Σε ενθουσιώδες και ενωτικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης η συνεδρίαση της παράταξης του Γιώργου Χατζημάρκου. Συμμετείχαν όλα τα στελέχη της Ρόδου πλην του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Η παραταξιακή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τον επικείμενο ανασχηματισμό στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με τον κ. Χατζημάρκο να εκφράζει προς τα στελέχη του την ικανοποίησή του για το έργο που έχει παραχθεί και να δηλώνει βέβαιος ότι όποιος και αν κληθεί να αναλάβει θέσεις ευθύνης θα ανταποκριθεί με το παραπάνω στο ρόλο του. Η περιφερειακή αρχή στο διάστημα των δυόμισι ετών που έχει αναλάβει τα ηνία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχει δώσει ήδη δείγματα γραφής, δείχνοντας εξωστρέφεια και πετυχαίνοντας διακρίσεις σημαντικές σε επιμέρους τομείς.
Οι πληροφορίες της «δημοκρατικής» για την ανάληψη της θέσης του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον Κώστα Μπιζά, επιβεβαιώνονται, ενώ δεν έχει διαρρεύσει καμία άλλη πρόθεση του περιφερειάρχη για τις θέσεις ευθύνης. Κάποιοι θέλουν να αναβαθμίζεται ο κ. Θωμάς Σωτρίλλης σε αντ/ρχη ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, για να αναλάβει στο δεύτερο μισό της θητείας, στέλεχος από τις Κυκλάδες.
Σε παλαιότερες του δηλώσεις ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε ότι οι αλλαγές που θα γίνουν θα έχουν θεματικό χαρακτήρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Κάποιες αλλαγές θα γίνουν και σε εμάς. Προσωπικά πιστεύω στο θεματικό διοικητικό μοντέλο. Πιστεύω πολύ στους τομείς. Η συζήτηση σε όλες αυτές τις περιπτώσεις αναλώνεται στα πρόσωπα. Τα πρόσωπα καμία φορά μπορεί και να αδικηθούν και από τις καταστάσεις που θα κληθούν να διαχειριστούν… Εγώ το διοικητικό μοντέλο το σχεδιάζω σύμφωνα με τους τομείς και αυτός είναι ο πονοκέφαλός μας. Έχουμε ικανούς ανθρώπους. Η δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα δείχνει ότι έχουμε ένα πετυχημένο σχήμα και δεν προκύπτει καμία ανάγκη αλλαγών επειδή κάποια πρόσωπα απέτυχαν στη δουλειά τους. Η όποια συζήτηση γίνεται στη βάση της συνεχούς βελτίωσης του διοικητικού μοντέλου, δηλαδή η αλλαγές των τομέων αρμοδιότητας. Σε αυτή τη βάση έχουμε μελετήσει ποιες αρμοδιότητες χτύπησαν η μία πάνω στην άλλη και ποιοι τομείς δράσεις πρέπει να ενισχυθούν και  άρα σε αυτή τη λογική θα γίνουν οι όποιες αλλαγές».
Όπως εξήγησε παλαιότερα ο Περειφερειάρχης, ο Οργανισμός της ΠΝΑΙ έχει αλλάξει δύο φορές από τις πρώτες τοποθετήσεις και αυτές οι αλλαγές θα πρέπει να αποτυπωθούν και σε πολιτικό επίπεδο. Χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Το πικάντικο και το γαργαλιστικό που πουλάει και έχει ανθρώπινο ενδιαφέρον είναι τα πρόσωπα. Το μοντέλο είναι πάντα διοικητικό. Έχω την ευτυχία να έχω ένα σχήμα που λειτούργησε και απέδωσε. Δεν με προβληματίζουν τα πρόσωπα αλλά το διοικητικό μοντέλο. Είδαμε αυτά τα δυόμιση χρόνια ποιοι τομείς λειτούργησαν και ποιοι θέλουν ενίσχυση. Εν τω μεταξύ έχει αλλάξει και ο οργανισμός μας.
Το Προεδρικό Διάταγμα που περιγράφει τη δομή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από τότε που έχουν γίνει οι πρώτες τοποθετήσεις έχει αλλάξει δύο φορές. Αυτές οι αλλαγές δεν αποτυπώθηκαν στο πολιτικό μοντέλο, αλλά θα πρέπει να εναρμονιστούμε με αυτά τα δεδομένα για να είμαστε σύμφωνοι με το νέο οργανόγραμμα».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ