ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τυχερά παίγνια: Καθιερώνεται η μηνιαία δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων της αγοράς

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΤΖΟΓΟΣ
✦ Σύνοψη ⌄
  • Η ΕΕΕΠ καθιε­ρώ­νει μηνιαία δημο­σί­ευση επι­και­ρο­ποι­η­μέ­νων οικο­νο­μι­κών στοι­χείων για την αγορά τυχερών παι­γνίων, με ανάρ­τηση έως τη 10η ημέρα κάθε μήνα.
  • Στόχος είναι η ενί­σχυση της δια­φά­νειας και η πρό­σβαση του κοινού σε αξιό­πι­στα, συγκρί­σιμα και έγκαιρα δεδο­μένα.
  • Για την περίοδο Ιανουα­ρίου–Αυγού­στου 2026, το Ανα­μορ­φω­μένο TGR αυξή­θηκε κατά 10,4%, στα 11,68 δισ. ευρώ, ενώ τα ακα­θά­ρι­στα έσοδα (GGR) ενι­σχύ­θη­καν κατά 4,2%, ξεπερ­νώ­ντας τα 2,06 δισ. ευρώ.
  • Τα δικαιώ­ματα του Δημο­σίου αυξή­θη­καν κατά 7,9%, στα 484,5 εκατ. ευρώ, και ο φόρος παικτών κατά 27,3%, στα 369,4 εκατ. ευρώ.

Με στόχο την ενί­σχυση της δια­φά­νειας και την έγκυρη, συστη­μα­τική ενη­μέ­ρωση του κοινού και της αγοράς, η Επι­τροπή Επο­πτείας και Ελέγχου Παι­γνίων (ΕΕΕΠ) καθιε­ρώ­νει τη μηνιαία δημο­σί­ευση επι­και­ρο­ποι­η­μέ­νων οικο­νο­μι­κών στοι­χείων της αγοράς τυχερών παι­γνίων, μέσω της επί­ση­μης ιστο­σε­λί­δας της.

Η δημο­σί­ευση θα πραγ­μα­το­ποιεί­ται σε σταθερή μηνιαία βάση, έως τη 10η ημέρα του επό­με­νου μήνα, μετά την ολο­κλή­ρωση της υπο­βο­λής των σχε­τι­κών ανα­φο­ρών από τους παρό­χους προς την ΕΕΕΠ και τις αρμό­διες φορο­λο­γι­κές αρχές.

Με την πρω­το­βου­λία αυτή, η ΕΕΕΠ στο­χεύει, όπως σημειώ­νει σε ανα­κοί­νωσή της, να ενι­σχύ­σει την πρό­σβαση του κοινού σε αξιό­πι­στα, συγκρί­σιμα και επι­και­ρο­ποι­η­μένα δεδο­μένα, συμ­βάλ­λο­ντας στην πλη­ρέ­στερη ενη­μέ­ρωση, στη δια­φά­νεια και στην καλύ­τερη κατα­νό­ηση της εξέ­λι­ξης της αγοράς τυχερών παι­γνίων.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕΕΠ έδωσε στη δημο­σιό­τητα τα βασικά οικο­νο­μικά μεγέθη της αγοράς για την περίοδο Ιανουα­ρίου – Αυγού­στου 2026, καθώς και τη συγκρι­τική τους απο­τύ­πωση με τα αντί­στοιχα στοι­χεία του 2025.

Τα δημο­σιευό­μενα στοι­χεία απο­τυ­πώ­νουν την εξέλιξη της αγοράς ανά κανάλι δια­νο­μής, επι­τρέ­πο­ντας τη συστη­μα­τική παρα­κο­λού­θηση των οικο­νο­μι­κών μεγεθών και της δια­χρο­νι­κής πορείας του κλάδου.

Συνο­λική εικόνα της αγοράς τυχερών παι­γνίων

Όπως προ­κύ­πτει από τα τελευ­ταία δια­θέ­σιμα στοι­χεία της αγοράς τυχερών παι­γνίων κατα­γρά­φηκε σημα­ντική άνοδος το 2026.

Το συνο­λικό Ανα­μορ­φω­μένο TGR αυξή­θηκε κατά 10,4%, φτά­νο­ντας τα 11,68 δισ. ευρώ (έναντι 10,58 δισ. ευρώ το 2025).

Αντί­στοιχα, τα συνο­λικά ακα­θά­ρι­στα έσοδα (GGR) ενι­σχύ­θη­καν κατά 4,2%, ξεπερ­νώ­ντας τα 2,06 δισ. ευρώ.

Τα δικαιώ­ματα του Δημο­σίου (Public Participation) αυξή­θη­καν κατά 7,9% (484,5 εκατ. ευρώ), ενώ η μεγα­λύ­τερη ποσο­στιαία άνοδος σημειώ­θηκε στον Φόρο Παικτών (Withhold Tax on Winnings), ο οποίος έκανε άλμα 27,3%, αγγί­ζο­ντας τα 369,4 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ot.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.