Τοπικές Ειδήσεις

Βρέθηκε φόρμουλα για την απεμπλοκή του έργου της ανέγερσης του Ιερού Ναού του Κωνσταντίνου του Υδραίου

Κοινή φόρμουλα μετά από διαβούλευση με συναινετικές διαδικασίες βρέθηκε χθες σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του σεβασμιότατου μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλου, του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, της γενικής διευθύντριας της ΕΤΑΔ κ Αγγέλας Μιχαλοπούλου, της διευθύντριας κ. Σοφίας Φαλτσέτα και της υπεύθυνης του τομέα παραχωρήσεων κ. Σοφίας Γεωργάκου, για την απεμπλοκή του έργου της ανέγερσης του Ιερού Ναού του Κωνσταντίνου του Υδραίου, πολιούχου της Ρόδου στην κτηματολογική μερίδα ΚΜ ΙΙΙ-98 Οικοδομών ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ ΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», σε πρώτη φάση θα προχωρήσει η μίσθωση του ακινήτου έναντι συμβολικού ποσού, ανά έτος, αφού καθοριστούν οι λεπτομέρειες μεταξύ των νομικών συμβούλων των δύο πλευρών κ.κ. Θ. Παπαγεωργίου και Κ. Μαρκουλάκη, έως την Τρίτη, οπότε το δημοτικό συμβούλιο θα ενημερωθεί επισήμως και θα ψηφίσει σχετικά.
Σε δεύτερο στάδιο θα εξεταστεί το ενδεχόμενο οριστικοποίησης της παραχώρησης και με ενδεχόμενη ανταλλαγή ακινήτων.
Το σίγουρο είναι πως επιτεύχθηκε πλέον ότι η κτηματολογική μερίδα εντός της οποίας έχει ανεγερθεί το Πατριαρχικό Κέντρο (Πανορθόδοξο Κέντρο) θα παραχωρηθεί εκ νέου για την υλοποίηση του στόχου.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», την 16η Οκτωβρίου 1986 εκδόθηκε η αρίθμ. πρωτ. Ρ. 523/1002 Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παραχώρηση έκτασης 2050 τ.μ. με σκοπό την κατασκευή δημοτικού ανοικτού κολυμβητηρίου.
Ο στόχος δεν υλοποιήθηκε και ακολούθως η ΕΤΑΔ παραχώρησε μεγαλύτερη έκταση για την ανέγερση «Πανορθόδοξου Κέντρου».
Με την υπ. αρίθμ. 576/2018 απόφαση του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίθηκε ότι έχει λήξει ο χρόνος παραχώρησης του ακινήτου εντός του οποίου κατασκευάστηκε πολυτελής παραθεριστική κατοικία και ξεκίνησε η κατασκευή του Ιερού Ναού του Πολιούχου της Δ.Κ. Ρόδου Κωνσταντίνου του Υδραίου, με χρηματοδότηση, που είχε προορισμό την δημιουργία Πατριαρχικού Κέντρου στο νησί, γνωστού και ως Πανορθόδοξου Κέντρου Ρόδου.
Σημειώνεται ότι με την 4938/30.5.2013 απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.) τροποποιήθηκε όρος του από 8.12.1994 παραχωρητηρίου χρήσης δημοσίου ακινήτου με Α.Β.Κ. 25 προς την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου για την ανέγερση Πανορθόδοξου Κέντρου και ορίστηκε ότι ο σκοπός της παραχώρησης θα πρέπει να υλοποιηθεί έως την 31.12.2015.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου