ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο εδώλιο 33χρονος Μπαγκλαντεσιανός για την αρπαγή, βιασμό και δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω!

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
ΑΝΑΣΤΑΖΙΑ ΚΩ

Προσ­διο­ρί­στηκε η δίκη για την πολύ­κροτη υπόθεση • Τι προ­έ­κυψε από τις αστυ­νο­μι­κές, εργα­στη­ρια­κές και εισαγ­γε­λι­κές έρευνες για τις συν­θή­κες εξα­φά­νι­σης και την δολο­φο­νία της άτυχης Πολωνής • Στοι­χεία που σοκά­ρουν για το ιδια­ζό­ντως ειδε­χθές έγκλημα

Για την 2α Δεκεμ­βρίου 2024 προσ­διο­ρί­στηκε από την Εισαγ­γε­λία Εφετών Δωδε­κα­νή­σου η εκδί­καση ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικα­στη­ρίου της Κω της πολύ­κρο­της υπό­θε­σης της αρπαγής και στυ­γε­ρής δολο­φο­νίας της 27χρονης Πολωνής Ανα­στά­ζια Ρου­μπίν­σκα, στις Αλυκές της Κω!

Η υπόθεση, που έλαβε παγκό­σμια δημο­σιό­τητα και απα­σχό­λησε για μεγάλο χρονικό διά­στημα τις αστυ­νο­μι­κές και δικα­στι­κές αρχές από τον Ιούνιο του 2023, πρό­κει­ται πλέον να απα­σχο­λή­σει το λαϊκό δικα­στή­ριο της Κω.

Κατη­γο­ρού­με­νος για τις πράξεις της αρπαγής με εξα­πά­τηση, στην οποία περι­ή­γαγε άλλον σε κατά­σταση στέ­ρη­σης της ελευ­θε­ρίας του και της ανθρω­πο­κτο­νίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατά­σταση είναι ένας 33χρονος Μπα­γκλα­ντε­σια­νός.

Το ιστο­ρικό της υπο­θέ­σεως, όπως προ­έ­κυψε από την αστυ­νο­μική και εισαγ­γε­λική έρευνα, που δημο­σιο­ποιεί σήμερα η “δημο­κρα­τική”, φέρεται να έχει συνο­πτι­κώς ως εξής:

Την 13η Ιουνίου 2023 και περί ώρα 09:00’ προ­σήλθε στο Τ.Α. Κω ένας 32χρονος υπήκοος Πολω­νίας σύντρο­φος της 27χρονης και κατήγ­γειλε την εξα­φά­νισή της από την 12η Ιουνίου 2023 και ώρα 22.30.

Την 22:23 ώρα της 12ης Ιουνίου 2023, όπως είπε αρχικώς, ενώ βρι­σκό­ταν στην εργασία του, επι­κοι­νώ­νησε τηλε­φω­νικά για τελευ­ταία φορά με την σύντροφό του η οποία του ανέφερε ότι βρί­σκε­ται στην περιοχή Μαρμάρι, σε κατά­σταση μέθης και τον δια­βε­βαί­ωσε ότι θα την μετα­φέ­ρει κάποιος (χωρίς να διευ­κρι­νί­σει ποιος) στο ξενο­δο­χείο που διέ­με­ναν με το δίκυκλό του.

Ο σύντρο­φός της, αφού του εξήγησε πού είναι, της ζήτησε να ανα­μέ­νει τον ίδιο να την παρα­λά­βει από το σημείο που βρι­σκό­ταν και η τελευ­ταία συμ­φώ­νησε.

Περί ώρα 22:19, του απέ­στειλε την τοπο­θε­σία της. Περί ώρα 22:30 της ιδίας ημέρας, όταν κατέ­φθασε στην τοπο­θε­σία που ανα­γρα­φό­ταν στο μήνυμα δεν την βρήκε. Εν συνε­χεία προ­σπά­θησε να την καλέσει στο τηλέ­φωνό της αλλά η σύνδεσή της φαι­νό­ταν απε­νερ­γο­ποι­η­μένη.

Ακο­λού­θως περί ώρα 23:38 της ιδίας ημέρας, ο σύντρο­φός της εντό­πισε μέσω εφαρ­μο­γής το κινητό της τηλέ­φωνο στην περιοχή Τιγκάκι στην οδό Κων­στα­ντί­νου Κιαπόκα αλλά ήταν ήδη απε­νερ­γο­ποι­η­μένο.

Εν συνε­χεία, ακο­λού­θησε η ανα­ζή­τηση από τις αρχές και την 14η Ιουνίου 2023 αστυ­νο­μι­κοί του Τ.Α. Κω μετέ­βη­σαν σε κατά­στημα και ενη­μέ­ρω­σαν τον ιδιο­κτήτη για την εξα­φά­νισή της, καθώς δια­πί­στω­σαν πως η τελευ­ταία πλήρωσε με τη χρήση τρα­πε­ζι­κής κάρτας στο κατά­στημά του την 12η Ιουνίου 2023 και περί ώρα 19:35.

Ο ιδιο­κτή­της του κατα­στή­μα­τος επέ­δειξε στους αστυ­νο­μι­κούς το βιντε­ο­λη­πτικό υλικό από τις κάμερες ασφα­λείας του κατα­στή­μα­τος και φάνηκε σε βίντεο να απο­χω­ρεί οδη­γώ­ντας δίκυκλη μοτο­συ­κλέτα μαζί με Πολωνή ένα άτομο ο οποίος ήταν ο Μπα­γκλα­ντε­σια­νός.

Ο τελευ­ταίος είπε τηλε­φω­νικά στον ιδιο­κτήτη του κατα­στή­μα­τος ότι την κοπέλα την μετέ­φερε από το κατά­στημα με το μηχα­νάκι του και την άφησε στο ξενο­δο­χείο της.

Οι αστυ­νο­μι­κοί του Τ.Α. Κω ανέ­με­ναν τον κατη­γο­ρού­μενο στο κατά­στημα για αρκετή ώρα, πλην όμως δεν εμφα­νί­στηκε, ενώ απε­νερ­γο­ποί­ησε το κινητό του τηλέ­φωνο.

Σύμφωνα με τους ισχυ­ρι­σμούς του συγκά­τοι­κου του κατη­γο­ρού­με­νου εμφα­νί­στηκε στο δια­μέ­ρι­σμά τους συνο­δευό­με­νος από μια κοπέλα με την οποία κατα­νά­λω­ναν μπύρες. Είπε ακόμη ότι κατα­νά­λω­σαν αλκοόλ και πως ανα­χώ­ρη­σαν με το μοτο­πο­δή­λατο του κατη­γο­ρού­με­νου προς άγνωστη κατεύ­θυνση.

Περί ώρα 06:30 της επο­μέ­νης ημέρας δια­πί­στωσε ο συγκά­τοι­κός του ότι ο κατη­γο­ρού­με­νος κοι­μό­ταν στο κρεβάτι του και παρα­τή­ρησε, ότι το παντε­λόνι που φορούσε, ήταν βρώμικο και έφερε κολ­λη­μένα σε αυτό χόρτα, ενώ δια­πί­στωσε την ύπαρξη χόρτων στο δάπεδο της εισόδου του δια­με­ρί­σμα­τος.

Σε συμπλη­ρω­μα­τική του κατά­θεση ο σύντρο­φος της Πολωνής κατέ­θεσε ότι του είχε στείλει μήνυμα στο οποίο του ανέφερε ότι περι­μέ­νει να αγο­ρά­σει ναρ­κω­τικά. Την ώρα 20:54 την ρώτησε αν αγόρασε τα ναρ­κω­τικά και του απά­ντησε ότι πηγαί­νουν να της τα φέρουν, να μην ανη­συ­χεί, είναι μόνη της και όλα είναι καλά. Ακο­λού­θως την πήρε τηλέ­φωνο και της είπε να φύγει και αν θέλει να πάνε μετά μαζί να πάρουν ναρ­κω­τικά για να μην είναι μόνη της και του είπε ότι είναι μεθυ­σμένη, ενώ ο σύντρο­φός της την ρώτησε πως μοιά­ζουν οι «έμποροι ναρ­κω­τι­κών» και του απά­ντησε ότι πιθανόν να είναι Αλβανοί και μετά έκλει­σαν το τηλέ­φωνο.

Περίπου στις 22:09 μίλησε μαζί της εκ νέου και τον καθη­σύ­χασε και του ανέφερε ότι περί­μενε να παρα­λά­βει τα ναρ­κω­τικά, ενώ του εξήγησε ότι κάποιος από αυτούς που θα της έδιναν τα ναρ­κω­τικά θα τη μετέ­φερε με τη μηχανή του ως το κέντρο της περιο­χής Μαρ­μα­ρίου για να τον συνα­ντή­σει.

Αλλος μάρ­τυ­ρας κατέ­θεσε ότι ο κατη­γο­ρού­με­νος είχε αγο­ρά­σει αερο­πο­ρικό εισι­τή­ριο προ­κει­μέ­νου να μεταβεί στην Ιταλία την επόμενη ημέρα.

Τελικά ο κατη­γο­ρού­με­νος δήλωσε μέσω τρίτου ατόμου ότι θέλει να παρου­σια­στεί στις αρχές και προ­σή­χθη.

Κατά την προ­σα­γωγή του δια­πι­στώ­θηκε, να φέρει αμυχές στο πηγούνι και στον τράχηλο.

Ακο­λού­θως του ασκή­θηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της αρπαγής και παραγ­γέλ­θηκε η διε­νέρ­γεια κυρίας ανά­κρι­σης.

Κατά τη διε­νέρ­γεια κυρίας ανά­κρι­σης ανευ­ρέθη το κινητό τηλέ­φωνο της Πολωνής, ενώ η κάρτα SIM αυτού ανευ­ρέθη σε μετα­γε­νέ­στερο χρόνο και δια­τά­χθηκε η άρση του τηλε­φω­νι­κού απορ­ρή­του.

Από την άρση του απορ­ρή­του, προ­έ­κυψε ότι ο κατη­γο­ρού­με­νος την 11η Ιουνίου 2023 ανα­ζη­τούσε στο google σελίδες με πορ­νο­γρα­φικό υλικό που αφο­ρού­σαν εξα­να­γκα­στική συνου­σία και στις 13 Ιουνίου 2023 και περί ώρα 02.57 πμ ανα­ζη­τούσε βίντεο με τίτλους «πώς να κρύψεις ένα νεκρό» και «πώς να καλύ­ψεις ένα φόνο», ενώ απέ­κλεισε από τη λίστα «φίλων» του στην εφαρ­μογή Instagram το θύμα.

Περαι­τέρω από την άρση απορ­ρή­του προ­κύ­πτει ότι την 13η Ιουνίου 2023 προ­σπά­θησε να δια­γρά­ψει τη δρα­στη­ριό­τητά του στην εφαρ­μογή google, ώστε να μη μπορεί να δια­κρι­βω­θεί η τοπο­θε­σία του ή οι ανα­ζη­τή­σεις του στο δια­δί­κτυο.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος απο­λο­γού­με­νος αρνή­θηκε την κατη­γο­ρία της αρπαγής, ανέφερε ότι η Πολωνή του ζήτησε χασίς, αλλά ο ίδιος της είπε ότι δεν καπνί­ζει αυτός ή ο συγκά­τοι­κός του, διέλαβε στην απο­λο­γία του ότι ουδέ­ποτε έλαβε χώρα ερωτική συνεύ­ρεση και πως αφού έφυγαν από την οικία του, όπου ήπιαν μπύρες, την άφησε πλησίον ταβέρ­νας.

Μετά την απο­λο­γία του κρίθηκε προ­σω­ρινά κρα­τού­με­νος, ενώ στην πορεία ανα­κα­λύ­φθηκε στην περιοχή Αλυκές της Κω σορός καλυμ­μένη με κορμούς δέντρων και στάχυα τυλιγ­μένη με μαύρες σακού­λες και από το DNA προ­έ­κυψε ότι ήταν η Ανα­στά­ζια.

Πιθα­νο­λο­γή­θηκε από τον ιατρο­δι­κα­στή που διε­νήρ­γησε τη νεκροψία- νεκρο­τομή ότι πρό­κει­ται για ασφυ­κτικό θάνατο δια στραγ­γα­λι­σμού.

Κατόπιν ασκή­θηκε ποινική δίωξη στον κατη­γο­ρού­μενο για τα αδι­κή­ματα του βιασμού και της ανθρω­πο­κτο­νίας την 22α Ιουνίου 2023.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος απο­λο­γού­με­νος για τα αδι­κή­ματα του βιασμού και της ανθρω­πο­κτο­νίας, αρνή­θηκε εκ νέου τις κατη­γο­ρίες, χωρίς να εισφέ­ρει τι το νεότερο.

Από την έρευνα προ­έ­κυψε ότι ο κατη­γο­ρού­με­νος πλη­σί­ασε την Ανα­στά­ζια η οποία ευρι­σκό­ταν εμφανώς μεθυ­σμένη σε κατά­στημα και συνο­μί­λησε μαζί της.

Κατά τη συνο­μι­λία τους, τον ρώτησε εάν έχει ινδική κάνναβη για δική της χρήση, στην οποία ερώτηση ο κατη­γο­ρού­με­νος απά­ντησε θετικά.

Με αυτή την απατηλή υπό­σχεση ο κατη­γο­ρού­με­νος της ζήτησε να τον ακο­λου­θή­σει αρχικώς στην οικία του, όπου συντή­ρησε την κατά­σταση μέθης στην οποία είχε περιέλ­θει.

Εν συνε­χεία προ­σφέρ­θηκε να την μετα­φέ­ρει, προς άγνωστη κατεύ­θυνση στην περιοχή Τιγκάκι, όπου κατά τους ισχυ­ρι­σμούς του θα της διέθετε ναρ­κω­τική ουσία για ιδία χρήση της. Προ­έ­κυψε ότι την οδήγησε σε ερημική περιοχή στο Τιγκάκι, την βίασε και την στραγ­γά­λισε.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος έφερε αμυχές στο πρόσωπο και στο λαιμό, συμ­βα­τές με προ­σπά­θεια αντί­στα­σης της θανού­σας να τον απω­θή­σει για ν’ απο­τρέ­ψει τις σε βάρος της άδικες πράξεις.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.