Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο από τη φρίκη που βίωναν δύο μικρά παιδιά στο νησί της Λέρου.
Θύτες οι γονείς, 52 και 47 ετών, θύματα τα παιδιά τους ηλικίας 14 και 8 ετών, τα οποία καθημερινά ξυλοκοπούνταν άγρια και δέχονταν ακραία σεξουαλική κακοποίηση.
Η οικογένεια έχει άλλα δύο παιδιά ηλικίας 25 και 17 ετών που, όπως υποθέτει κανείς, έζησαν και αυτά βασανιστικά χρόνια.
Οι δύο γονείς κατηγορούμενοι θα απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή της Κω αύριο Παρασκευή, ενώ μέχρι χθες το μεσημέρι δεν είχε βρεθεί δικηγόρος της Κω για να αναλάβει την υπεράσπιση τους. Υπήρξε συγκεκριμένα γενική απροθυμία από τους δικηγόρους του νησιού με πρώτο τον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Κω κ. Παναγιώτη Αβρίθη, που σύμφωνα με τις πληροφορίες θα αναλάβει την πολιτική αγωγή.
Ο 52χρονος πατέρας εργάζεται στο ψυχιατρείο της Λέρου ως εργάτης γενικών καθηκόντων, και οι συνάδελφοί του μιλούν για έναν άνθρωπο ακοινώνητο και πολύ σκληρό.
Οι δύο «γονείς», σύμφωνα με τους γείτονές τους, μεγάλωναν τα παιδιά τους αυταρχικά και χωρίς ίχνος αγάπης, με αποτέλεσμα η καθημερινότητά τους να είναι ένα μαρτύριο.
Το 13χρονο κοριτσάκι είχε νοσηλευτεί το 2017 στο Νοσοκομείο Παίδων ως αποτέλεσμα μίας ακόμα κακοποίησης.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού», που αναφέρει ότι ήταν ενήμερο από πέρυσι τον Μάιο αλλά αναρμόδιο, τα πράγματα, έχουν ως εξής:
«Τον Μάιο του 2017, Το Χαμόγελο του Παιδιού είχε λάβει καταγγελία στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056 σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένοι γονείς ασκούσαν έντονη σωματική κακοποίηση στα ανήλικα παιδιά τους, τα παραμελούσαν και υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική παρενόχληση της ανήλικης κόρης (13 ετών). Άμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων, ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.
Τον Ιούλιο του 2017, Το Χαμόγελο του Παιδιού έλαβε κλήση από συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας, όπου ανέφερε ότι το 13χρονο κορίτσι καθώς και ο 8χρονος αδερφός της βρίσκονταν σε Νοσοκομείο Παίδων κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Το συγκεκριμένο άτομο ενημέρωσε ότι το 13χρονο κορίτσι έφυγε μόνο του από το Νοσοκομείο, καθώς φοβόταν ότι θα γυρίσει πίσω στο οικογενειακό της περιβάλλον, ωστόσο εντοπίστηκε άμεσα κι επέστρεψε ξανά».
Οι κατηγορούμενοι μετά την σύλληψή τους φέρονται να ομολόγησαν τις ειδεχθείς τους πράξεις και μάλιστα με λεπτομέρειες που άφησαν άφωνους τους αστυνομικούς που ελάμβαναν τις προανακριτικές τους απολογίες.
«Σταματούσαμε μόνο όταν έβαζαν τα κλάματα! Χρησιμοποιούσαμε και διάφορα αντικείμενα, ενώ ο ένας από εμάς αυνανιζόταν», παραδέχθηκε ψυχρά, αφήνοντας άναυδους τους αστυνομικούς, ο 52χρονος! Μάλιστα, είπε πως η γυναίκα του και μητέρα των παιδιών όχι μόνο συμμετείχε, αλλά και «σκηνοθετούσε» τις ερωτικές πράξεις!
Ο 22χρονος γιος με νοητική υστέρηση, η 14χρονη κόρη του ζεύγους και το 8χρονο αδελφάκι τους θα εξεταστούν από ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί το μέγεθος της κακοποίησης που υπέστησαν όλα αυτά τα χρόνια.
O μεγαλύτερος αδελφός τους, ηλικίας 25 χρόνων, έχει εγκαταλείψει εδώ και καιρό το κολαστήριο, μη αντέχοντας άλλο.
Tη διαρκή φρίκη που ζούσαν μέσα στο σπίτι τους, εκεί που για όλα τα παιδιά είναι το καταφύγιο, από τα χέρια των ανθρώπων που τα γέννησαν, άρχισαν να εξιστορούν ενώπιον του ανακριτή της Κω, χθες, τα τρία από τα τέσσερα παιδιά των τεράτων της Λέρου.
Στην Κω έχουν οδηγηθεί ο μεγαλύτερος γιος, 27 ετών σήμερα, ο οποίος είναι και ο μόνος που κατάφερε να ελευθερωθεί από τον εφιάλτη της άγριας κακοποίησης, η ηλικίας 13,5 χρόνων αδελφή του και το μικρότερο παιδί, ηλικίας 8 ετών.
Ο 24χρονος αδελφός τους, που πάσχει από νοητική υστέρηση αναμένεται σήμερα να εξεταστεί από ψυχολόγους και ακολούθως από τον ανακριτή.
Οι μαρτυρίες των παιδιών που περιλαμβάνουν όλη τη φρίκη και την άρρωστη κατάσταση που ήταν η καθημερινότητά τους επί χρόνια, είναι κρίσιμες για τη σύνταξη του κατηγορητηρίου σε βάρος των δύο τεράτων.
Το ανήλικο κοριτσάκι που βρίσκεται στο σπίτι της θείας του, μαζί με τον 8χρονο αδερφό της δεν έχει μιλήσει και κάθεται σιωπηλό βγάζοντας μουγκριτά, αρνούμενη να φάει και να πιει, αφού αδυνατεί να πιστέψει πως ο εφιάλτης της τελείωσε.
Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η έφηβη κόρη είχε καταγγείλει τον Μάιο του 2017 στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου ότι οι γονείς της την ανάγκαζαν να τους βλέπει την ώρα που έκαναν σεξ κι έπειτα την εξανάγκαζαν να… συμμετέχει!
Την ίδια περίοδο, επίσης, κοινωνική δομή είχε λάβει καταγγελία, σύμφωνα με την οποία οι συγκεκριμένοι γονείς ασκούσαν έντονη σωματική κακοποίηση στα ανήλικα παιδιά τους, τα παραμελούσαν και υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική παρενόχληση της ανήλικης κόρης.
Τότε ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων και τον Ιούλιο η 14χρονη και ο 8χρονος αδελφός της μεταφέρθηκαν με εισαγγελική εντολή στο «Παίδων», στην Αθήνα.
Από εκεί το κορίτσι το έσκασε, φοβούμενο ότι θα το έστελναν πίσω στο σπίτι του, αλλά εντοπίστηκε και μεταφέρθηκε ξανά στο νοσοκομείο. Τελικά, η μικρή επέστρεψε στο νησί και στη γειτονιά όπου όλοι γνώριζαν ότι ο 52χρονος, ο οποίος ήταν βίαιος -είτε ήταν πιωμένος είτε όχι- και χτυπούσε τα παιδιά του.
Ομως, πριν από λίγες ημέρες η 14χρονη παρουσίασε αιμορραγία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα η θεία της να καταγγείλει στην Αστυνομία όσα ήξερε. Ψυχολόγοι έσπευσαν στο πλευρό της ανήλικης, η οποία αντιμετωπίζει βαριάς μορφής κατάθλιψη με άρνηση φαγητού. Πάντως, με τη στήριξη των ειδικών κατάφερε να μιλήσει για την κόλαση που βίωνε από τα εννέα χρόνια της.
Η κακοποίηση των παιδιών από τους γονείς τους προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου. Με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Κω, η κυρία Δημητρίου ζητά να εξεταστούν τα παιδιά από ειδικούς παιδοψυχιάτρους, να φύγουν από τη Λέρο προκειμένου να εγκατασταθούν σε ειδική δομή, ώστε να λάβουν τη φροντίδα που απαιτείται, και να ερευνηθεί και το τέταρτο, μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, το οποίο πάσχει από νοητική στέρηση, αν και αυτό έχει κακοποιηθεί.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ