Ρεπορτάζ

Ο Δήμος Ρόδου παραχωρεί το Κυνοκομείο στη Φιλοζωική

Στην υπογραφή σύμβασης παραχώρησης της λειτουργίας του δημοτικού καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς προς τον Σύλλογο Φιλοζωϊκής Ρόδου, προχωρά ο Δήμος Ρόδου.
Το θέμα θα έρθει προς συζήτηση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου και με αυτή την κίνηση, ξεκαθαρίζονται οι ρόλοι, οι ευθύνες και οι αρμοδιότητες των δύο πλευρών.

Ο Δήμος Ρόδου με την υπογραφή του συμφωνητικού παραχωρεί στον Σύλλογο Φιλοζωικής Ρόδου: α) την χρήση του Δημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς και του Δημοτικού Κτηνιατρείου που βρίσκονται στην περιοχή Τσαΐρι και β) παράλληλα με συναρμοδιότητα και υπό την εποπτεία του παραχωρεί στο Σύλλογο Φιλοζωικής Ρόδου την μέριμνα για τις περισυλλογές και την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Ο Σύλλογος Φιλοζωικής Ρόδου αναλαμβάνει, με την συναρμοδιότητα του Δήμου και υπό την εποπτεία του, τη μέριμνα για την περισυλλογή και την διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς εφαρμόζοντας τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 4039/2012 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 46 του Ν. 4235/2014 υπό την εποπτεία του Δήμου Ρόδου. Απαγορεύεται ρητά η φιλοξενία και περίθαλψη δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς στο χώρο του Καταφυγίου.
Συμφωνείται ότι το προσωπικό (εθελοντικό ή μη ) που πρόκειται να απασχοληθεί για την εκπλήρωση του αντικειμένου του συμφωνητικού αυτού θα διατεθεί από τον Σύλλογο Φιλοζωικής Ρόδου σε πλήρη συμφωνία με τις απαιτήσεις του άρθρου 9 του Ν. 4039/2012 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 46 του Ν. 4235/2014.
Στο συμφωνητικό προβλέπεται η δυνατότητα χρηματοδότησης του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου από τον Δήμο Ρόδου για τη λειτουργία του Καταφυγίου και για την τήρηση των υποχρεώσεων του άρθρου 5 του συμφωνητικού, από τον δεύτερο. Η χρηματοδότηση θα αφορά συγκεκριμένο χρηματικό ποσό για κάθε έτος και θα αναγράφεται στον ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου