Ο Γιάννης Ρέτσος μίλησε για την ανοδική τροχιά στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός τουρισμός τα τελευταία χρόνια, αλλά και για τις ανάγκες που υπάρχουν, ώστε να διατηρηθεί η υψηλή του θέση.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Γιάννης Ρέτσος, μιλώντας στον News 24/7 στους 88,6, ανέφερε πως στη χώρα μας έρχονται πλέον 32 με 33 εκατομμύρια επισκέπτες.

Σημείωσε ότι ο τουρισμός είναι σε ανοδική τροχιά τα τελευταία χρόνια και έτσι το στοίχημα, πλέον, είναι διατηρηθεί η χώρα στην υψηλή θέση που κατέχει. Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις ευνόησαν τη χώρα και έθεσαν εκτός τους τουριστικούς γείτονες, συμπληρώνοντας, ωστόσο, πως από πέρυσι η Τουρκία ανακάμπτει.

Τόνισε την ανάγκη υποδομών και πρόσθεσε ότι ο κλάδος έχει τον μεγαλύτερο ΦΠΑ από τις υπόλοιπες ανταγωνιστικές χώρες, γεγονός που καθιστά το ελληνικό τουριστικό προϊόν ακριβότερο. Συγκεκριμένα, όπως είπε, στην Ελλάδα ο ΦΠΑ βρίσκεται στο 17%, ενώ στους αναταγωνιστές στο 10%.

Για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις (airbnb) πρότεινε να ακολουθήσει η χώρα το παράδειγμα άλλων χωρών, θέτοντας κανόνες και ρυθμίζοντας το τοπίο κυρίως για την είσπραξη φόρων από το κράτος. “Μια πρώτη αρχή έγινε, αλλά μένουν πολλά ακόμη επί του θέματος” κατέληξε.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ