ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προς αξιοποίηση και τακτοποίηση 1.125 ακίνητα του Δήμου Ρόδου

Δαμιανός Αθανασίου 3 λεπτά ανάγνωση
ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Εργο «μαμούθ» από την δημο­τική αρχή – Προ­γραμ­μα­τική σύμβαση με την «ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2047 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.»

Στην προ­γραμ­μα­τι­σμένη για την 9η Δεκεμ­βρίου 2022 συνε­δρί­αση της Οικο­νο­μι­κής Επι­τρο­πής του Δήμου Ρόδου θα συζη­τη­θεί εισή­γησή της για την έγκριση προ­γραμ­μα­τι­κής σύμ­βα­σης μεταξύ Δήμου Ρόδου και Ανα­πτυ­ξια­κού Οργα­νι­σμού Τοπικής Αυτο­διοί­κη­σης ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2047 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. για την «Παροχή Τεχνι­κών και Συμ­βου­λευ­τι­κών Υπη­ρε­σιών Δια­χεί­ρι­σης και Αξιο­ποί­η­σης της Ακί­νη­της Περιου­σίας του Δήμου Ρόδου», προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού: 1.370.200,00 € πλέον ΦΠΑ 24%, ήτοι συνο­λικά 1.699.048,00 €, διάρ­κειας 24 μηνών.

Πρό­κει­ται για μια περιου­σία 1.125 ακι­νή­των που απα­ριθ­μού­νται σε πολυ­σέ­λιδο πίνακα που συνο­δεύει την εισή­γηση τα οποία σκο­πεύει να αξιο­ποι­ή­σει η δημο­τική αρχή με τον καλύ­τερο δυνατό τρόπο.

Ο Δήμος Ρόδου, που προήλθε από την συνέ­νωση 10 «Καπο­δι­στρια­κών» Δήμων οι οποίοι είχαν δημιουρ­γη­θεί από την συγ­χώ­νευση 43 Κοι­νο­τή­των και του Δήμου Ροδίων, κλήθηκε να κατα­γρά­ψει την ακίνητή του περιου­σία και στη συνέ­χεια να τακτο­ποι­ή­σει τα ακίνητα, είτε από νομικής απόψεως, είτε πολε­ο­δο­μι­κής, είτε ακόμη και να επι­λύ­σει δύσκο­λες και περί­πλο­κες κατα­στά­σεις με την εμπλοκή πολλών δημο­σίων και όχι μόνο αρχών και ταυ­τό­χρονα να φρο­ντί­σει για την αξιο­ποί­ησή της.

Τόσο το τμήμα αξιο­ποί­η­σης και δια­χεί­ρι­σης ακί­νη­της περιου­σίας, όσο και οι τεχνι­κές υπη­ρε­σίες του Δήμου Ρόδου είναι επι­φορ­τι­σμέ­νες με την εκτέ­λεση δια­δι­κα­σιών που ήδη βρί­σκο­νται σε εξέλιξη ή εκτε­λού­νται και λόγω της υπο­στε­λέ­χω­σής τους, αλλά και των εξει­δι­κευ­μέ­νων ενερ­γειών που απαι­τού­νται, είναι απα­ραί­τητη η εξει­δι­κευ­μένη τεχνική υπο­στή­ριξή τους.

Με την ολο­κλή­ρωση της τεχνι­κής υπο­στή­ρι­ξης και την ολο­κλή­ρωση της παρού­σας ο Δήμος Ρόδου θα λάβει γνώση για τη νομική και πραγ­μα­τική κατά­σταση ακι­νή­των και των υφι­στά­με­νων κτηρίων, ενώ θα δια­θέ­τει πλήρη φάκελο κάθε ακι­νή­του και κτηρίου.

Τελικός σκοπός είναι ο Δήμος Ρόδου να έχει στη διάθεσή του όλη εκείνη την πλη­ρο­φο­ρία που θα του επι­τρέ­ψει να λαμ­βά­νει τις καλύ­τε­ρες απο­φά­σεις για την αξιο­ποί­ηση της ακί­νη­τής του περιου­σίας για τη βελ­τί­ωση των εσόδων του.

Ο Δήμος Ρόδου καλεί­ται να υλο­ποι­ή­σει ένα από τα μεγα­λύ­τερα έργα στην ιστορία του.

Το Τμήμα Αξιο­ποί­η­σης – Δια­χεί­ρι­σης Ακί­νη­της Περιου­σίας, που μεριμνά για την κατα­γραφή και την αξιο­ποί­ηση της δημο­τι­κής ακί­νη­της περιου­σίας σύμφωνα με τον Οργα­νι­σμό Εσω­τε­ρι­κής Υπη­ρε­σίας και τις απο­φά­σεις του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λίου και διεκ­πε­ραιώ­νει τις απαι­τού­με­νες δια­δι­κα­σίες (π.χ. κατάρ­τιση συμ­βά­σεων μισθώ­σεων κλπ.), είναι ήδη επι­βα­ρυ­μένο, ενώ στε­ρεί­ται και ιδιαί­τερα σημα­ντι­κών ειδι­κο­τή­των που απαι­τού­νται για την άριστη κατα­γραφή και πλήρη αξιο­ποί­ηση της Δημο­τι­κής Ακί­νη­της Περιου­σίας.

Οι τεχνι­κές υπη­ρε­σίες του Δήμου είναι επι­φορ­τι­σμέ­νες με τη μελέτη και την υλο­ποί­ηση έργων σε πλήρη απα­σχό­ληση και ήδη με μειω­μένο προ­σω­πικό.

Η προ­γραμ­μα­τική σύμβαση αφορά 1.125 δημο­τικά ακίνητα, τα οποία περι­λαμ­βά­νουν τα ακίνητα που έχουν μετα­βι­βα­στεί με τον Ν.4049/2012 και εκκρε­μούν ακόμη οι δια­δι­κα­σίες μετα­γρα­φής, γήπεδα, οικό­πεδα, πλα­τείες, λοιπά ακίνητα.

Αντι­κεί­μενο της παρού­σας προ­γραμ­μα­τι­κής σύμ­βα­σης:

-Η παροχή τεχνι­κών και συμ­βου­λευ­τι­κών υπη­ρε­σιών Δια­χεί­ρι­σης Ακί­νη­της Περιου­σίας.

-Παροχή τεχνι­κών και συμ­βου­λευ­τι­κών υπη­ρε­σιών Δια­χεί­ρι­σης Ακί­νη­της Περιου­σίας για τη βέλ­τι­στη αξιο­ποί­ησή της.

Ο Δήμος Ρόδου ανα­λαμ­βά­νει μεταξύ άλλων να απα­σχο­λεί και να δια­θέ­τει επι­στη­μο­νικό προ­σω­πικό με τα απα­ραί­τητα και ανάλογα προ­σό­ντα για την παρα­κο­λού­θηση της υλο­ποί­η­σης του φυσικού και οικο­νο­μι­κού αντι­κει­μέ­νου και της πορείας αυτού, προ­κει­μέ­νου να δια­σφα­λι­στεί η αρτιό­τητα υλο­ποί­η­σής του και ο Ανα­πτυ­ξια­κός Οργα­νι­σμός να εκπο­νή­σει, να συγκε­ντρώ­σει, να οργα­νώ­σει και να παρα­δώ­σει στο Τμήμα Αξιο­ποί­η­σης – Δια­χεί­ρι­σης Ακί­νη­της Περιου­σίας τα απα­ραί­τητα έγγραφα, στοι­χεία και τεχνικά δεδο­μένα που απαι­τού­νται. Επι­πλέον, ανα­λαμ­βά­νει να υπο­στη­ρί­ξει τον Δήμο Ρόδου στις απα­ραί­τη­τες ενέρ­γειες για τη λήψη αδειο­δο­τή­σεων όπου και όποτε απαι­τη­θεί.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.