Τοπικές Ειδήσεις

Το έργο του ποδηλατόδρομου του Δήμου Κω στο Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου

Με πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου ο αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου εισηγήθηκε να απορριφθούν ως απαράδεκτες οι εφέσεις δύο κατηγορουμένων κατοίκων της Κω κατά βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη με ακόμη 6 άτομα για υπόθεση διαχείρισης δημοτικού χρήματος.
Ειδικότερα, η υπόθεση κινήθηκε μετά την υποβολή της από 25 Μαϊου 2010 καταγγελίας του πρώην Δημάρχου Κω κ. Κωνσταντίνου Καΐσερλη.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω εξέδωσε το προσβαλλόμενο από τους δύο κατηγορούμενους βούλευμα, το οποίο τους παρέπεμψε μαζί με ακόμη 6 συγκατηγορούμενους τους για την αξιόποινη σε βαθμό κακουργήματος πράξη της συνέργειας (άμεσης) κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε απιστία σε βάρος Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με προκληθείσα ζημία που υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω παρέπεμψε τους 8 κατηγορουμένους να δικαστούν ως υπαίτιοι για το ό,τι 5 εξ’ αυτών στις 9 Αυγούστου 2010, παρείχαν άμεση συνδρομή στους 3 συγκατηγορουμένους υπαλλήλους στον δήμο Κω, κατά την τέλεση του κακουργήματος της απιστίας που στρέφεται άμεσα κατά οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης και η ζημία που προκλήθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ, αφού ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 274.616,24.
Πιο συγκεκριμένα, φέρονται να βοήθησαν τους συγκατηγορούμενους τους, επιβλέποντες μηχανικούς του δήμου Κω, σε έργο ποδηλατοδρόμων.
Τους αποδίδεται από το δικαστικό συμβούλιο ότι βοήθησαν τους επιβλέποντες μηχανικούς του δήμου να συμπράξουν για να παραδοθεί προσωρινά το έργο στο δήμο Κω, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την οριστική παραλαβή του έργου αν και πόρισμα εργασιών φέρεται να περιείχε ψευδή στοιχεία αναφορικά με τους υπολογισμούς των ποσοτήτων, τα κονδύλια των εργασιών και την αποτίμηση των υλικών.
Πιο συγκεκριμένα κατηγορούνται για το ό,τι η ανάδοχος εταιρία δεν εκτέλεσε εργασίες και επίσης ότι τιμολόγησε μέρος από αυτές σε τιμές καταφανώς μεγαλύτερες από αυτές που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά και άλλους αντίστοιχους διαγωνισμούς, με αποτέλεσμα η έγκριση της οφειλής να μην είναι σύννομη.
Η ανωτέρω διαχειριστική αντιμετώπιση της εμπιστευμένης σε αυτούς δημοτικής περιουσίας-εσόδου φέρεται να μην ήταν σύννομη κι αυτοί, όμως, με τις πιστοποιήσεις-εντολές πληρωμής ενέκριναν την εκταμίευση από το ταμείο του δήμου Κω ποσού συνολικά 274.616,24 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου