Σειρά συναντήσεων είχε χτες στην Ρόδο, ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης (και διατελέσας πρόεδρος του κόμματος 23 Νοεμβρίου 2015 – 11 Ιανουαρίου 2016) ο οποίος βρέθηκε στο νησί με αφορμή την κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου.
Το πρωί επισκέφθηκε τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και αργότερα μετέβη στο Δημαρχείο όπου είχε συνάντηση με τον δημαρχεύοντα αντιδήμαρχο κ. Σάββα Διακοσταματίου. Το πρόγραμμά του ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Λιμεναρχείο και συμμετοχή στην συνεδρίαση της ΝΟΔΕ.
Τον κ. Πλακιωτάκη, συνόδευαν ο βουλευτής του κόμματος Μάνος Κόνσολας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Παύλος Μπακίρης, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης, Ιωάννης Παππάς και Μίκα Ιατρίδη, ο πολιτευτής κ. Στέφανος Δράκος, η αναπληρώτρια γραμματέας οργανωτικού Αιγαίου κ. Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου και στελέχη της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου.
Η συνέντευξη Τύπου
Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Παύλος Μπακίρης τόνισε πως ο κ. Πλακιωτάκης, ενημερώθηκε για τα ζητήματα της περιοχής ευχαριστώντας τον για την παρουσία του στην Ρόδο στο πλαίσιο της εκδήλωσης της βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ.
Σε δηλώσεις του ο κ. Πλακιωτάκης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του και την χαρά του για την παρουσία του στην Ρόδο, υπογράμμισε τα εξής:
«Βρίσκομαι στην Δωδεκάνησο που αποτελεί την εσχατιά της χώρας μας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εδώ χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας, η καρδιά της Ευρώπης –καθώς εδώ βρίσκονται τα ανατολικά σύνορά της. Γι αυτό θα πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και σε κάθε περίπτωση η νησιωτική πολιτική θα πρέπει να δώσει έμφαση τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, στην ανάπτυξη των νησιών μας. Διότι νησιωτική πολιτική ουσιαστικά σημαίνει την προάσπιση των εθνικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Σημαίνει ασφάλεια, ευημερία σε μια ευαίσθητη περιοχή της χώρας.
Συμπληρώθηκαν πριν από λίγες μέρες δύο χρόνια συγκυβέρνησης Σύριζα-ΑΝΕΛ, δύο χρόνια όπου δύο ηγέτες προχώρησαν σε μια ετερόκλητη συμμαχία με διαφορετικές ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες, ενώθηκαν για τη νομή της εξουσίας και την ικανοποίηση της προσωπικής και πολιτικής τους ματαιοδοξίας. Δύο χρόνια, όπου υφάρπαξαν την ψήφο του ελληνικού λαού, έταξαν στους πάντες τα πάντα, υποσχέθηκαν κατάργηση των μνημονίων και μας έφεραν νέο Μνημόνιο, πάνω από 100δις ευρώ και επιπλέον μέτρα, υποσχέθηκαν ότι θα επαναφέρουν τον βασικό μισθό στα 750 ευρώ και ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ –τον οποίο, επέκτειναν πρακτικά- και στην ουσία, αθέτησαν όλες τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις. Σήμερα, βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά μάρτυρες της ίδιας κατάστασης που ζήσαμε και το καλοκαίρι του 2015, όπου η χώρα βρισκόταν ένα βήμα πριν την έξοδο της από το ευρώ, ένα βήμα πριν την έξοδό της από την Ευρώπη και αν δεν υπήρχε η πατριωτική στάση της Ν.Δ. σήμερα δεν ξέρω από ποια θέση θα μιλούσαμε. Να θυμίσω ότι το καλοκαίρι του 2015 είχε προτείνει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Τότε, ο κ. Τσίπρας, μας αγνόησε επιδεικτικά, προσέφυγε στις κάλπες και μας οδήγησε σε ένα 3ο αχρείαστο Μνημόνιο».
Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως το νέο δίλημμα αυτή την στιγμή για την Ελλάδα είναι: «Ή 4ο Μνημόνιο ή Grexit» και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την για ‘λεονταρισμούς’ καθώς από την μία βρίζει το ΔΝΤ και από την άλλη, στην πρόσφατη επίσκεψη που έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Βερολίνο, παρεκάλεσε την κα Άγκελα Μέρκελ να μην φύγει το ΔΝΤ από το πρόγραμμα:
«Κωλυσιεργεί συνεχώς, επιδεινώνοντας την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας και όσο αργεί να κλείσει η αξιολόγηση, το περιβάλλον χειροτερεύει. Ακούμε σενάρια περί ‘δημοψηφίσματος’ την ίδια ώρα που η κυβέρνηση στήνει σκηνικό εκλογών. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να παίζουμε με την τύχη της χώρας, την στιγμή που κανένας δεν μας παίρνει στα σοβαρά και έχουμε χάσει το κύρος και την αξιοπιστία μας. Γι αυτό η Ν.Δ. ζητάει επιτακτικά πολιτική αλλαγή που βασίζεται σε συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο έχει παρουσιάσει ο πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης από την Θεσσαλονίκη και βασίζεται σε μείωση φορολογίας, δαπανών, επιτάχυνση της επιχειρηματικότητας και των αποκρατικοποιήσεων για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας. Η χώρα χρειάζεται τάχιστα αλλαγή».
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις συνεχείς αυξήσεις που σημειώνονται στην φορολογία και βλάπτουν τον τουρισμό, οδηγώντας σε αδιέξοδα.
 Το μεταναστευτικό
Ο τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ν.Δ. μίλησε για το μεταναστευτικό – προσφυγικό, για το οποίο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «Δεν έχει κανένα σχέδιο για την χώρα και ιδιαίτερα για το μεταναστευτικό. Να θυμίσω ότι το 2015 ζήσαμε τραγελαφικές καταστάσεις με την πολιτική των ‘ανοιχτών συνόρων’ και τις απίστευτες ατάκες της κας Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Ποια είναι η σημερινή κατάσταση στα hotspots, που είναι υγειονομικές βόμβες, ενώ συνεχώς χειροτερεύει. Αυτό μας εκθέτει διεθνώς. Το πρώτο πράγμα που ρωτούν οι Τουρ Οπερέιτορς είναι αν υπάρχουν μετανάστες. Η κυβέρνηση αυτή είναι ανίκανη, δεν έχει σχέδιο και είναι επικίνδυνη. Και βέβαια τα νησιά που δέχονται τις μεγαλύτερες ροές έχουν οικονομικές συνέπειες και έχουν πτώση του Τουρισμού». Αναφέρθηκε ακόμη στην πρόσφατη ανακοίνωση της Ν.Ε. του Σύριζα που έκανε λόγω για δημιουργία νέου hotspots στην Ρόδο, την οποία χαρακτήρισε ‘ανήκουστη, χωρίς καμία λογική’.
 «Η Ν.Δ. ετοιμάζει νομοθετήματα»
Ερωτηθείς για το πρόγραμμα και τις προετοιμασίες της Ν.Δ. μεσούντος του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος και της κρίσης, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε: «Ο πρόεδρός μας κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στην Θεσσαλονίκη ένα ολοκληρωμένο, κοστολογημένο πρόγραμμα εξόδου από την σημερινή κρίση. Αυτή την στιγμή, όλοι οι τομείς στη Ν.Δ. προετοιμάζονται σε νομοθετικό επίπεδο για την επόμενη μέρα. Είμαστε σε φάση επεξεργασίας κυβερνητικού προγράμματος με νομοθετήματα», φέρνοντας παραδείγματα για τη Ναυτιλία και τις αλλαγές στις λιμενικές υποδομές των λιμένων της χώρας.
Σχολιάζοντας μάλιστα το θέμα των Υδατοδρομίων, είπε ότι όλα ήταν έτοιμα από το 2013 και μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει τίποτε.
Για τον ΦΠΑ στα νησιά
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, εάν η Ν.Δ. επαναφέρει τον ΦΠΑ τα νησιά, ξεκαθάρισε τα εξής: «Θυμίζω ότι η Ν.Δ. είχε αντισταθεί, γιατί είχαμε πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους. Θυμίζω επίσης ότι το 2014 ήμασταν αυτοί που μείωσαν την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, μειώσαμε τον ΦΠΑ στην εστίαση, μειώσαμε τον Ειδικό Φόρο Πετρελαίου κι αυτό γιατί είχε ισορροπήσει η Οικονομία. Αν δεν υπήρχε αυτή η ανίκανη κυβέρνηση, το 2015 η Ελλάδα θα είχε βγει από τα Μνημόνια, θα είχε βγει στις αγορές και θα είχε ξεκινήσει η Ανάπτυξη. Εμείς ως Ν.Δ. θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια».
 Οι δημοσκοπήσεις και οι συνεργασίες
Σε ερώτηση, τέλος σχετικά με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που φέρνουν μπροστά τη Ν.Δ. και μάλιστα για πρώτη φορά με ενδεχόμενο αυτοδυναμίας, ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε: «Οι δημοσκοπήσεις, είναι φωτογραφία στιγμής. Αυτό που αποτυπώνουν είναι μια συνεχώς αυξανόμενη δυναμική της Ν.Δ. που είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη που μπορεί να βγάλει την χώρα από τα αδιέξοδα και να την οδηγήσει στην πρόοδο και στην ευημερία. Σε συνθήκες εκλογών, πιστεύω ότι η δυναμική θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Το αίτημα της κοινωνίας είναι να φύγει αυτή η ανίκανη κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα, α επιδιώξουμε να είμαστε αυτοδύναμοι και θα κάνουμε τις μεγαλύτερες δυνατές συνεννοήσεις με όσους ασπάζονται το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. Ιδιαίτερα στα ευαίσθητα εθνικά ζητήματα, σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, αυτό θα επιδιώξει: την μεγαλύτερη δυνατή συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων….», τόνισε εν κατακλείδι, ο κ. Πλακιωτάκης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ