Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 95 ετών από την ίδρυση της AHEPA (1922 – 2017), το Τμήμα HJ – 33 Ρόδου, θα διοργανώσει την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα: 20:00, στο Κατάλυμα της Ισπανίας (οδός Ιπποτών) ομιλία του Καθηγητή Δρα Ιωάννη Θ. Μάζη, Προέδρου του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Γεωστρατηγική αστάθεια στα Δυτικά Βαλκάνια».

Η είσοδος στην ομιλία του Καθηγητή Μάζη, το απόγευμα (ώρα: 20:00) της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου 2017, στο Κατάλυμα της Ισπανίας (οδός Ιπποτών), είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το πρωί της επομένης ημέρας, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, με την ευκαιρία του 2017, ως έτους Εθνοφυλάκων και Εφέδρων, μέλη του Τμήματός Ρόδου, αξιωματούχοι εξ’ Αμερικής και μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της AHEPA HELLAS έξ’ Αθηνών, θα μεταβούν στο νοτιότερο άκρο της Ελλάδος, στο Καστελόριζο (Μεγίστη). Κατά τη διάρκεια της αυθημερόν παραμονής τους στο νησί, θα προσφέρουν σχολικά είδη στα παιδιά της Μεγίστης και βασικό εξοπλισμό στη Διοίκηση Άμυνας Νήσου Μεγίστης.

Το Τμήμα AHEPA Ρόδου θεωρεί εθνικό του καθήκον, να αποτίσει τον ελάχιστο φόρο τιμής, στη γυναίκα – σύμβολο της περιοχής, τη Δέσποινα Αχλαδιώτη, την περίφημη Κυρά της Ρω, με κατάθεση στεφάνων στον τάφο της, στη νησίδα Ρω και στους στρατιώτες που υπηρετούν στο Ε.Φ. Ρω. που κυριολεκτικά φυλάσσουν Θερμοπύλες. Στην εθνική αυτή πρωτοβουλία του Τμήματος Ρόδου, αρωγοί του ήλθαν: το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, η ΑΣΔΕΝ και η 95 ΑΔΤΕ.

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ