ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη σύλληψη 58χρονου και την εμπλοκή δύο ακόμα ατόμων για πορνογραφία ανηλίκων

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ revenge porn

Από τη Διεύ­θυνση Δίωξης Ηλε­κτρο­νι­κού Εγκλή­μα­τος, σχη­μα­τί­στηκε δικο­γρα­φία αυτό­φω­ρης δια­δι­κα­σίας, κακουρ­γη­μα­τι­κού χαρα­κτήρα, σε βάρος 58χρονου αλλο­δα­πού καθώς και δικο­γρα­φίες τακτι­κής δια­δι­κα­σίας σε βάρος 20χρονου και 71χρονου, ημε­δα­πών, οι οποίοι κατη­γο­ρού­νται για πορ­νο­γρα­φία ανη­λί­κων, μέσω δια­δι­κτύου.

Προη­γή­θηκε διε­ρεύ­νηση πλη­ρο­φο­ρια­κών στοι­χείων αλλο­δα­πών Αρχών, σχετικά με παρά­νομη δρα­στη­ριό­τητα χρηστών του δια­δι­κτύου στην ελλη­νική επι­κρά­τεια, από τους οποίους ο ένας ήρθε σε επαφή με αλλο­δαπό ανήλικο και του απέ­στειλε φωτο­γρα­φίες σεξουα­λι­κού περιε­χο­μέ­νου, ενώ οι άλλοι δύο κατεί­χαν και είχαν πρό­σφορα προς δια­μοι­ρα­σμό ψηφιακά αρχεία με περιε­χό­μενο πορ­νο­γρα­φίας ανη­λί­κων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγ­γε­λίας Πρω­το­δι­κών Αθηνών ενώ από την επα­κό­λουθη ενδε­λεχή και εμπε­ρι­στα­τω­μένη ψηφιακή και δια­δι­κτυακή έρευνα και κατόπιν επι­κοι­νω­νίας με παρό­χους υπη­ρε­σιών δια­δι­κτύου, εξα­κρι­βώ­θη­καν τα στοι­χεία ταυ­τό­τη­τας και ο τόπος δια­μο­νής των ανωτέρω εμπλε­κο­μέ­νων ατόμων.

Ακο­λού­θη­σαν έρευνες, παρου­σία δικα­στι­κών λει­τουρ­γών, στις οικίες των κατη­γο­ρού­με­νων σε Λέρο και Κρήτη, όπου συνο­λικά βρέ­θη­καν και κατα­σχέ­θη­καν -5- κινητά τηλέ­φωνα και -2- usb sticks.

Μάλιστα, από την επι­τό­πια ψηφιακή έρευνα στα κατα­σχε­μένα πει­στή­ρια από την οικία του 58χρονου, βρέ­θη­καν σε αυτά πλήθος φωτο­γρα­φιών και βίντεο σεξουα­λι­κής κακο­ποί­η­σης ανη­λί­κων, λόγος για τον οποίο ο 58χρονος συνε­λή­φθη και οδη­γή­θηκε στην αρμόδια Εισαγ­γε­λική Αρχή, απ’ όπου παρα­πέμ­φθηκε σε ανά­κριση και ακο­λού­θως προ­φυ­λα­κί­στηκε.  Ο 58χρονος στο παρελ­θόν είχε κατη­γο­ρη­θεί για παρό­μοια αδι­κή­ματα, ενώ προ­έ­κυψε ότι είναι και το άτομο που ήρθε σε επι­κοι­νω­νία με τον αλλο­δαπό ανήλικο.

Οι δικο­γρα­φίες που σχη­μα­τί­στη­καν σε βάρος των άλλων κατη­γο­ρού­με­νων, υπο­βλή­θη­καν στην αρμόδια εισαγ­γε­λική Αρχή.

Τα κατα­σχε­θέ­ντα ψηφιακά πει­στή­ρια απε­στά­λη­σαν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύ­θυν­σης Εγκλη­μα­το­λο­γι­κών Ερευνών για εργα­στη­ριακή εξέταση.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι οι πολίτες μπορούν να επι­κοι­νω­νούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύ­θυνση Δίωξης Ηλε­κτρο­νι­κού Εγκλή­μα­τος, προ­κει­μέ­νου να παρέ­χουν πλη­ρο­φο­ρίες ή να καταγ­γέλ­λουν παρά­νο­μες ή επί­μεμ­πτες πράξεις ή δρα­στη­ριό­τη­τες που τελού­νται μέσω δια­δι­κτύου, στα ακό­λουθα στοι­χεία επι­κοι­νω­νίας:

•         Τηλε­φω­νικά: 11188

•         Στέλ­νο­ντας e-mail στο: [email protected]

•         Μέσω twitter: @CyberAlertGR

•         Μέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθη­με­ρι­νό­τητα/ Καταγ­γε­λίες / Καταγ­γε­λίες για εγκλή­ματα κυβερ­νο­χώ­ρου

•         Μέσω της εφαρ­μο­γής (application) για έξυπνα τηλέ­φωνα (smartphones): CYBERΚΙD

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.