Ειδήσεις

Ταξιδιωτική οδηγία και από Βουλγαρία

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφ. «ΣΤΑΝΤΑΡΤ», το βουλγαρικό ΥΠΕΞ δίνει τις παρακάτω οδηγίες στους Βούλγαρους πολίτες που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα για τουρισμό:
-Οι Βούλγαροι που θα ταξιδέψουν στη Β. Ελλάδα να γεμίσουν τα ντεπόζιτά τους με καύσιμα σε βουλγαρικό έδαφος πριν τα σύνορα με την Ελλάδα για να μην βρεθούν σε δύσκολη θέση στην αρχή ακόμη της διαμονής τους στη χώρα ή να αναγκαστούν να περιμένουν σε ουρές στα πρατήρια βενζίνης , τα οποία δέχονται μόνο μετρητά. Δεν συνιστάται να έχουν στα αυτοκίνητα δοχεία με βενζίνη διότι αυτό είναι παράνομο στην Ελλάδα και θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα σε περίπτωση ελέγχου από τα αστυνομικά όργανα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου όπου υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιών.
-Να έχουν μαζί τους αρκετά μετρητά και να προσέχουν ιδιαίτερα για τη φύλαξή τους λόγω του αυξημένου αριθμού κλοπών στα τουριστικά κέντρα.
-Να διευκρινίσουν εκ των προτέρων με το ξενοδοχείο όπου έχουν κάνει την κράτησή τους ποιος τρόπος πληρωμής είναι αποδεκτός, με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή μετρητά.
-Να μην υπολογίζουν σε ανάληψη ποσών από τα ΑΤΜ στη Θεσσαλονίκη και στη Β. Ελλάδα που δεν είναι μόνο απρόσιτα λόγω των τεράστιων ουρών, αλλά και δεν τροφοδοτούνται τακτικά σε κάποιους μικρούς οικισμούς.
-Οι πληρωμές στα ελληνικά καταστήματα, εκτός από κάποια πολυτελή εστιατόρια, γίνονται κατ’ αρχήν σε μετρητά.
-Υπάρχει έλλειψη κάποιων βασικών και πιο συγκεκριμένα εισαγόμενων προϊόντων και φαρμάκων στα καταστήματα και στα φαρμακεία της Β. Ελλάδας, ιδιαίτερα στους μικρούς οικισμούς.
Συνιστάται στους πολίτες να προμηθευτούν τέτοια είδη σε βουλγαρικό έδαφος.
-Καλό είναι οι πολίτες να έχουν στοιχεία επικοινωνίας της Πρεσβείας της Βουλγαρίας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν εγκαίρως σε περίπτωση που προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Πηγή: ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ:

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου