Ειδήσεις

Στην Κω την προσεχή Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης

Την Κω θα επισκεφθεί την προσεχή Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής, συνοδευόμενος από μηχανικούς της «Θέμις Κατασκευαστική», προκειμένου να επιθεωρήσουν και να αποφανθούν επί της στατικότητας ή μη του δικαστικού μεγάρου του νησιού.
Ο υπουργός επικοινώνησε αμέσως μετά τον σεισμό με τον πρόεδρο Πρωτοδικών κ. Δημήτρη Κίτσιο και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Παναγιώτη Αβρίθη, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση των κτηρίων που στεγάζονται οι δικαστικές υπηρεσίες.
Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Ευτύχης Φυτράκης, επικοινώνησε με τον διευθυντή των φυλακών Κω. Και οι δυο ενημερώθηκαν ότι δεν υπάρχουν ζημιές στα κτήρια που στεγάζονται οι δικαστικές υπηρεσίες και οι φυλακές.
Πλην όμως με τους μετασεισμούς προκλήθηκαν κυρίως στο Πρωτοδικείο ρηγματώσεις στην τοιχοποιία που θα πρέπει να ελεγχθούν περαιτέρω, ενώ υπάρχει πρόβλημα στο τηλεφωνικό κέντρο αλλά και στο δίκτυο υπολογιστών του Πρωτοδικείου.
Σημειώνεται ότι οι εργασίες του δικαστηρίου της Κω έχουν ανασταλεί έως και αύριο.
Συνεργεία του Δήμου Κω τις τελευταίες μέρες εργάζονται για την αποκατάσταση των γραφείων κυρίως στο Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου