Ρεπορτάζ

Μήνυση γνωστού μεσίτη κατά ξενοδοχειακής εταιρείας

Ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου προσέφυγε γνωστός μεσίτης αστικών συμβάσεων κατά του εκπροσώπου και διευθύνοντος συμβούλου ανώνυμης ξενοδοχειακής εταιρείας, ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του για κακούργημα!
Οπως εκθέτει ο μεσίτης δυνάμει εντολής αποκλειστικής μεσιτείας ακινήτου, η ξενοδοχειακή εταιρεία τού ανέθεσε την αποκλειστική εντολή ως μεσίτη αστικών συμβάσεων, όπως ενεργήσει αποκλειστικά και ανεύρει και υποδείξει σε ενδιαφερόμενους πελάτες την πώληση μετοχών ή την πώληση ή ενοικίαση ενός ακινήτου – ξενοδοχείου ιδιοκτησίας της.
Ως ελάχιστη αμοιβή, ανεξαρτήτως του τελικού τιμήματος συμφωνήθηκε να του καταβάλει το ποσό των 120.000 €, πλέον του ΦΠΑ.
Η χρονική διάρκεια της αποκλειστικής εντολής συμφωνήθηκε για οκτώ μήνες, όπως ισχυρίζεται, ενώ η εν λόγω εντολή μεσιτείας ρητά συμφωνήθηκε, ότι θα ανανεώνεται αυτόματα, χωρίς ανάγκη ρητής έγγραφης ανανέωσής της κατά την περίπτωση που άνευ υπαιτιότητας του μεσίτη τυχόν καθυστέρηση σύναψης της οριστικής σύμβασης, οφείλεται σε γεγονότα ανωτέρας βίας.
Ο μεσίτης διατείνεται ότι βρήκε εταιρεία που αγόρασε το ακίνητο της ξενοδοχειακής εταιρείας και η εταιρεία την 18η Αυγούστου 2020 προχώρησε στην πώληση του ξενοδοχείου, ενώπιον συμβολαιογράφου Ρόδου και ο μηνυόμενος παρά τις οχλήσεις υπέγραψε συμβόλαιο και δήλωσε υπεύθυνα κατά τις διατάξεις του ν. 1599/1986, ότι δεν μεσολάβησε κτηματομεσίτης, προκειμένου η εταιρεία του να αποφύγει την καταβολή της συμφωνηθείσας μεσιτικής αμοιβής.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Χριστοδούλου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου