Για τρίτο τζιχαντιστή ο οποίος πέρασε τον Οκτώβριο από τη Λέρο πριν καταλήξει στη γαλλική πρωτεύουσα και συμμετάσχει στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνολικά τρεις ύποπτοι τρομοκράτες ταξίδεψαν σαν πρόσφυγες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με βάση δαχτυλικά αποτυπώματα και ένα σερβικό διαβατήριο, υπήρχε και τρίτο πρόσωπο που εγγράφηκε ως πρόσφυγας στις 3 Οκτωβρίου στο νησί της Λέρου.
Μέχρι στιγμής, επισημαίνεται, οι ερευνητές δεν γνωρίζουν τις ακριβείς ταυτότητες αλλά μόνο ότι τα αποτυπώματα ευθυγραμμίζονται με τα έγγραφα καταγραφής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής και από τα ονόματα που έχουν διαβιβαστεί από τις γαλλικές αρχές, δύο είναι τα άτομα που έχουν εντοπιστεί. Όμως δεν γνωρίζουν αν με νέα ευρήματα προκύπτουν νέα δεδομένα.
Ο Ν. Τόσκας παραδέχθηκε σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι δυο τζιχαντιστές είχαν όντως περάσει από τη Λέρο έχοντας υποβληθεί στις διαδικασίες καταγραφής που απαιτούσε η ΕΕ.

cnn.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ