Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Μαϊου 2018 στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου η εκδήλωση βράβευσης μαθητών-τριών Γυμνασίων και Λυκείων του νησιού μας οι οποίοι-ες έλαβαν μέρος και διακρίθηκαν σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Αστρονομίας & Πειραμάτων στις Φυσικές Επιστήμες κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ρόδου Ιωάννης Κορωναίος, o οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«….. σας καλωσορίζουμε στη σημερινή εκδήλωση, βράβευσης μαθητών οι οποίοι συμμετείχαν και διακρίθηκαν σε διάφορους διαγωνισμούς φυσικών επιστημών τη χρονιά που μας πέρασε, έχοντας την δική μας αντίληψη, ότι η διάκριση –  αριστεία δεν είναι ρετσινιά.

Η εκδήλωση αυτή, υποστηριζόμενη από το Τμήμα Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου και την Δ/νση B΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδ/σου, πραγματοποιείται  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αποτελεί δε πρωτοβουλία του Δ.Σ. αλλά και των μελών  του Συλλόγου Διάδοσης Φυσικών Επιστημών , τους οποίους συγχαίρω δημόσια  και που ως  Δημοτική Αρχή  θεωρούμε χρέος και καθήκον μας να στηρίζουμε.

Θα ήθελα όμως να ευχαριστήσω και να συγχαρώ ιδιαιτέρως, τους πρωταγωνιστές της σημερινής μας εκδήλωσης, εσάς τους διακριθέντες – αριστούχους, μαθητές γιατί μας δίνετε τη δυνατότητα να αισιοδοξούμε.

Το αναμνηστικό δίπλωμα που παίρνετε σήμερα, έχει ασήμαντη υλική αξία. Θα σας συντροφεύει όμως σε όλη τη ζωή σας, συμβολίζοντας, την αναγνώριση της προσπάθειας και του μόχθου που κρύβεται πίσω από κάθε στόχο που κατακτάτε.»

 

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Δια Βίου Μάθησης Χαρούλα Γιασιράνη, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου Βασίλειος Καραγιάννης, ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Ιωάννης Παπαδομαρκάκης, ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μιχαήλ Σκουμιός, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών Παναγιώτης Φίλντισης που ήρθε στη Ρόδο ειδικά για το σκοπό αυτό, ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών Δωδεκανήσου Στέλιος Ορφανός, ενώ αναγνώστηκε και χαιρετισμός του Βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνου Κόνσολα ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Τους χαιρετισμούς έκλεισε εκ των διοργανωτών, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φυσικών Επιστημών Μιχαήλ Χατζηνικόλας, ο οποίος μίλησε για τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι συνέβαλλαν στην επιτυχημένη διοργάνωση.

Την εκδήλωση, τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, ο Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος Γρηγόριος Ρουμάνης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Ευάγγελος Μανδρακός, ο Πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρόδου Μανώλης Γλυνός, ο Πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου Στέργος Παρδαλός, και πλήθος εκπροσώπων από το χώρο της Εκπαίδευσης.

Παρουσιάστηκαν εισηγήσεις παιδιών, ενώ μαθητές του 4ου ΓΕΛ Ρόδου, παρουσίασαν με εξαιρετική επιτυχία το βραβευμένο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό School Lab LIVE 2018 θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Κάνω δίαιτα, αποφεύγω ότι περιέχει λύπη!».

Ακολούθησε ομιλία του υπ.Δρ.στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Δημητρίου Κοτσιφάκου με θέμα: «Η ενδυνάμωση της ψηφιακής νοημοσύνης μέσω του υπολογιστικού νέφους».

Η βραδιά, που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Stephen Hawking, έκλεισε σε πανηγυρικό κλίμα, με την απονομή αναμνηστικών επαίνων στους διακριθέντες μαθητές.

Η οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί θερμά το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης για την παραχώρηση της αίθουσας του Νεστορίδειου.

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ