Ειδήσεις

Αποζημίωση σε Αγγλους για αδικοπραξία

Χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 97.500 ευρώ εντέλλεται, με απόφαση που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, να καταβάλει σε δύο Αγγλους, ένας κάτοικος της Λάρδου, για αδικοπραξία.
Ο εναγόμενος, ερημοδικάστηκε και το δικαστήριο με την απόφαση που εξέδωσε επιδικάζει ως προσωρινά εκτελεστό το ποσό των 10.000 ευρώ σε καθέναν από τους ενάγοντες.
Με την αγωγή οι ενάγοντες εκθέτουν ότι κατήρτισαν με τον εναγόμενο άτυπη μικτή σύμβαση, με την οποία ο τελευταίος συμφώνησε να τους πωλήσει οικόπεδο κυριότητάς του αντί τιμήματος 130.000 ευρώ αναλαμβάνοντας με αυτήν την υποχρέωση να τους μεταβιβάσει κατά 1/2 εξ αδιαιρέτου στον καθένα και παράλληλα ανέλαβε την υποχρέωση να ανεγείρει επ αυτού διώροφη κατοικία.
Οτι τους παρέστησε ψευδώς πως θα τους μεταβιβάσει το ανωτέρω ακίνητο και ότι η διαδικασία στην έκδοση οικοδομικής άδειας καθυστερεί για λόγους που δεν ανάγονται σε υπαιτιότητά τους. Για το σκοπό αυτό του κατέθεσαν σε λογαριασμό του το συνολικό ποσό των 95.000 ευρώ και το ακίνητο δεν τους μεταβιβάστηκε ποτέ και συνεπεία της ανωτέρω παράνομης και υπαίτιας συμπεριφοράς του υπέστησαν τελική ζημία ύψους 65.000 ευρώ, κατόπιν της καταβολής μέρους του οφειλομένου, ύψους 25.000 ευρώ.
Με βάση το ανωτέρω ιστορικό ζήτησαν με απόφαση προσωρινά εκτελεστή να υποχρεωθεί ο εναγόμενος να τους καταβάλει το ποσό των 65.000 ευρώ και ειδικότερα το ποσό των 32.500 στο καθένα, ως αποζημίωση για τη θετική ζημία που υπέστησαν, το ποσό των 20.000 ευρώ στον καθένα ως χρηματική ικανοποίηση για την ηθική βλάβη που υπέστησαν και συνολικά το ποσό των 52.000 ευρώ με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής μέχρι τη πλήρη εξόφληση.
Την υπόθεση χειρίστηκαν οι δικηγόροι κκ. Π. Πανιέρας και Χρ. Χρυσοχού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου