- Ο κ. Καμπούρης δηλώνει ότι είναι "αρκετά κοντά" στην απόφαση για υποψηφιότητα στον Δήμο Ρόδου και εργάζεται ήδη πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις.
- Ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή για το κυκλοφοριακό, την καθαριότητα και τη λογοδοσία, ζητώντας μετάβαση από τον Δήμο της ανακοίνωσης σε αυτόν του σχεδιασμού και της εκτέλεσης.
- Επισημαίνει ότι η επόμενη ημέρα του Δήμου τον απασχολεί σοβαρά και ότι δεν πρόκειται πλέον για θεωρητική συζήτηση, αλλά για πραγματική προετοιμασία.
- Δεσμεύεται ότι όταν έρθει η ώρα της τελικής απόφασης, δεν θα κρυφτεί και ότι τα επόμενα βήματα θα γίνουν όταν πρέπει.
• Ο κ. Καμπούρης δηλώνει «αρκετά κοντά» στην απόφαση για υποψηφιότητα στον Δήμο Ρόδου και αποκαλύπτει ότι δουλεύει ήδη το σχέδιό του • Ο δημοτικός σύμβουλος δεν προχωρά σε επίσημη ανακοίνωση, ξεκαθαρίζει όμως ότι «δεν πρόκειται πλέον για μια θεωρητική συζήτηση» και ότι όταν έρθει η ώρα της τελικής απόφασης δεν θα κρυφτεί • Ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή για το κυκλοφοριακό, την καθαριότητα, τον Βιολογικό και τη λογοδοσία και ζητά μετάβαση «από τον Δήμο της ανακοίνωσης στον Δήμο του σχεδιασμού και της εκτέλεσης»
Μήνυμα ότι εξετάζει σοβαρά την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Ρόδου στέλνει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Καμπούρης με συνέντευξή του στη «δημοκρατική». Επίσημη ανακοίνωση δεν κάνει. Δηλώνει ωστόσο ότι δεν θέλει να κρύβεται πίσω από τις λέξεις, ότι η επόμενη ημέρα του Δήμου τον απασχολεί πολύ πιο σοβαρά σε σύγκριση με πέρυσι και ότι βρίσκεται «αρκετά κοντά» στην τελική του απόφαση, τόσο ώστε, όπως σημειώνει, να μην πρόκειται πλέον για μια θεωρητική συζήτηση.
Ο κ. Καμπούρης αναφέρει ότι δουλεύει πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις, συζητά με ανθρώπους και επιχειρεί να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την πόλη και για ολόκληρο το νησί. Τη σειρά των κινήσεών του την περιγράφει ο ίδιος: πρώτα το σχέδιο, οι κατάλληλοι άνθρωποι και η ετοιμότητα για την ανάληψη της ευθύνης, ύστερα η ανακοίνωση. «Όταν έρθει η ώρα της τελικής απόφασης, δεν θα κρυφτώ», λέει, προσθέτοντας ότι τα επόμενα βήματα «θα γίνουν όταν πρέπει».
Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη.
• Κύριε Καμπούρη, πλησιάζουμε στα τρία χρόνια της σημερινής δημοτικής περιόδου. Ποιος είναι ο απολογισμός σας;
Νομίζω ότι πλέον μπορούμε να μιλάμε χωρίς άλλοθι. Στον πρώτο χρόνο μια νέα δημοτική αρχή δικαιούται χρόνο. Να μάθει, να οργανωθεί, να διορθώσει πράγματα που παρέλαβε. Στον τρίτο χρόνο όμως δεν αξιολογείς πια τις προθέσεις. Αξιολογείς το αποτέλεσμα. Και εκεί θεωρώ ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ακούσαμε πολλές εξαγγελίες, σχέδια και δεσμεύσεις. Αν όμως ρωτήσουμε σήμερα τον πολίτη αν αισθάνεται ότι η Ρόδος λειτουργεί καλύτερα στην καθημερινότητά του, η συζήτηση γίνεται δυσκολότερη. Δεν λέω ότι δεν έγινε τίποτα. Θα ήταν άδικο.
Στο πράσινο έχει γίνει μια προσπάθεια που φαίνεται. Στις αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν γίνει και δρομολογούνται αναγκαίες παρεμβάσεις. Υπάρχει επίσης έντονη πολιτιστική δραστηριότητα και αυτό είναι θετικό. Στον πολιτισμό όμως χρειάζεται και μέτρο. Σημαντικά ποσά κατευθύνονται σε άυλες δράσεις και εκδηλώσεις. Δεν λέω να τις στερηθεί η Ρόδος. Λέω ότι μπορούμε να έχουμε πολιτισμό χωρίς να χάνουμε την αίσθηση των προτεραιοτήτων. Ένα μέρος αυτών των χρημάτων θα μπορούσε να κατευθυνθεί σε ανάγκες που απαιτούν σημαντικούς πόρους και μένουν πίσω. Το Ροδίνι είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Όλοι το χαρακτηρίζουμε προτεραιότητα, αλλά για να αναγεννηθεί χρειάζονται πολλά χρήματα. Γιατί ο προϋπολογισμός ενός Δήμου είναι στην πραγματικότητα οι προτεραιότητές του αποτυπωμένες σε αριθμούς.
Τα θετικά πρέπει να τα αναγνωρίζουμε. Αλλά μια δημοτική αρχή κρίνεται από τη συνολική λειτουργία του Δήμου. Και εκεί η απόσταση ανάμεσα σε αυτά που ακούσαμε και σε αυτά που βλέπουμε παραμένει μεγάλη.

• Πού το βλέπετε περισσότερο;
Στο κυκλοφοριακό έχουμε ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ήταν μία από τις μεγάλες προεκλογικές προτεραιότητες. Φτάσαμε στον τρίτο χρόνο και το πρόβλημα, αντί να μικραίνει, μεγαλώνει. Η κίνηση γίνεται χειρότερη, η στάθμευση δυσκολότερη και τους θερινούς μήνες η κατάσταση γίνεται ασφυκτική. Ακούσαμε για το RHODES FLOW. Είδαμε παρουσιάσεις, σχέδια και συζήτηση ακόμη και για πιλοτική εφαρμογή μέσα στη φετινή χρονιά. Στην πράξη όμως δεν είδαμε τη λύση που περίμενε ο πολίτης.
Δεν χρειάζεται να περιμένουμε να ολοκληρωθεί ένα μεγάλο σχέδιο για να κάνουμε τα πρώτα ουσιαστικά βήματα. Η Ακαντιά ήδη χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης με μεταφορά προς το κέντρο. Αυτό το μοντέλο μπορεί να διευρυνθεί με επιπλέον περιφερειακούς χώρους σε κομβικά σημεία, συχνή οργανωμένη μεταφορά και σύνδεσή τους με την ελεγχόμενη στάθμευση. Παράλληλα χρειάζεται Δημοτική Αστυνομία στον δρόμο, έλεγχος της παράνομης στάθμευσης και στοχευμένες παρεμβάσεις στα σημεία που καθημερινά δημιουργείται συμφόρηση. Δεν χρειάζεται να γίνουν όλα αύριο. Χρειάζεται όμως αύριο να αρχίσει να γίνεται κάτι που ο πολίτης θα βλέπει και θα μετρά. Το συνολικό σχέδιο μπορεί να ολοκληρώνεται σταδιακά. Η ανακούφιση της πόλης όμως πρέπει να αρχίσει τώρα.
• Το ίδιο λέτε και για την καθαριότητα;
Εκεί η ερώτηση είναι απλή. Έχουμε μια εξαιρετικά υψηλού κόστους σύμβαση καθαριότητας και παράλληλα οι δημότες πληρώνουν υψηλά δημοτικά τέλη. Η εικόνα που βλέπουμε αντιστοιχεί σε αυτά που πληρώνουμε; Κατά τη γνώμη μου, όχι. Δεν λέω ότι ολόκληρη η Ρόδος είναι βρώμικη. Δεν μου αρέσουν οι υπερβολές. Λέω ότι όταν πληρώνεις τόσο ακριβά μια υπηρεσία, δικαιούσαι πολύ καλύτερο αποτέλεσμα, στην πόλη, στις γειτονιές, στις τουριστικές περιοχές και στα χωριά.
Χρειάζεται καθημερινός έλεγχος της σύμβασης με μετρήσιμα στοιχεία ανά περιοχή: ποια δρομολόγια έγιναν, με πόσα οχήματα και προσωπικό, ποιες υποχρεώσεις δεν εκτελέστηκαν και ποιες κυρώσεις επιβλήθηκαν. Και αυτά τα στοιχεία μπορούν να δημοσιοποιούνται. Όταν μια υπηρεσία κοστίζει τόσο πολύ στον δημότη, δικαιούται να γνωρίζει τι ακριβώς παίρνει για τα χρήματά του. Ο Δήμος δεν πληρώνει για προσπάθεια. Πληρώνει για αποτέλεσμα.
• Μιλάτε συχνά για τα χωριά. Θεωρείτε ότι έχουν μείνει πίσω;
Θεωρώ ότι υπάρχει πραγματική αίσθηση εγκατάλειψης σε μεγάλο κομμάτι της περιφέρειας του νησιού. Και τις ανάγκες τις γνωρίζουμε: οδοποιία, φωτισμός, καθαριότητα, ύδρευση, μικρά τεχνικά έργα, κοινόχρηστοι χώροι, καθημερινή συντήρηση.
Δεν χρειάζεται κάθε πρόεδρος κοινότητας να ξεκινά κάθε χρόνο από την αρχή ζητώντας τα αυτονόητα.
Θα έπρεπε να υπάρχει ξεχωριστό ετήσιο πρόγραμμα μικρών έργων και συντηρήσεων ανά δημοτική ενότητα, με συγκεκριμένο προϋπολογισμό, παρεμβάσεις και χρονοδιάγραμμα που θα γνωρίζουν από την αρχή και οι τοπικές κοινωνίες. Έτσι στο τέλος του χρόνου δεν θα συζητάμε ποιος πρόεδρος τηλεφώνησε περισσότερο στο Δημαρχείο. Θα βλέπουμε τι είχε προγραμματιστεί και τι έγινε. Αυτό δεν σημαίνει ότι παραμελούμε την πόλη. Σημαίνει ότι διοικείς ολόκληρη τη Ρόδο. Ο δημότης στο κέντρο και ο δημότης στο πιο απομακρυσμένο χωριό πληρώνουν τον ίδιο Δήμο. Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο ταχύτητες στο ίδιο νησί.

• Στη ΔΕΥΑΡ έχετε ασκήσει πολύ έντονη κριτική. Θεωρείτε ότι όλα έχουν γίνει λάθος;
Όχι. Η ΔΕΥΑΡ διαθέτει ανθρώπους με εμπειρία και τεχνογνωσία και διαχειρίζεται ένα τεράστιο και δύσκολο δίκτυο. Υπάρχουν όμως ζητήματα στα οποία δεν χωρούν εκπτώσεις. Όταν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας και περιβάλλοντος, η διοίκηση έχει απόλυτη υποχρέωση να ενεργήσει. Τα αποτελέσματα των ελέγχων στη θαλάσσια περιοχή του Βιολογικού ήταν εξαιρετικά σοβαρά, ενώ ένα απολύτως αναγκαίο έργο αναβάθμισης βρέθηκε σε αδιέξοδο. Χρειάζεται ασφαλής λειτουργία της εγκατάστασης, συνεχείς έλεγχοι, δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων και καθαρό χρονοδιάγραμμα για την αναβάθμιση. Ξεκαθαρίζω επίσης ότι οι έλεγχοι που έχουν δημοσιοποιηθεί για το πόσιμο νερό δεν έδειξαν αντίστοιχο μικροβιολογικό πρόβλημα. Δεν δημιουργούμε φόβο εκεί όπου τα στοιχεία δεν το δικαιολογούν.
Στα θέματα δημόσιας υγείας όμως δεν χωρούν ούτε καθυστερήσεις ούτε επικοινωνιακή διαχείριση.
• Έχετε κατηγορήσει τη δημοτική αρχή και για έλλειψη λογοδοσίας. Δεν γίνονται όμως συνεδριάσεις λογοδοσίας;
Άλλο να κάνεις συνεδρίαση λογοδοσίας και άλλο να λογοδοτείς. Σε ρωτάω πότε; Μου λες ημερομηνία. Σε ρωτάω πόσο; Μου λες ποσό. Σε ρωτάω γιατί δεν έγινε; Μου εξηγείς γιατί. Σε ρωτάω τι θα κάνεις τώρα; Μου παρουσιάζεις λύση. Αυτό είναι λογοδοσία.
Όχι να κάνουμε μια συγκεκριμένη ερώτηση και να ακούμε μια δεκάλεπτη απάντηση για όλα τα υπόλοιπα εκτός από αυτό που ρωτήσαμε. Ούτε μπορεί κάθε δύσκολη ερώτηση να απαντάται με το τι παραλάβαμε. Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια. Κάποια στιγμή σταματάς να διοικείς αυτό που παρέλαβες και αρχίζεις να λογοδοτείς γι’ αυτό που δημιούργησες εσύ.
• Πρόσφατα υπήρξε και έντονο επεισόδιο στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον πρόεδρο.
Και εδώ το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι πρόεδρος της δημοτικής πλειοψηφίας ούτε ασπίδα προστασίας του δημάρχου. Είναι πρόεδρος ολόκληρου του σώματος. Έχει υποχρέωση να προστατεύει τη διαδικασία και τα δικαιώματα όλων των δημοτικών συμβούλων, ακόμη και όταν αυτό δημιουργεί πολιτική δυσκολία στη δημοτική αρχή. Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια. Τέτοια θεσμικά ατοπήματα δεν μπορούν πλέον να αποδίδονται στην απειρία.
• Έχετε όμως κι εσείς διοικήσει τον Δήμο από θέσεις ευθύνης. Τι κρατάτε από τη δική σας θητεία;
Πρώτα απ’ όλα ότι όταν έχεις διοικήσει, είσαι πολύ πιο προσεκτικός όταν κρίνεις. Ξέρω πόσο δύσκολος οργανισμός είναι ο Δήμος Ρόδου και έχω κάνει και εγώ λάθη. Όποιος έχει διοικήσει και λέει ότι δεν έκανε, δεν λέει την αλήθεια. Κράτησα όμως κάτι πολύ σημαντικό: χωρίς τους υπηρεσιακούς δεν διοικείς Δήμο. Οι υπάλληλοι γνωρίζουν τη διοίκηση, τη νομοθεσία και τις διαδικασίες. Στη δική μου θητεία υπήρξαν υπηρεσιακοί που με βοήθησαν καθημερινά και το αναγνωρίζω δημόσια. Άλλο όμως η υπηρεσιακή λειτουργία και άλλο η πολιτική ευθύνη. Όταν ασκώ κριτική σε μια απόφαση, την πολιτική ευθύνη την αναζητώ στους αιρετούς που αποφασίζουν. Οι υπηρεσίες δεν είναι ασπίδα στην πολιτική αντιπαράθεση. Τις ακούς, τις εμπιστεύεσαι και τις αφήνεις να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
• Τι θα κάνατε λοιπόν διαφορετικά στη λειτουργία του Δήμου;
Θα ξεκινούσα από τον άνθρωπο που ζει εδώ. Από την οικογένεια που μεγαλώνει τα παιδιά της στη Ρόδο, τον εργαζόμενο, τον ηλικιωμένο, τον νέο που σκέφτεται αν μπορεί να χτίσει τη ζωή του στον τόπο του. Από τον κάτοικο της πόλης μέχρι τον κάτοικο του τελευταίου χωριού. Ο Δήμος υπάρχει πρώτα για αυτούς.
Αυτό πρέπει να φαίνεται στις προτεραιότητές του: καθαριότητα, νερό, δρόμοι, φωτισμός, σχολεία, κυκλοφορία, στάθμευση, πράσινο, υποδομές που λειτουργούν. Πολύ ψηλά βάζω και την προσβασιμότητα: πεζοδρόμια και ράμπες χωρίς εμπόδια, προστασία των θέσεων ΑμεΑ, πραγματική πρόσβαση σε δημοτικά κτίρια, αθλητικούς χώρους και παραλίες. Η προσβασιμότητα δεν είναι χάρη. Είναι δικαίωμα.
Το ίδιο ισχύει για τα αδέσποτα. Δεν μηδενίζω όσα έχουν γίνει, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια: σωστή λειτουργία του κυνοκομείου, περισυλλογή, σήμανση, υιοθεσίες, συνεργασία με κτηνιάτρους και φιλοζωικούς φορείς, περιορισμός της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής στο πλαίσιο του νόμου και με επιστημονικά κριτήρια. Και κυρίως, αντιμετώπιση της εγκατάλειψης.
Συνολικά χρειάζονται έγκαιρος σχεδιασμός και καθαρές προτεραιότητες. Δεν μπορεί για προβλέψιμες ανάγκες, όπως η ναυαγοσωστική κάλυψη, να ψάχνουμε λύσεις όταν έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος. Ούτε σχεδιασμοί όπως η φύλαξη της Μεσαιωνικής Πόλης να περνούν το καλοκαίρι χωρίς το αποτέλεσμα που εξαγγέλθηκε. Διοίκηση είναι να βλέπεις το πρόβλημα πριν σε προλάβει.
Είμαστε από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Αλλά η σειρά είναι ξεκάθαρη: φτιάχνουμε πρώτα μια καλή Ρόδο για τον άνθρωπο που ζει εδώ, και αυτή η Ρόδος θα είναι καλύτερη και για τον επισκέπτη.
Θέλω ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα συγκεκριμένων έργων για την πόλη και κάθε δημοτική ενότητα, με ώριμες μελέτες, χρονοδιάγραμμα, χρηματοδότηση, ευθύνη και δημόσιο έλεγχο. Προτιμώ να δεσμευτώ για πενήντα πράγματα και να γίνουν τα σαράντα πέντε, παρά να παρουσιάσω κατάλογο διακοσίων και στο τέλος να ψάχνουμε ποια ξεκίνησαν. Από τον Δήμο της ανακοίνωσης στον Δήμο του σχεδιασμού και της εκτέλεσης.

• Ακούγοντάς σας, φαίνεται ότι πλέον δεν περιορίζεστε στον ρόλο του δημοτικού συμβούλου που ασκεί αντιπολίτευση.
Δεν θέλω να περιορίζομαι στην αντιπολίτευση. Δεν με ενδιαφέρει να ξυπνάω το πρωί για να βρω τι έκανε λάθος ο δήμαρχος ώστε να βγάλω μια ανακοίνωση. Αυτό είναι το εύκολο. Το δύσκολο είναι να πεις: Εγώ πώς θα το έκανα; Με ποιους ανθρώπους; Με ποια χρήματα; Σε πόσο χρόνο; Ποιο αποτέλεσμα θα δεσμευόμουν ότι πρέπει να υπάρχει στο τέλος; Για μένα αυτή πρέπει να είναι η συζήτηση για τη Ρόδο. Λιγότερο «ποιος φταίει». Περισσότερο «ποια είναι η λύση».
• Υπάρχει λοιπόν ήδη στο μυαλό σας ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης;
Βεβαίως. Και όσο περνά ο χρόνος γίνεται πιο συγκεκριμένο. Θέλω έναν Δήμο που δεν θα εξαρτάται από το αν ο δημότης γνωρίζει τον δήμαρχο ή έναν αντιδήμαρχο για να λυθεί το πρόβλημά του. Κάθε αίτημα να καταγράφεται, να γνωρίζουμε ποιος το έχει αναλάβει και σε πόσο χρόνο πρέπει να απαντηθεί, είτε έρχεται από το κέντρο είτε από το πιο απομακρυσμένο χωριό. Έναν Δήμο που μετρά την απόδοσή του, γνωρίζει πόσο κοστίζει κάθε υπηρεσία και τι αποτέλεσμα παίρνει και προγραμματίζει πριν έρθει η κρίση. Και έναν Δήμο όπου ο δήμαρχος δεν αποφασίζει για τα πάντα. Επιλέγει ανθρώπους, τους δίνει καθαρές αρμοδιότητες, ακούει τις υπηρεσίες, ελέγχει το αποτέλεσμα και αναλαμβάνει ο ίδιος την πολιτική ευθύνη. Δεν πιστεύω στον Δήμο του ενός. Πιστεύω στην καλή ομάδα, με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και συγκεκριμένες ευθύνες.
• Μήπως τελικά αυτό που περιγράφετε είναι περισσότερο πρόγραμμα διοίκησης παρά αντιπολίτευση;
Δεν με απασχολεί πώς θα το ονομάσουμε. Με απασχολεί να υπάρχει απάντηση στο «τι κάνουμε διαφορετικά». Τα προβλήματα της Ρόδου τα γνωρίζουμε: κυκλοφοριακό, υποδομές, καθαριότητα, νερό, Βιολογικός, προσβασιμότητα και η εγκατάλειψη που αισθάνονται πολλές περιοχές έξω από την πόλη. Δεν χρειαζόμαστε άλλη μία διάγνωση. Χρειαζόμαστε λύσεις και ανθρώπους που όταν δεσμεύονται για κάτι, στο τέλος θα κρίνονται για το αν το έκαναν.
• Θα σας κάνω λοιπόν την ερώτηση που ξέρετε ότι θα σας γίνει. Θα είστε υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου;
Δεν είναι ακόμη η στιγμή για μια επίσημη ανακοίνωση. Δεν θέλω όμως ούτε να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις. Με απασχολεί πολύ σοβαρά η επόμενη ημέρα του Δήμου Ρόδου. Πολύ πιο σοβαρά ίσως απ’ όσο με απασχολούσε πριν από έναν χρόνο. Και όσα σας περιγράφω σήμερα δεν είναι σκέψεις της στιγμής. Δουλεύω πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις. Συζητώ με ανθρώπους. Ακούω. Βλέπω τι μπορεί να γίνει διαφορετικά. Προσπαθώ να διαμορφώσω μια ολοκληρωμένη πρόταση για την πόλη και για ολόκληρο το νησί. Για μένα όμως η σειρά έχει σημασία. Δεν ανακοινώνεις πρώτα μια υποψηφιότητα και μετά ψάχνεις γιατί θέλεις να διοικήσεις, με ποιους θα το κάνεις και ποιο είναι το σχέδιό σου. Πρώτα πρέπει να είσαι βέβαιος ότι έχεις κάτι πραγματικά διαφορετικό να προτείνεις. Ότι υπάρχει σχέδιο, οι κατάλληλοι άνθρωποι και ότι είσαι έτοιμος να αναλάβεις την ευθύνη.
Αυτή είναι η δουλειά που γίνεται σήμερα. Όταν έρθει η ώρα της τελικής απόφασης, δεν θα κρυφτώ. Θα είμαι εδώ και θα μιλήσω καθαρά.
• Και πόσο κοντά είστε σε αυτή την απόφαση;
Αρκετά κοντά ώστε να μπορώ να σας πω ότι δεν πρόκειται πλέον για μια θεωρητική συζήτηση. Αλλά όχι τόσο ώστε να κάνω σήμερα μια ανακοίνωση που θεωρώ ότι πρέπει να γίνει όταν όλα είναι στη θέση τους. Δεν με ενδιαφέρει να είμαι υποψήφιος απλώς για να είμαι υποψήφιος. Αν πάρεις μια τέτοια απόφαση, πρέπει να πιστεύεις πραγματικά ότι μπορείς να διοικήσεις καλύτερα. Να έχεις σχέδιο, ανθρώπους, να γνωρίζεις τι θα κάνεις από την πρώτη ημέρα και να είσαι έτοιμος να αναλάβεις ολόκληρη την ευθύνη. Αυτό εξετάζω. Αυτό προετοιμάζω. Τα επόμενα βήματα θα γίνουν όταν πρέπει. Και όταν γίνουν, θα είναι απολύτως καθαρά.






























Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.