«Η δημοσιογραφική προσέγγιση και παρουσίαση, θα πρέπει να γίνεται με απόλυτο σεβασμό και διακριτικότητα προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας και προς τους κανόνες δεοντολογίας» ανακοίνωσε το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της Ένωσις Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) για την κάλυψη των πυρκαγιών. Την ίδια ώρα κάλεσε την κυβέρνηση να «επανεξετάσει» την αποχή των μελών της από τις εκπομπές του ΣΚΑΪ.

Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ επισήμανε ότι η δημοσιογραφική προσέγγιση και παρουσίαση, θα πρέπει να γίνεται με απόλυτο σεβασμό και διακριτικότητα προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας και προς τους κανόνες δεοντολογίας, αναφορικά με την κάλυψη των πυρκαγιών από τους δημοσιογράφους.

 

Την ίδια ώρα κάλεσε την κυβέρνηση να επανεξετάσει το εμπάργκο που έχει επιβάλλει στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Θα πρέπει τέλος να επανεξετασθεί η απόφαση της Κυβέρνησης για αποχή μελών της από συγκεκριμένο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, όσο και η αντίστοιχη στάση του σταθμού, ώστε να διασφαλιστεί η σφαιρική ενημέρωση» αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

 

Βαρύ το πένθος και η οδύνη για τα δεκάδες τραγικά θύματα και τις βιβλικές καταστροφές.
Στην εθνική αυτή τραγωδία στην Αττική, δεκάδες δημοσιογράφοι βρέθηκαν στις επάλξεις του καθήκοντος και μέσα σε επικίνδυνες συνθήκες, ανταποκρίθηκαν απόλυτα στην αποστολή της ενημέρωσης του κοινωνικού συνόλου και κυρίως της άμεσης πληροφόρησης για τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν.
To Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας, απευθυνόμενο στους συναδέλφους δημοσιογράφους, επισημαίνει ότι η δημοσιογραφική προσέγγιση και παρουσίαση, θα πρέπει να γίνεται με απόλυτο σεβασμό και διακριτικότητα προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας και προς τους κανόνες δεοντολογίας.
Θα πρέπει τέλος να επανεξετασθεί η απόφαση της Κυβέρνησης για αποχή μελών της από συγκεκριμένο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, όσο και η αντίστοιχη στάση του σταθμού, ώστε να διασφαλιστεί η σφαιρική ενημέρωση.
Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ