οκτωβρίου 2021, να υποβάλουν αίτημα ‘αναβίωσης’ της ρύθμισης εάν είχαν χάσει την προηγούμενη ρύθμιση –λόγω της πανδημίας κ.λπ.»
Όπως ανέφερε, το ενδιαφέρον για τις ρυθμίσεις είναι περιορισμένο.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΤΗΝ ΕΛΦΕΕ
Ο κ. Σπυρόπουλος, μίλησε ακόμη (με την ιδιότητα του προέδρου της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ρόδου) για τη γενική συνέλευση και για τις εκλογές.
«Η Γ.Σ. της ΕΛΦΕΕ θα γίνει στις 20 και 27 Οκτωβρίου με εκλογο-απολογιστικό χαρακτήρα –ενόψει της Γ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας. Κατόπιν, θα προχωρήσουμε στην εκλογή νέας διοίκησης. Προσωπικά, ΔΕΝ θα είμαι ξανά υποψήφιος για την προεδρία. Θα δηλώσω υποψηφιότητα για μέλος της Ομοσπονδίας. Απλά θέλω να υπογραμμίσω πως είναι αναγκαία η συμμετοχή όλων».
-Τέλος, αναφερόμενος στην τελευταία ανακοίνωση του ΟΕΕ Θεσσαλίας σχετικά με την νέα πλατφόρμαMyData (νέα δεδομένα, νέο περιβάλλον, όπου θα μπορούν να ελέγχονται οι επιχειρήσεις προκειμένου να αποφευχθεί η φοροδιαφυγή), τόνισε πως βρίσκει σύμφωνους και τους λογιστές της Ρόδου, καθώς είναι ένα εργαλείο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.
«Θα πρέπει να δουν τους χρόνους, καθώς η ενημέρωση προς τις επιχειρήσεις είναι ελλιπής και δυσανάλογη του εγχειρήματος ενώ δεν έχει ακόμη ικανοποιηθεί το αίτημά μας για χρηματοδότηση των λογιστικών γραφείων».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου