Ειδήσεις

Δημοσκόπηση Marc: Δεν… ενθουσιάστηκαν οι πολίτες με τα μέτρα στήριξης

Το δεύτερο μέρος της μεγάλης μηνιαίας δημοσκόπησης της MARC παρουσιάστηκε την Τετάρτη (30/11) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η πανελλαδική έρευνα πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 22-27 Νοεμβρίου 2022 με δείγμα 1.030 ατόμων.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία για το πώς οι πολίτες αξιολογούν τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, ποια είναι η άποψή τους για το «καλάθι του νοικοκυριού», τι πιστεύουν για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και ποιο είναι το μεγαλύτερο πιθανό κόστος για την κυβέρνηση.

Αρχικά, για το “καλάθι του νοικοκυριού” οι πολίτες στην πλειοψηφία τους εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους, ενώ θεωρούν πως στην πραγματικότητα δεν συμβάλλει στη συγκράτηση των τιμών.

Το 50% των πολιτών θεωρεί πολύ σοβαρή την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ωστόσο, η πλειοψηφία πιστεύει πως η μεγαλύτερη… πληγή για την κυβέρνηση είναι η ακρίβεια.

Τέλος, να σημειωθεί πως σχεδόν οι μισοί πολίτες νιώθουν αβοήθητοι απέναντι στην έξαρση των τιμών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου