Τα μικτά κλιμάκια του Δήμου Pόδου με τη συνοδεία των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προβαίνουν σε εντατικούς ελέγχους για τη βεβαίωση παραβάσεων κατάληψης κοινοχρηστων χώρων.
Χθες ήταν η σειρά της οδού Μανδηλαρά, όπου οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων διαπληκτίστηκαν με μέλη των συνεργείων, άλλοι λιποθύμησαν για να αποφύγουν τον έλεγχο και άλλοι απειλούσαν και εξύβριζαν!
Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Στυλιανού, σύμβουλο της δημοτικής κοινότητας Ρόδου και επικεφαλής των ελεγκτικών συνεργείων, η δημοτική αρχή Ρόδου, είναι αποφασισμένη να «βάλει τάξη στο χάος» που επικρατεί στην πόλη.
“Συνεχίζουμε τους ελέγχους για την καταπάτηση των κοινόχρηστων χώρων. Βρισκόμαστε σήμερα στην οδό Μανδηλαρά, ενώ το κλιμάκιο έχει περάσει από τις οδούς Καρπάθου και Θεοδωράκη. Βλέπουμε τους καταστηματάρχες σιγά-σιγά να συμμορφώνονται. Αψιμαχίες υπήρξαν μόνο στην οδό Μανδηλαρά. Θέλω όμως να πιστεύω ότι όλοι θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Ήδη αρκετοί καταστηματάρχες έχουν εμπεδώσει ότι δεν μπορούν να παρανομούν εις βάρος των συμπολιτών τους. Δεν είναι ωραίο να δίνουμε τέτοια εικόνα στους επισκέπτες μας. Δεν συμφέρει κανέναν αυτό”, είπε ο κ. Στυλιανού.
Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από κλιμάκια του Δήμου σε εμπορικές περιοχές της Ρόδου, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει με τις καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων. Από τους ελέγχους αυτούς διαπιστώθηκε ότι υφίσταται σοβαρό ζήτημα, με τους καταστηματάρχες οι οποίοι δεν συμμορφώνονται με τα προβλεπόμενα, με αποτέλεσμα πεζόδρομοι, όπως π.χ. αυτός της οδού Μανδηλαρά να έχουν μετατραπεί σε… υπαίθρια εμπορικά κέντρα.
Η κατάσταση προβληματίζει ιδιαίτερα, καθώς οι πολίτες διαμαρτύρονται συνεχώς για την εικόνα της πόλης, ενώ και οι επισκέπτες του νησιού μας αντικρίζουν διόλου κολακευτικές εικόνες. Καθώς πλέον η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο, η δημοτική αρχή δηλώνει αποφασισμένη να φέρει τους παραβάτες καταστηματάρχες αντιμέτωπους με τις ευθύνες τους.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι έτοιμα να σταλούν ραβασάκια στους οφειλέτες, που δεν έχουν πληρώσει για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων μαζί με πρόστιμα για τους χώρους πλέον των προβλεπόμενων τετραγωνικών που καταλαμβάνουν. Ήδη έχουν συσσωρευτεί οφειλές ετών για τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων που οι επιχειρηματίες δεν εξοφλούν, επικαλούμενοι πάντα την οικονομική κρίση. Πλέον όμως, φαίνεται ότι θα κληθούν στο ταμείο και για τους χώρους που καταλαμβάνουν παράνομα.
Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο κ. Στυλιανού υπάρχουν επιχειρήσεις που καταλαμβάνουν δημόσιους χώρους χωρίς να έχουν καθόλου άδεια. Τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί φτάνουν ακόμη και τα 30.000 ευρώ! “Εμείς βγαίνουμε κάθε εβδομάδα τουλάχιστον δύο φορές, για ελέγχους. Έχουμε κάνει συστάσεις σε όλους τους καταστηματάρχες. Πλέον όμως προχωράμε στις βεβαιώσεις παραβάσεων. Eπιβλήθηκαν και πρόστιμα ύψους 30.000 ευρώ σε περίπτωση επιχείρησης που δεν είχε καθόλου άδεια για τη χρήση κοινόχρηστου χώρου. Υπάρχουν μαγαζιά που χρησιμοποιούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν τους κοινόχρηστους χώρους χωρίς να πληρώνουν ποτέ τίποτα. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί”, δήλωσε ο σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Ρόδου, Κ. Στυλιανού.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ