Ειδήσεις

Προώθηση δημοτικών έργων και προσλήψεις προσωπικού

Στις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την προώθηση έργων της δημοτικής αρχής Ρόδου καθώς και στις προσλήψεις προσωπικού, αναφέρθηκαν χτες σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν από κοινού η αντιδήμαρχος κα Βασιλική Ξεπαπαδάκη και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Ρόδου κ. Ευγένιος Κορναρόπουλος.
Όπως ανακοίνωσε η αντιδήμαρχος: «Ξεκινάει σύντομα η ανέγερση νέου β/ν σταθμού στην Ιαλυσό που είχε ενταχθεί στο ΠΕΠ Ν. Αιγαίου με 2.200.000 ευρώ. Είναι ένα έργο για το οποίο έχει αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος και βρισκόμαστε εν αναμονή της ολοκλήρωσης των διαδικασιών. Είναι ένα έργο αρκετά σημαντικό για την Ιαλυσό που δεν διέθετε β/ν σταθμό. Η δομή θα εξυπηρετεί 25 βρέφη και γύρω στα 40 – 45 νήπια».
Πρόσθεσε ακόμη, πως κατατέθηκαν από την δημοτική αρχή, τρεις προτάσεις χρηματοδότησης για έργα, όπως η Ροδιακή Έπαυλη (με 3,5εκ. ευρώ για κτηριακές εγκαταστάσεις και περιβάλλοντα χώρο): «Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς να βρεθεί χρηματοδότηση και ευελπιστούμε να προχωρήσει ώστε να κλείσουμε ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για τον Δήμο μας» όπως ανέφερε.
Μία ακόμη πρόταση που κατατέθηκε στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα έχει να κάνει με την δημιουργία δικτύου ΑΜΕΑ για την Μεσαιωνική Πόλη με προϋπολογισμό 650.000 ευρώ, έργο που αφορά την καλυτέρευση των διόδων και των διαδρόμων από τις διάφορες πύλες εισόδου ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των ΑΜΕΑ.
«Η τρίτη πρόταση είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του δημαρχιακού μεγάρου με προϋπολογισμό 850.000 ευρώ, για εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων για τον δήμο. Από εκεί και πέρα, περιμένουμε την τελική απόφαση της διαχειριστικής αρχής από την Σύρο για την ανάπλαση στο Ροδίνι καθώς και για την ανάδειξη και διατήρηση της Κοιλάδας των Πεταλούδων», ανακοίνωσε η κα Ξεπαπαδάκη.
Τα διοικητικά
και οι προσλήψεις
Μιλώντας για το κομμάτι των διοικητικών υπηρεσιών και τα καθήκοντα που της ανατέθηκαν πρόσφατα, η αντιδήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της που συνεργάζεται με τον κ. Κορναρόπουλο, λέγοντας ότι ο Δήμαρχος έχει κάνει καταμερισμό αρμοδιοτήτων: «Δεν θα πρέπει να υπάρχουν ‘στεγανά’ σε αυτά. Η συνεργασία μας είναι αγαστή και όλα γίνονται μέσω συλλογικότητας» όπως είπε.
Από την πλευρά του, ο κ. Κορναρόπουλος μίλησε για την διαδικασία που αφορά την ανανέωση των συμβάσεων των 127 εργαζόμενων στην Καθαριότητα: «Μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, συντάσσουμε συμβάσεις που θα υπογράψουν, οι οποίες θα αποσταλούν στο ΑΣΕΠ. Παράλληλα περιμένουμε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες διαγωνισμού για μόνιμο προσωπικό (έχουμε ζητήσει 70 θέσεις από τον περασμένο Φεβρουάριο)» όπως ανέφερε.
Ο γ.γ. του δήμου Ρόδου, αναφέρθηκε παράλληλα και στην διαδικασία ‘αξιολόγησης των Μόνιμων Υπαλλήλων’ καθώς είναι ένα προαπαιτούμενο από τους θεσμούς ενόψει της εκταμίευσης της επόμενης δόσης.
«Υπάρχουν αντιδράσεις τόσο από την ΠΟΕ – ΟΤΑ όσο και από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Ρόδου. Εμείς έχουμε μοιράσει τα έντυπα για τις διαδικασίες. Ωστόσο έχουμε προθεσμία μέχρι τις 31 Ιουλίου για να τα παραδώσουμε έως τις 5 Αυγούστου στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Από το ύφος της κας Γεροβασίλη…. δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι πρόθεση είναι να πιέσουν για να γίνει αυτή η αξιολόγηση τόσο άμεσα» όπως εκτίμησε.
Ο κ. Κορναρόπουλος ενημέρωσε ακόμη, για μια σειρά από προσλήψεις στις οποίες θα προχωρήσει ο Δήμος Ρόδου μέσω προγραμμάτων (ΚΗΦΗ, ΤΕΒΑ και ανανέωση συμβάσεων για ένα χρόνο στους υπαλλήλους των παιδικών σταθμών). Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το νέο οργανόγραμμα του Δήμου Ρόδου η κα Ξεπαπαδάκη δήλωσε: «Έχουν γίνει κάποιες ανάλογες ενέργειες αλλά θα προχωρήσει το εγχείρημα της αναμόρφωσης της εσωτερικής υπηρεσίας για να γίνει πιο ευέλικτο το σχήμα της δημοτικής μηχανής. Θα πρέπει να μειωθούν ή να συγχωνευτούν κάποιες διευθύνσεις», ενώ ο γ.γ. του Δήμου Ρόδου πρόσθεσε πως «το σχέδιο θα προχωρήσει σε δημόσια διαβούλευση. Είναι πολιτική απόφαση το πώς θα διαμορφωθεί οριστικά. Θα πρέπει να διερευνηθεί πώς θα γίνει στην πράξη αναλόγως με το προσωπικό κ.λπ.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου