Ρεπορτάζ

Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορωνοϊό από την ΠΝΑΙ

Σειρά από δειγματοληπτικούς ελέγχους ξεκίνησαν με την αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η αρχή ξεκίνησε από την Δημοτική Κοινότητα Ρόδου, θα επεκταθεί σε όλο το νησί και φυσικά, σειρά θα έχουν όλα τα νησιά της περιοχής ευθύνης της ΠΝΑι.
Αυτά υπογράμμισε χτες, σε συνέντευξη Τύπου, η αντιπεριφερειάρχης Υγείας κα Χαρούλα Γιασιράνη και ανακοίνωσε ότι από τους μέχρι τώρα διενεργεθέντες ελέγχους εντοπίστηκε μόνον ένα κρούσμα κορωνοϊού:
«Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι είναι σε εξέλιξη και διενεργούνται από κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ που εδρεύει στην Ρόδο και ύστερα από συνεννόηση με τα κεντρικά. Θέλω να τονίσω ότι η ΠΝΑι έχει μία αμφίδρομη και εξαιρετική συνεργασία καθ όλη την διάρκεια της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Ήδη έγιναν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, ακολούθησε η Λίνδος και θα συνεχίσουμε για να καλύψουμε όλο το νησί. Ταυτόχρονα, διενεργούνται έλεγχοι σε υπηρεσίες και οργανισμούς (στο προσωπικό). Μέχρι και την Παρασκευή θα βρισκόμαστε στο κτήριο της ΠΝΑι όπου θα ελεγχθούν οι υπάλληλοι, αιρετοί κ.λπ. (χωρίς να είναι υποχρεωτικό), την Δευτέρα θα είμαστε στον Αρχάγγελο, την Τρίτη στην Σορωνή και θα προχωρήσουμε για να καλύψουμε όλο το νησί. Επιπρόσθετα, γίνονται έλεγχοι σε όλες τις δομές, στα γηροκομεία, στις κλειστές μονάδες φροντίδας ανθρώπων με νοητική στέρηση ή με ψυχικά νοσήματα και όπου απαιτηθεί σύμφωνα με τις επιταγές του υπουργείου Υγείας» , δήλωσε η κ. Γιασιράνη.
Σε ερώτηση σχετικά με την εμφάνιση κρουσμάτων η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι από τους μέχρι τώρα ελέγχους στην Δ.Κ. Ρόδου έχει εντοπιστεί μόνον ένα κρούσμα ενώ όσον αφορά τα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, διευκρίνισε:
«Δεν πρέπει να συγχέουμε τα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με αυτά που προκύπτουν από τους ελέγχους που γίνονται τώρα από τις κινητές ομάδες». Η κα Γιασιράνη τόνισε πως οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε όλα τα νησιά και ότι θα αποσταλούν και Rapid Tests.
Διευκρίνισε επίσης ότι τον τελικό αριθμό των ελέγχων και τα αποτελέσματα θα τα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ.

«Καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον και δεχόμαστε καταιγισμό τηλεφωνημάτων τόσο από τοπικούς φορείς όσο και από πολίτες που θέλουν να κάνουν το τεστ για κορωνοϊό. Ξέρω ότι υπάρχουν οι αρνητές του ιού, της μάσκας κ.λπ. ωστόσο εμείς ως ΠΝΑι θα κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στους συμπολίτες μας προκειμένου να αισθάνονται ασφαλείς. Όποιος αρνείται μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά τουλάχιστον να μην γίνεται ο ίδιος… δημόσιος κίνδυνος. Εμείς θα προασπίσουμε την δημόσια υγεία. Είναι πολύτιμο αγαθό και δεν πρέπει κανείς να το προσβάλλει» ξεκαθάρισε η αντ/ρχης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου