ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έβαλαν και ΦΠΑ στη χρέωση του 1 ευρώ στους λογαριασμούς ΔΕΗ

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΔΕΗ

Δεν είναι μόνο η ΔΕΗ, η οποία θα επω­φε­λη­θεί από τη χρέωση του 1 ευρώ στους έντυ­πους λογα­ρια­σμούς του ρεύ­μα­τος, η οποία λόγω των προ­βλη­μά­των στη δωρεάν εναλ­λα­κτική του ηλε­κτρο­νι­κού λογα­ρια­σμού, καθί­στα­ται επί της ουσίας υπο­χρε­ω­τική.

Όπως δια­πι­στώ­νουν οι κατα­να­λω­τές που λαμ­βά­νουν τους πρώτους λογα­ρια­σμούς με τη νέα χρέωση, το 1 ευρώ μετα­τρέ­πε­ται σε 1,24 ευρώ, αφού επι­πλέον προ­στί­θε­ται και ο ΦΠΑ. Επο­μέ­νως η συνο­λική επι­βά­ρυνση στους έξι λογα­ρια­σμούς που λαμ­βά­νει ετησίως ένας πελάτης της ΔΕΗ, φτάνει τα 7,44 ευρώ και όχι τα 6 ευρώ όπως αρχικά είχε εκτι­μη­θεί.

Εάν υπο­λο­γι­στεί ότι η ΔΕΗ εκδίδει περί τους 42 εκα­τομ­μύ­ρια λογα­ρια­σμούς ετησίως για τις 7 εκα­τομ­μύ­ρια παροχές που προ­μη­θεύει, γίνεται αντι­λη­πτό ότι για το δημόσιο ταμείο προ­κύ­πτει ένα διόλου ευκα­τα­φρό­νητο έσοδο της τάξης των 10 εκατ. ευρώ, που αφαι­ρεί­ται βεβαίως από την τσέπη των ούτως ή άλλως υπερ­φο­ρο­λο­γη­μέ­νων κατα­να­λω­τών.

Και ενώ οι ενώσεις κατα­να­λω­τών έχουν ζητήσει την αλλαγή του μέτρου και την εφαρ­μογή κινή­τρου μείωσης κατά 1 ευρώ, των λογα­ρια­σμών όσων επι­λέ­ξουν τη χρήση του ebill, την ίδια στιγμή ανα­κύ­πτουν όλο και περισ­σό­τερα προ­βλή­ματα και εμπόδια.

Εκτός από το θέμα που ανέ­δειξε το Capital.gr  με τις παλιές παροχές που βρί­σκο­νται σε δια­φο­ρε­τικό όνομα και για τις οποίες ο κατα­να­λω­τής χρειά­ζε­ται να δώσει περί τα 50 ευρώ για να προβεί σε αλλαγή ώστε να μπορεί να κάνει χρήση της ηλε­κτρο­νι­κής υπη­ρε­σίας, πρό­βλημα αντι­με­τω­πί­ζουν σχεδόν όλοι οι κατα­να­λω­τές που ζουν σε πολυ­κα­τοι­κία. Συγκε­κρι­μένα, όπως καταγ­γέλ­λουν κατα­να­λω­τές δεν υπάρχει δυνα­τό­τητα να προ­στε­θεί στο ebill κοι­νό­χρη­στη παροχή.

Το πρό­βλημα παρα­δέ­χε­ται και η ίδια η ΔΕΗ, η οποία έχει απα­ντή­σει σε σχετικά ερω­τή­ματα που δέχθηκε από πελάτες της, ότι στο μέλλον θα προ­στε­θεί η σχετική επιλογή. Και πάλι όμως, με την ταυ­το­ποί­ηση που ζητεί­ται ως προ­ϋ­πό­θεση, απαι­τεί­ται να προ­σκο­μι­στούν σε υπο­κα­τά­στημα της ΔΕΗ μια σειρά από έγγραφα και απο­φά­σεις της συνέ­λευ­σης της πολυ­κα­τοι­κίας, που ουσια­στικά καθι­στούν αδύνατη την έγγραφη στο ebill και άρα υπο­χρε­ω­τική την πληρωμή της χρέωσης του 1,24 ευρώ/ λογα­ρια­σμό.

Πηγή capital.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.