ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ποινές φυλάκισης σε έξι δημόσιους υπαλλήλους για παρατυπίες στη λειτουργία του Τμήματος Μεταφορών Καλύμνου

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΩ

Στην έκδοση από­φα­σης για την υπόθεση παρα­βί­α­σης υπη­ρε­σια­κών καθη­κό­ντων από δημό­σιους υπαλ­λή­λους στην Κάλυμνο προ­χώ­ρησε το Τρι­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Κω, επι­βάλ­λο­ντας ποινές φυλά­κι­σης σε έξι άτομα με ανα­στολή. Η υπόθεση αφο­ρούσε σωρεία παρα­βά­σεων που φέρο­νται να τελέ­στη­καν κατά την περίοδο 2015–2022 στο Τμήμα Μετα­φο­ρών και Επι­κοι­νω­νιών της Περι­φε­ρεια­κής Ενό­τη­τας Καλύ­μνου, καθώς και στη Διεύ­θυνση Μετα­φο­ρών και Επι­κοι­νω­νιών Δωδε­κα­νή­σου.

Το δικα­στή­ριο επέβαλε ποινή φυλά­κι­σης 14 μηνών στην προϊ­στα­μένη της Διεύ­θυν­σης Μετα­φο­ρών Δωδε­κα­νή­σου, χωρίς ανα­γνώ­ριση ελα­φρυ­ντι­κών. Σύμφωνα με το κατη­γο­ρη­τή­ριο, η υπάλ­λη­λος παρέ­λειψε να ασκήσει πει­θαρ­χική δίωξη κατά υφι­στα­μέ­νων της, μολο­νότι είχε λάβει γνώση πει­θαρ­χι­κών παρα­πτω­μά­των που δεν είχαν παρα­γρα­φεί.

Ποινή φυλά­κι­σης 24 μηνών, επίσης χωρίς ελα­φρυ­ντικά, επι­βλή­θηκε στον πρώην προϊ­στά­μενο του Τμή­μα­τος Μετα­φο­ρών και Επι­κοι­νω­νιών Καλύ­μνου. Ο κατη­γο­ρού­με­νος κρίθηκε ένοχος για διε­νέρ­γεια θεω­ρη­τι­κών και πρα­κτι­κών εξε­τά­σεων χωρίς την απαι­τού­μενη παρου­σία δεύ­τε­ρου εξε­τα­στή ή επι­τη­ρητή, συμ­με­τοχή σε εξε­τά­σεις υπο­ψη­φίων οδηγών που είχαν εκπαι­δευ­τεί σε σχολή με την οποία δια­τη­ρούσε οικο­γε­νειακή σύνδεση, και για παρά­λειψη ανά­κλη­σης άδειας λει­τουρ­γίας της εν λόγω σχολής, παρά την ύπαρξη σχε­τι­κών ενδεί­ξεων.

Οι υπό­λοι­ποι τέσ­σε­ρις κατη­γο­ρού­με­νοι, υπάλ­λη­λοι του Τμή­μα­τος Μετα­φο­ρών Καλύ­μνου, κατα­δι­κά­στη­καν σε ποινή φυλά­κι­σης 9 μηνών ο καθένας, με ανα­γνώ­ριση του ελα­φρυ­ντι­κού της ειλι­κρι­νούς μετα­μέ­λειας. Κατά την κρίση του δικα­στη­ρίου, υπέ­γρα­ψαν πρα­κτικά θεω­ρη­τι­κών ή πρα­κτι­κών εξε­τά­σεων χωρίς να έχουν παρα­στεί, ενώ σε ορι­σμέ­νες περι­πτώ­σεις εμφα­νί­ζο­νταν ως επι­τη­ρη­τές ή εξε­τα­στές σε δια­δι­κα­σίες που φέρο­νται να είχαν διε­νερ­γη­θεί με έναν μόνο αρμόδιο υπάλ­ληλο, κατά παρά­βαση των σχε­τι­κών κανο­νι­σμών.

Όλες οι επι­βλη­θεί­σες ποινές ανε­στά­λη­σαν για τρία έτη. Η υπόθεση ήρθε στο φως κατόπιν ελέγχου που διε­νήρ­γησε η Εθνική Αρχή Δια­φά­νειας, με βάση έκθεση ελέγχου, η οποία προ­σκο­μί­στηκε στη δικο­γρα­φία ως ανα­γνω­στέο έγγραφο. Στο πλαίσιο της ακρο­α­μα­τι­κής δια­δι­κα­σίας κατέ­θε­σαν και υπάλ­λη­λοι της Αρχής ως μάρ­τυ­ρες.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.