- Αθώος κρίθηκε ο πρώην δήμαρχος Μεγίστης, Γεώργιος Σαμψάκος, από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου για υπόθεση καύσης απορριμμάτων.
- Η υπόθεση αφορούσε περιστατικό της 5ης Φεβρουαρίου 2021, όπου παρατηρήθηκε καύση απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ κοντά στο αεροδρόμιο.
- Η καταγγελία υποστήριζε ότι ο καπνός επηρέασε την ποιότητα ζωής των κατοίκων και προκάλεσε ζημιές σε μελισσοσμήνη.
- Η υπεράσπιση του Σαμψάκου επικεντρώθηκε στην αδυναμία ταυτοποίησης του δράστη και στην απουσία αυτόπτων μαρτύρων.
- Σημαντική ήταν η Δήλωση-Γνωστοποίηση του κατηγορούμενου, που ανέφερε ότι κανείς υπάλληλος του Δήμου δεν είχε καύσει απορρίμματα την επίμαχη ημέρα.
Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου ο πρώην δήμαρχος Μεγίστης, κ. Γεώργιος Σαμψάκος, για υπόθεση που τον απασχολούσε από το 2021, μετά από καταγγελία για καύση απορριμμάτων στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής του νησιού.
Αφορμή στάθηκε περιστατικό της 5ης Φεβρουαρίου 2021 στη θέση «Παρβούτη», όταν παρατηρήθηκε έντονη και δύσοσμη καύση απορριμμάτων εντός του ΧΥΤΑ, πλησίον του αεροδρομίου. Σύμφωνα με την καταγγελία που υποβλήθηκε, ο προκληθείς καπνός φέρεται να επηρέασε την ποιότητα ζωής των κατοίκων και να προκάλεσε τη θανάτωση μέρους από μελισσοσμήνη ιδιοκτησίας ημεδαπής, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε απόσταση ενάμισι χιλιομέτρου από τον επίμαχο χώρο.
Σε βάρος του κατηγορουμένου σχηματίστηκε δικογραφία για υποβάθμιση περιβάλλοντος κατ’ εξακολούθηση, υπό την ιδιότητα του δημάρχου της εποχής. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φερόταν ότι λειτουργούσε τον ΧΥΤΑ χωρίς να μεριμνά για τη σύννομη υγειονομική ταφή των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα την καύση τους σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η υπεράσπιση από την πλευρά της εστίασε στην αδυναμία ταυτοποίησης δράστη, στην απουσία αυτόπτη μάρτυρα που να συνδέει τον κατηγορούμενο με την πράξη, καθώς και στο γεγονός ότι ο χώρος, αν και περιφραγμένος, παρέμενε προσβάσιμος. Σημαντικό βάρος δόθηκε επίσης στη Δήλωση-Γνωστοποίηση που είχε υποβληθεί από τον κατηγορούμενο, με την οποία δηλωνόταν ρητά ότι κανείς υπάλληλος του Δήμου δεν είχε προβεί σε καύση απορριμμάτων την επίμαχη ημέρα. Την υπεράσπιση ανέλαβε ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε
.gif)
















