Ρεπορτάζ

Κακόβουλα μηνύματα σε πελάτες της Alpha Bank και στη Pόδο από επιτήδειους που θέλουν να “αδειάσουν” λογαριασμούς

Δέκτες κακόβουλων μηνυμάτων στα κινητά τους τηλέφωνα και στα e mail τους, έγιναν τις τελευταίες ημέρες και στη Ρόδο δεκάδες πελάτες της Τράπεζας «Alpha Bank», με σκοπό να καταφέρουν οι επιτήδειοι που κρύβονται πίσω από αυτή την ενέργεια να τους αποσπάσουν απόρρητα στοιχεία, προκειμένου να αποκομίσουν παρανόμως, οικονομικό όφελος.
Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν και πόσοι τελικώς έπεσαν στα δίχτυα των επιτήδειων, όμως οι περισσότερο υποψιασμένοι πελάτες της Τράπεζας προέβησαν σε καταγγελία, ενημερώνοντας για τα μηνύματα που έλαβαν και που εμφάνιζαν ως αποστολέα την «Alpha Bank».
Ειδικότερα στο παραπλανητικό μήνυμα αναφέρονται τα εξής:
«Αγαπητέ πελάτη,
Έχουμε παρατηρήσει ότι ο κωδικός πρόσβασής σας έχει αμετάβλητες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σας συμβουλεύουμε να έχετε την καλοσύνη να αλλάξετε τον κωδικό σας, για τη δική σας ασφάλεια. Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο, για να αλλάξετε τον κωδικό σας:
https://www.alpha.gr/e-banking/business/
Copyright © 2018 Alpha Bank. All rights reserved».

Η «Alpha Bank», μετά τις καταγγελίες, εξέδωσε ενημερωτική ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή των πελατών της, ιδιαιτέρως των συνδρομητών της υπηρεσίας «Alpha e-Banking», στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ Πελάτη,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι διενεργούνται από τρίτους κακόβουλες προσπάθειες παραπλανήσεως Συνδρομητών του Alpha e-Banking, μέσω γραπτών μηνυμάτων σε κινητό τηλέφωνο (SMS) στα οποία ως αποστολέας παρουσιάζεται η Alpha Bank, με σκοπό να τους πείσουν να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους (Κωδικό Συνδρομητή, Μυστικό Κωδικό, Πρόσθετο Κωδικό Ασφαλείας).
Με τα μηνύματα αυτά, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν έχουν αποσταλεί από την Alpha Bank, προτρέπουν τους Συνδρομητές να ακολουθήσουν σύνδεσμο (link) που οδηγεί σε σελίδα όπου ζητείται η εισαγωγή των στοιχείων προσβάσεώς τους.
Παρακαλούμε όπως αγνοήσετε και διαγράψετε αμέσως τα μηνύματα αυτά, χωρίς να προβείτε σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια.
Για την ασφάλειά σας, υπενθυμίζουμε ότι:
1. Η Alpha Bank δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανέναν τρόπο τους μυστικούς κωδικούς σας π.χ. μέσω τηλεφώνου, SMS ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Οι κωδικοί σας είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν.
2. Η χρήση του Alpha Web Banking πρέπει να γίνεται μόνον μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Alpha Bank (www.alpha.gr) και όχι μέσω συνδέσμων (links) που ευρίσκονται σε άλλες ιστοσελίδες, σε μηχανές αναζητήσεως, σε SMS ή σε e-mails.
Σε περίπτωση που γίνετε αποδέκτης τέτοιου είδους επικοινωνίας και εκ παραδρομής ακολουθήσετε τον σχετικό σύνδεσμο, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε άμεσα με την Υπηρεσία Τηλεφωνικής Εξυπηρετήσεως Πελατών στον αριθμό τηλεφώνου
210 326 0000.

Με εκτίμηση,
ALPHA BANK».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ