Να αναγεννηθούν από τις στάχτες τους, προσπαθούν οι κάτοικοι στο Μάτι και στον Νέο Βουτζά, όσοι κατάφεραν να επιζήσουν, δύο περίπου εβδομάδες μετά την φονική πυρκαγιά.
Διάσπαρτα παντού καμένα, προσωπικά αντικείμενα, ρούχα, έπιπλα έμειναν για να θυμίζουν ότι εκεί, μέχρι πριν από δύο εβδομάδες, η περιοχή έσφυζε από ζωή.
Στο οδοιπορικό της «δημοκρατικής» αποτυπώνεται ο εφιάλτης που έζησαν οι κάτοικοι των περιοχών Μάτι και Νέος Βουτζάς, που προσπαθούν να ορθοποδήσουν και να μάθουν να ζουν με τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσαν και είδαν, σε μια περιοχή που θυμίζει πλέον, κρανίου τόπο.
Κάθε σπίτι και μια προσωπική τραγική ιστορία, κάθε εικόνα κι ένα κομμάτι από το παζλ, κάθε κηδειόχαρτο και μια διαλυμένη οικογένεια, συνθέτουν τις εικόνες Αποκάλυψης που έζησαν την 23η Ιουλίου όσοι πέρασαν μέσα από τις φλόγες. Οσοι τα κατάφεραν θα μάθουν να ζουν για πάντα με τη μνήμη τους σημαδεμένη και το βλέμμα στραμμένο στον ουρανό σε εκείνους που έφυγαν, με τον πιο μαρτυρικό θάνατο.
Ακόμα και τα σπίτια που δεν καταστράφηκαν ολοσχερώς από τη φονική πυρκαγιά έχουν σημάδια που μαρτυρούν την Κόλαση του Δάντη, που εκείνη την δραματική ημέρα, έγινε πραγματικότητα.
Η «δημοκρατική», βρέθηκε στο σημείο του μαρτυρίου, στο Μάτι και στον Νέο Βουτζά και με το φακό της αποτυπώνει την καμένη γη, που πήρε την θέση ενός άλλοτε επίγειου παραδείσου.

   

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ