Αθλητικά

Επιτροπή Καλλιέργειας και Ανάπτυξης: Η συμπληρωματική προκήρυξη του τουρνουά Κ-12

Η ΕΠΣΔ μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, γνωστοποίησε την συμπληρωματική προκήρυξη του τουρνουά Κ-12 που διοργανώνει η Επιτροπή Καλλιέργειας και Ανάπτυξης, τόσο για τις ομάδες της Ρόδου, όσο και για τους συλλόγους του βορείου συγκροτήματος.
Αναλυτικά:

«Συμπληρωματική προκήρυξη K-12
Όμιλος Ρόδου
Στην επόμενη φάση προκρίνονται όλες οι ομάδες του πρώτου και δευτέρου ομίλου και οι δυο καλύτερες ομάδες βάση βαθμολογίας του τρίτου ομίλου που θα πάρουν την 11η και 12η θέση στον πρώτο όμιλο. Οι κατηγορίες που σχηματίζονται είναι οι εξής:
1.GOLD ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (θέσεις από πρώτη έως τέταρτη του πρώτου και δεύτερου ομίλου που θα αναδείξουν και τον πρωταθλητή Ρόδου).Οι διασταυρώσεις των ζευγαριών έχουν ως έξεις:
1ος Α ομίλου- 4ος Β ομίλου, 2ος Α ομίλου- 3ος Β ομίλου,1ος Β ομίλου-4ος Α ομίλου, 2ος Β ομίλου-3ος Β ομίλου.
2.SILVER ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (θέσεις από πέμπτη έως όγδοη του πρώτου και δεύτερου ομίλου).Οι διασταυρώσεις των ζευγαριών έχουν ως εξής:
5ος Α ομίλου-8ος Β ομίλου, 6ος Α ομίλου-7ος Β ομίλου, 5ος Β ομίλου-8ος Α ομίλου, 6ος Β ομίλου-7ος Β ομίλου.
3.BRONZE ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (θέσεις από ένατη έως δωδέκατη του πρώτου και δεύτερου ομίλου).Οι διασταυρώσεις των ζευγαριών έχουν ως εξής:
9ος Α ομίλου-12ος Β ομίλου, 10ος Α ομίλου-11ος Β ομίλου, 9ος Β ομίλου-12ος Α ομίλου, 10ος Β ομίλου-11ος Β ομίλου
Σε περίπτωση διπλής ισοβαθμίας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τα κριτήρια για την τελική κατάταξη της βαθμολογίας είναι:
– Αποτέλεσμα παιχνιδιού στο μεταξύ τους παιχνίδι (νίκη).
– Αγώνας κατάταξης (μπαράζ ).
Σε περίπτωση τριπλής ή τετραπλής ισοβαθμίας πρώτο κριτήριο είναι η βαθμολογία που συγκεντρώνουν οι ομάδες που ισοβαθμούν στα μεταξύ τους παιχνίδια. Τυχόν εκ νέου ισοβαθμίας θα ληφθούν υπόψη κατά σειρά τα παρακάτω κριτήρια που αφορούν μόνο τις συγκεκριμένες ομάδες που ισοβαθμούν:
1. Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια
2. Καλύτερη επίθεση
3. Καλύτερη άμυνα.
Αν και εκεί υπάρξει ισοβαθμία τότε θα πραγματοποιηθεί αγώνας κατάταξης (μπαράζ).
Σκοπός της δημιουργίας των δυο κατηγοριών (silver και bronze) είναι να κρατήσουμε όλα τα παιδιά στο γήπεδο μέχρι το τέλος της διαδικασίας δίνοντας τους το κίνητρο ώστε να αγωνίζονται. Στόχος δεν είναι ο πρωταθλητισμός σε αυτές τις ηλικίες αλλά το εφ’ αγωνίζεσθε και ο αθλητισμός.
Στην επόμενη φάση (φάση των τεσσάρων) και στις τρεις κατηγορίες προκρίνονται οι νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν από τα αποτελέσματα των παιχνιδιών. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος στην κανονική διάρκεια η κάθε ομάδα θα εκτελέσει από τρία πέναλτι προκειμένου να αναδειχθεί νικητής.
Στην ημιτελική φάση και στις τρεις κατηγορίες τα ζευγάρια θα προκύψουν μετά από κλήρωση.
Οι νικήτριες ομάδες των ημιτελικών και στις τρεις κατηγορίες θα αγωνιστούν στον μεγάλο τελικό και οι ηττημένες ομάδες στον μικρό τελικό προκειμένου να καταρτιστεί η τελική θέση των ομάδων και στις τρεις κατηγορίες .
Στον τρίτο όμιλο όλες οι ομάδες στο τέλος της κανονικής διάρκειας θα πάρουν ένα αναμνηστικό έπαινο ενώ οι δυο πρώτες θα συνεχίσουν στην διαδικασία των Play off καταλαμβάνοντας την 11η και 12η θέση στον Α’ όμιλο.
Όλες οι ομάδες στο τέλος του πρωταθλήματος θα πάρουν αναμνηστικό έπαινο συμμετοχής.
Όμιλοι βορείου συγκροτήματος
Στην επόμενη φάση προκρίνονται όλες οι ομάδες του πρώτου ομίλου. Στον δεύτερο όμιλο προκρίνονται στην προημιτελική φάση οι πρώτες έξι ομάδες της τελικής βαθμολογίας. Οι κατηγορίες που σχηματίζονται είναι οι εξής:
1.GOLD ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (θέσεις από πρώτη έως τέταρτη του πρώτου και δεύτερου ομίλου που θα αναδείξουν και τον πρωταθλητή βορείου συγκροτήματος). Οι διασταυρώσεις των ζευγαριών έχουν ως εξής:
1ος Α ομίλου-4ος Β ομίλου, 2ος Α ομίλου-3ος Β ομίλου, 1ος Β ομίλου-4ος Α ομίλου, 2ος Β ομίλου-3ος Β ομίλου.
2.SILVER ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (θέσεις πέμπτη και έκτη του πρώτου και δεύτερου ομίλου).Οι διασταυρώσεις των ζευγαριών έχουν ως εξής:
5ος Α ομίλου-6ος Β ομίλου, 5ος Β ομίλου-6ος Α ομίλου.
* Η ομάδα που θα καταλάβει την έβδομη θέση του δευτέρου ομίλου και η ομάδα που θα καταλάβει την έκτη θέση του πρώτου ομίλου θα δώσουν αγώνα κατάταξης. Η νικήτρια ομάδα θα καταλάβει την έκτη θέση του πρώτου ομίλου.
Σε περίπτωση διπλής ισοβαθμίας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τα κριτήρια για την τελική κατάταξη της βαθμολογίας είναι:
– Αποτέλεσμα παιχνιδιού στο μεταξύ τους παιχνίδι (νίκη).
– Αγώνας κατάταξης (μπαράζ).
Σε περίπτωση τριπλής ή τετραπλής ισοβαθμίας πρώτο κριτήριο είναι η βαθμολογία που συγκεντρώνουν οι ομάδες που ισοβαθμούν στα μεταξύ τους παιχνίδια. Τυχόν εκ νέου ισοβαθμίας, θα ληφθούν υπόψη κατά σειρά τα παρακάτω κριτήρια που αφορούν μόνο τις συγκεκριμένες ομάδες που ισοβαθμούν:
1. Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια
2. Καλύτερη επίθεση
3. Καλύτερη άμυνα.
Σκοπός της δημιουργίας των δυο κατηγοριών (silver και bronze) είναι να κρατήσουμε όλα τα παιδιά στο γήπεδο μέχρι το τέλος της διαδικασίας δίνοντας τους το κίνητρο ώστε να αγωνίζονται. Στόχος δεν είναι ο πρωταθλητισμός σε αυτές τις ηλικίες αλλά το εφ’ αγωνίζεσθε και ο αθλητισμός».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου