ΕΙΔΗΣΕΙΣ

IRIS: Στο τραπέζι διπλασιασμός του ορίου πληρωμών

news room 1 λεπτό ανάγνωση
IRIS

Χιλιά­δες είναι οι πολίτες που χρη­σι­μο­ποιούν το σύστημα IRIS καθώς οι συναλ­λα­γές γίνο­νται με ιδιαί­τερη ευκολία μέσω των συσκευών των κινητών τηλε­φώ­νων. Μισό εκα­τομ­μύ­ριο πλη­ρω­μές επαγ­γελ­μα­τιών μέσω του συστή­μα­τος IRIS κατα­γρά­φη­καν ήδη στους πρώτους μήνες υπο­χρε­ω­τι­κής απο­δο­χής των συναλ­λα­γών μέσω κινητού.

Μόνο τον Οκτώ­βριο ο όγκος των συναλ­λα­γών στους ελεύ­θε­ρους επαγ­γελ­μα­τίες μέσω του συστή­μα­τος IRIS εκτι­μά­ται ότι θα ξεπε­ρά­σει τις 100.000 όταν τον αντί­στοιχο περσινό μήνα ήταν μόλις 7.275, σύμφωνα με το ertnews.

Ήδη εξε­τά­ζε­ται διπλα­σια­σμός του επι­τρε­πό­με­νου ορίου πλη­ρω­μών, από τα 500 στα 1.000 ευρώ, αλλά και καθο­λική επέ­κταση του συστή­μα­τος σε όλες τις επι­χει­ρή­σεις. Το επόμενο χρονικό διά­στημα ανα­μέ­νε­ται η απόφαση των τρα­πε­ζών για το αν εντέλει θα αυξηθεί το όριο.

Το IRIS έχουν εγκα­τα­στή­σει ήδη 551.000 επαγ­γελ­μα­τίες εκ των οποίων οι 395.000 το ενερ­γο­ποί­η­σαν εντός του έτους. Μέχρι τις 21 Οκτω­βρίου είχαν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί περισ­σό­τε­ρες από 474.000 συναλ­λα­γές συνο­λι­κού ύψους 35 εκατ. ευρώ.

Βασικός στόχος είναι η μετε­ξέ­λιξη του συστή­μα­τος IRIS ως εθνικού συστή­μα­τος πλη­ρω­μών προ­κει­μέ­νου να εναρ­μο­νι­σθεί πλήρως με την αντί­στοιχη τάση που «χτίζουν» και άλλα ευρω­παϊκά κράτη.

Πηγή: newsbomb.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.