Έναν έντονο διάλογο είχαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου “στον ενικό” ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Σημειώνεται ότι ήταν η πρώτη φορά που είχαν δημόσιο διάλογο υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ.

“Τον αγαπώ πολύ αλλά δεν θέλω να κάνω διάλογο μαζί του” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ όταν ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να παρέμβει. “Τα αισθήματα είναι αμοιβαία αλλά εγώ κάνω διάλογο με αυτούς που αγαπώ” απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος.

Ωστόσο λίγο αργότερα, ενώ ο κ Γεωργιάδης ήταν “στον αέρα” ο Μεϊμαράκης του απάντησε.

“Εφόσον είστε ο προνομιακός συνομιλητής του κ. Σαμαρά του λέτε αύριο να διαψεύσει;” του είπε.

“Είναι φίλος μου ο κ. Σαμαράς και ήταν τιμή μου που ήμουν υπουργός του όπως τιμή σας ήταν που ήσασταν πρόεδρος της βουλής του. Δεν είναι εχθρός μας ο κ. Σαμαράς, εχθρός μας είναι ο κ. Τσίπρας” ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

“Όχι, δεν είναι εχθρός μας . Αυτό να το καταλάβει ο κ. Σαμαράς;” απάντησε ο κ. Μεϊμαράκης.

“Το ξέρει ο κ. Σαμαράς” είπε ο κ. Γεωργιάδης.

“Αφού το ξέρει και δεν παίρνει εμένα τηλέφωνο και παίρνει εσάς; Αύριο το πρωί που θα σας πάρει του λέτε να κάνει μια διάψευση;” διερωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης.

“Εγώ τον πήρα. Όπως μπορείτε να τον πάρετε και εσείς”, απάντησε ο κ Γεωργιάδης.

“Ωραία. Μπορείτε να τον πάρετε να κάνει μια διάψευση;” του είπε ο κ Μεϊμαράκης.

“Δεν μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο τον κ. Σαμαρά και να λύσετε μια παρεξήγηση;” ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης.

“Δηλαδή ο πρώην πρόεδρος μπορεί να κάνει διαρροές; Δεν βοηθούν αυτά… Βλέπετε τι θα γίνει στο debate; Αυτά θέλω να αποφύγω” ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Αυτό που κάνετε τώρα δεν κάνει καλό στη Νέα Δημοκρατία. Μα… να φωνάζετε για τον κύριο Σαμαρά;» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα αποχώρησε από τη συζήτηση.

«Δεν φωνάζω… έτσι είναι η φωνή μου» είπε ο κ.Γεωργιάδης, επιμένοντας ότι πρέπει να γίνει debate και με τους τέσσερις υποψήφιους προέδρους. Εγώ θέλω να τονίσω ότι debate μπορεί να γίνει μόνο με τους τέσσερις γιατί αν γίνει με τους δύο θα είναι σαν να προσπαθεί κάποιος να επιλέξει αντίπαλο κι αυτό δεν είναι ούτε ηθικά δίκαιο ούτε σωστό” τόνισε πριν ολοκληρώσει την παρέμβασή του ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας την πρόταση του κ. Μεϊμαράκη να γίνει debate μόνο με τον κ. Τζιτζικώστα.

Μεϊμαράκης : Αν δεν πάρει δημόσια θέση ο Σαμαράς εγώ παραιτούμαι

“To να διαβάζω ότι ο πρόεδρος που με πρότεινε ζητά την παραίτησή μου, εγώ εξεπλάγην γιατί το λέει, δεν του έκανα επίθεση” είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. “Εγώ παραιτούμαι γιατί παραδίδω την έδρα του μεταβατικού προέδρου γιατί το ζητάει ο κ. Σαμαράς, όχι γιατί έχω ευθύνη ή γιατί το ζητάει ο κ. Τζιτζικώστας. Αν ο κ. Σαμαράς κάνει δήλωση αύριο και πει ότι αυτό δεν τον εκπροσωπεί και ότι δεν θέλει να παραιτηθώ, δεν θα παραιτηθώ”, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης στον τηλεοπτικό σταθμό star και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον Ενικό»

«Ο κ.Σαμαράς δεν με διόρισε, με πρότεινε» πρόσθεσε στην συνέχεια ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, ενώ ταυτόχρονα άφησε σοβαρές αιχμές για τους συνυποψήφιους του, πως την ώρα που «το καράβι βούλιαζε, αυτοί πήγαν να τον ρίξουν στην θάλασσα».

Δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Έθνος, το οποίο είχε ρεπορτάζ που ανέφερε ότι κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της ΝΔ Α.Σαμαρά ζητούν την παραίτηση του.
«Το να διαβάζω ότι ο πρόεδρος που με πρότεινε ζητά την παραίτηση μου, εξεπλάγην» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας παράλληλα πως ενοχλήθηκε από παρόμοιες δηλώσεις που έκαναν το πρωί της Δευτέρας οι κκ Τζιτζικώστας και Βορίδης.
«Γιατί φώναζαν; αφού ξέρανε τα προβλήματα! Αφού όλοι ήξεραν για την εταιρεία, γιατί μου ζητάνε να παραιτηθώ;» διερωτήθηκε ο κ.Μεϊμαράκης, διευκρινίζοντας πάντως πως ο ίδιος θεωρεί ότι το πρόβλημα ήταν “τεχνικό και χωρίς δόλο”, γι’ αυτό και όπως ξεκαθάρισε θα κάνει μήνυση και αγωγή στην εταιρεία που ανέλαβε την διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Μεϊμαράκης, αφού τόνισε πως “η ενότητα δεν είναι μόνο στα λόγια”, κατηγόρησε τον Απόστολο Τζιτζικώστα για “χυδαίες” επιθέσεις εναντίον του.

Σε ερώτημα σχετικά με τον πρόεδρο της ΚΕΦΕ, ο κ.Μεϊμαράκης υπενθύμισε ότι «από τον Σεπτέμβριο είπα, ότι δεν εμπιστεύομαι τον Ανδρέα Παπαμιμίκο».
Υπάρχει πάντως περίπτωση να υπάρξει τελικά έστω ένα είδος τηλεμαχίας αφού ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως την αποδέχεται για τον κ. Τζιτζικώστα μόνο.

star.gr και enikos.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ