ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιτροπή για τον «αρραβώνα» ΠΑΣΟΚ – Ποταμιού συγκροτούν Φώφη και Σταύρος

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Γεννηματά

Κοινή επι­τροπή δια­λό­γου, που θα διε­ρευ­νή­σει το ενδε­χό­μενο   πολι­τι­κού «αρρα­βώνα» ΠΑΣΟΚ και Ποτα­μιού απο­φά­σι­σαν να συγκρο­τή­σουν Φώφη Γεν­νη­ματά και Σταύρος Θεο­δω­ρά­κης.

Το ραντε­βού των δύο αρχηγών στη Βουλή ολο­κλη­ρώ­θηκε λίγο μετά τις 6 το από­γευμα και απο­φά­σι­σαν να προ­χω­ρή­σουν στην σύσταση επι­τρο­πής που θα διε­ρευ­νή­σει τις δυνα­τό­τη­τες σύγκλι­σης και ενδε­χό­με­νης συνέ­νω­σης του ΠΑΣΟΚ και του Ποτα­μιού σε έναν ενιαίο πολι­τικό σχη­μα­τι­σμό.

Η Φώφη Γεν­νη­ματά συμ­φώ­νη­σαν να προ­χω­ρή­σει η δια­δι­κα­σία γρήγορα και, κατά τις ίδιες πλη­ρο­φο­ρίες, η συγκρό­τηση τη επι­τρο­πής θα γίνει μέσα στις επό­με­νες δύο εβδο­μά­δες.

Τις επό­με­νες ημέρες ανα­μέ­νε­ται και συνά­ντηση τόσο της Φώφης Γεν­νη­ματά, όσο και του Σταύρου Θεο­δω­ράκη με τον πρώην πρω­θυ­πουργό και πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργο Παπαν­δρέου, στο πλαίσιο της πρω­το­βου­λίας για την ανα­σύ­νταη και επα­νέ­νωση της κεντρο­α­ρι­στε­ράς.

Μετά τη συνά­ντηση με την Φώφη Γεν­νη­ματά, ο Σταύρος Θεο­δω­ρά­κης επε­σή­μανε πως το ζητού­μενο δεν είναι να ενωθούν οι μηχα­νι­σμοί των δύο κομ­μά­των. «Κρίθηκε απα­ραί­τητο να συναι­νέ­σουμε στην ύπαρξη επι­τρο­πής που θα δώσει το πλαίσιο των θέσεων και τη δυνα­τό­τητα να μπει νέος κόσμος στο χώρο της κεντρο­α­ρι­στερά», προ­σθέ­το­ντας:

«Υπάρ­χουν δυνά­μεις φιλε­λεύ­θε­ρες, δυνά­μεις του κέντρου, της κεντρο­α­ρι­στε­ράς, πείτε τες όπως θέλετε, που βασα­νί­ζο­νται να μπει ένα νέο πλαίσιο. Σε δύο μήνες θα πρέπει αυτή η επι­τροπή να έχει βγάλει τα συμπε­ρά­σματά της» και συνέ­χισε λέγο­ντας ότι «ανάλογα με την πορεία της επι­τρο­πής, ενδε­χο­μέ­νως να υπάρξει μορφή συνερ­γα­σίας και στη Βουλή».

Από την πλευρά της, η Φώφη Γεν­νη­ματά δήλωσε ότι «έγινε το πρώτο βήμα, από τη μεριά μας θα συνε­χί­σουμε τις προ­σπά­θειες για να δια­μορ­φω­θεί ένα προ­ο­δευ­τικό, μεταρ­ρυθ­μι­στικό ρεύμα, που θα σταθεί απέ­να­ντι στην προ­σπά­θεια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να δια­μορ­φώ­σουν ένα νέο διχα­στικό δίπολο».

tvxs.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.