- Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι μια σημαντική δοκιμασία, αλλά δεν καθορίζουν την αξία και το μέλλον των μαθητών.
- Η ζωή προσφέρει πολλές ευκαιρίες και διαφορετικές διαδρομές για την επίτευξη στόχων και ολοκλήρωσης.
- Είναι σημαντικό οι μαθητές να αναζητούν στήριξη από τους γύρω τους και να φροντίζουν την ψυχική τους υγεία.
- Η επιτυχία δεν μετριέται μόνο με βαθμολογίες, αλλά και με την αξιοπρέπεια, την αισιοδοξία και την ελπίδα που διατηρούν οι νέοι.
«Αγαπημένα μου παιδιά,
Ξεκινά μια σημαντική δοκιμασία για εσάς που συμμετέχετε στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Μια περίοδος γεμάτη κόπο, αγωνία, προσδοκίες και όνειρα.
Θέλω όμως, πάνω απ’ όλα, να θυμάστε κάτι ουσιαστικό. Οι εξετάσεις αυτές δεν καθορίζουν την αξία σας, ούτε μπορούν να ορίσουν το μέλλον και την ευτυχία σας. Είναι ένας σημαντικός σταθμός, όχι όμως ο μοναδικός δρόμος στη ζωή.
Η ζωή δίνει πάντα ευκαιρίες, νέες αρχές και διαφορετικές διαδρομές για να πετύχει κανείς τους στόχους του και να αισθανθεί ολοκληρωμένος. Καμία βαθμολογία δεν μπορεί να μετρήσει την δύναμη της ψυχής, την καλοσύνη, το ήθος, το ταλέντο και τα όνειρα ενός ανθρώπου.
Σε μια εποχή που το άγχος και η πίεση συχνά βαραίνουν υπερβολικά τους νέους ανθρώπους, είναι σημαντικό να ξέρετε πως δεν είστε μόνοι. Να μιλάτε στους δικούς σας ανθρώπους, στους φίλους, στους καθηγητές, στους γονείς σας. Να ζητάτε στήριξη όταν τη χρειάζεστε. Η ψυχική υγεία και η ανθρώπινη ζωή έχουν πάντα μεγαλύτερη αξία από οποιαδήποτε εξέταση.
Εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη, καθαρό μυαλό και πίστη στον εαυτό σας. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, να συνεχίσετε να προχωράτε με αξιοπρέπεια, αισιοδοξία και ελπίδα.
Καλή επιτυχία !»
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

.gif)














