Ειδήσεις

Οικονόμου: Δεν υπάρχουν πατρίκειοι και πληβείοι όταν συντρέχουν λόγοι «νόμιμης επισύνδεσης»

Δεν υπάρχουν πατρίκειοι και πληβείοι, οι νόμιμες επισυνδέσεις γίνονται σε κάθε περίπτωση όταν υπάρχουν σοβαροί λόγοι και έχει δοθεί εισαγγελική έγκριση.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στο έκτακτο briefing που παραχώρησε σήμερα, με αντικείμενο το θέμα των ημερών, τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Πόρισμα για την νομιμότητα της επισύνδεσης στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη, θα εκδώσει η ανεξάρτητη αρχή διασφάλισης απορρήτου των επικοινωνιών.

Η νομιμότητα της επισύνδεσης στο κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη δεν αμφισβητείται, αν και πολιτικά αυτό είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε η νομιμότητα και η συνταγματικότητα της επισύνδεσης, κρίθηκε θετικά από την αρμόδια εισαγγελία, ενώ επιπλέον, τη νομιμότητα επισύνδεσης αξιολογεί και η ανεξάρτητη αρχή διασφάλισης απορρήτου των επικοινωνιών, η οποία και θα εκδώσει σχετικό πόρισμα.

«Επίμονα και περιέργως αρνείται να ενημερωθεί ο κ. Ανδρουλάκης»
Σχολίασε τη στάση του κ. Ανδρουλάκη λέγοντας ότι «δημόσια, επίμονα και περιέργως αρνείται να ενημερωθεί από την κυβέρνηση για τα όσα έγιναν» και στην ουσία απορρίπτει και δεν αξιοποιεί καμία θεσμική δυνατότητα ενημέρωσης, ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από το κοινοβούλιο, ούτε από τις δημόσιες αρχές.
«Και ενώ αρνείται να ενημερωθεί αρμοδίως και ενδελεχώς, προβαίνει σε μια πλειάδα δηλώσεων που βασίζονται σε συμπεράσματα αυθαίρετα χωρίς να έχει γνώση όλων των γεγονότων», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αν δεν καταλήξει σε τίποτα η επισύνδεση, τα αρχεία καταστρέφονται
Στο ερώτημα εάν οι πληροφορίες για τον κ. Ανδρουλάκη έχουν διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, έχουν αρχειοθετηθεί ή έχουν καταστραφεί, ο κ. Οικονόμου αποκρίθηκε ότι αυτές οι απαντήσεις θα δοθούν με τον θεσμικά δέοντα τρόπο και στον βαθμό που επιτρέπεται από τις υπηρεσίες. Σε κάθε περίπτωση τόνισε πως όταν μία επισύνδεση ολοκληρώνεται και δεν καταλήγει σε τίποτα, τερματίζεται και καταστρέφεται οποιοδήποτε αρχείο.

«Η εξεταστική προφανώς θα εξετάσει διάφορες περιόδους λειτουργίας της ΕΥΠ»
Σχετικά με τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση, για την οποία η κυβέρνηση έχει ήδη τοποθετηθεί θετικά, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «προφανώς θα εξετάσει διάφορες περιόδους λειτουργίας της ΕΥΠ», καθώς θα έχει αξία να δούμε πως διαχειρίστηκαν τέτοιες παθογένειες στο παρελθόν, «αν τις διαχειρίστηκαν».

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου