ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναστολή συμβάσεων των ιατρών της Ρόδου με το Γραφείο Συγκοινωνιών

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου

Από τον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου εκδό­θηκε η παρα­κάτω ανα­κοί­νωση:

“Σας είναι γνωστό, ότι οι περισ­σό­τε­ροι από εσάς για την από­κτηση ή την ανα­νέ­ωση της άδειας οδή­γη­σης είναι απα­ραί­τητη η έκδοση πιστο­ποι­η­τι­κού Υγείας μετά από πλήρη κλινική εξέταση από συμ­βε­βλη­μέ­νους ιατρούς με το Γραφείο Συγκοι­νω­νιών (Παθο­λο­γι­κής και Οφθαλμoλογικής ειδι­κό­τη­τας ).

Σας υπεν­θυ­μί­ζουμε πως η αμοιβή που κατέ­βαλε κάθε πολίτης για την ιατρική αυτή εξέταση μέχρι και πριν ένα χρόνο (31 Μαΐου του 2013) γινόταν μέσω ενός παρα­βό­λου του δημο­σίου αξίας 90 ευρώ από τα οποία τα 20 ευρώ μεικτά ανα­λο­γού­σαν για τον Παθο­λόγο και 20 ευρώ για τον Οφθαλ­μί­α­τρο ενώ τα υπό­λοιπα 50 ευρώ εισπράτ­το­νταν από το κράτος (στο όνομα των ιατρών). Σημειω­τέο πως υπάρ­χουν ακόμα οφειλές από το 2012 & 2013.

Από 1η Ιουνίου του 2013 η αμοιβή του ιατρού γίνεται απευ­θείας από τον ενδια­φε­ρό­μενο και προ­σκο­μί­ζει ως δικαιο­λο­γη­τικό της εξέ­τα­σης την Από­δειξη Παροχής Υπη­ρε­σιών.

Σύμφωνα με το άρθρο 6 ΦΕΚ 262/16-1-2011 η ιατρική αμοιβή ορί­ζε­ται στα 10 ευρώ μεικτά (δηλαδή λιγό­τερο των 6 ευρώ) χωρίς ωστόσο, να λάβει υπόψη του την κειμένη νομο­θε­σία 35 σελίδων για παθή­σεις που πρέπει ο ιατρός να εξε­τά­σει, να αξιο­λο­γή­σει και στο τέλος να εκτι­μή­σει για να βεβαιώ­σει την ικα­νό­τητα του υπο­ψη­φίου οδηγού.

Σε πρό­σφατη συνέ­λευση των συμ­βε­βλη­μέ­νων ιατρών στον ΙΣΡ ετέθη το παρα­πάνω ζήτημα με το γραφείο Συγκοι­νω­νιών και απο­φα­σί­στηκε ομόφωνα από όλους τους ιατρούς η ακύρωση όλων των συμ­βά­σεων με το Γραφείο Συγκοι­νω­νιών και παράλ­ληλα εξου­σιο­δό­τη­σαν το ΔΣ του Ιατρι­κού Συλ­λό­γου δια του προ­έ­δρου του να προβεί σε δια­πραγ­μά­τευση για διορ­θω­τι­κές ενέρ­γειες του Υπουρ­γείου.

Είναι αδια­νό­ητο ο ασφα­λι­σμέ­νος – υπο­ψή­φιος οδηγός να κατα­βάλ­λει παρά­βολο 80 € υπέρ του Υπουρ­γείου Μετα­φο­ρών για τη συμ­με­τοχή του στην εξε­τα­στική δια­δι­κα­σία για την από­κτηση της άδειας οδή­γη­σης και ο κάθε ιατρός που όχι μόνο εξε­τά­ζει αλλά ανα­λαμ­βά­νει την ευθύνη, να αμεί­βε­ται με 10 ευρώ.

Σημειώ­νουμε ότι ένα από τα παρά­βολα υπέρ του δημο­σίου για την από­κτηση άδεια οδή­γη­σης είναι και αυτό της έκδοσης του νέου τύπου διπλώ­μα­τος δίκην πιστω­τι­κής κάρτας όπου το κόστος του ανέρ­χε­ται στα 30 ευρώ. Ενώ η αμοιβή 2 ιατρών (Παθο­λό­γου – Οφθαλ­μί­α­τρου) είναι 20 ευρώ !

Πιο εμφα­τικό επι­χεί­ρημα που να απο­δει­κνύει τον παρα­λο­γι­σμό του κράτους και την απα­ρά­δε­κτη και αντι­συμ­βα­τική συμπε­ρι­φορά που αντί­κει­ται στους κανόνες της ελεύ­θε­ρης οικο­νο­μίας δεν πιστεύ­ουμε να υπάρχει.

Ως Δ.Σ. του Ιατρι­κού Συλ­λό­γου Ρόδου ζητάμε την κατα­νό­ηση των πολιτών για όσο διά­στημα δεν θα μπο­ρέ­σουν να εξυ­πη­ρε­τη­θούν και ευελ­πι­στούμε σε μια γρήγορη διορ­θω­τική κίνηση της υπό­θε­σης, με τις ενέρ­γειες, τόσο της Διεύ­θυν­σης του Γρ. Συγκοι­νω­νιών, όσο και του αντι­πε­ρι­φε­ρειάρχη Ν. Αιγαίου που προ­ΐ­στα­ται της υπη­ρε­σίας αυτής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Χρήστος Απ. Μαντάς

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.