Στις 2 Μαρτίου αναμένεται η επίσημη «πρεμιέρα» της φετινής τουριστικής περιόδου για την Ρόδο, με πτήσεις από το Ισραήλ. Αυτό δήλωσε προς την «δ» η αντιπεριφερειάρχης κα Μαριέττα Παπαβασιλείου, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα πως είναι όλα έτοιμα για να υποδεχτεί η Ρόδος τους επισκέπτες της.
«Οι πτήσεις ξεκινούν στις 2 Μαρτίου φέτος, για πρώτη φορά από το Ισραήλ. Η αεροπορική εταιρεία που θα κάνει ‘ποδαρικό’ στο αεροδρόμιο ‘Διαγόρας’ της Ρόδου θα είναι η ‘Άρκια’ με 120 επιβάτες. Τα αεροπορικά δρομολόγια της εταιρείας θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου με δύο πτήσεις την εβδομάδα», δήλωσε η αντ/ρχης.
Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα αφενός για την σύνδεση της Ρόδου με το Ισραήλ, που είναι μια από τις βασικές και πολύ καλές τουριστικές αγορές του νησιού, και αφετέρου θα λειτουργήσει πολύ θετικά στην έναρξη της τουριστικής περιόδου η οποία θα ξεκινήσει αρκετά νωρίτερα για φέτος.
Να σημειωθεί πως φέτος αναμένεται να ανοίξει και η αγορά της Ιορδανίας καθώς, όπως δήλωσε και πρόσφατα η κα Παπαβασιλείου, η αεροπορική γραμμή θα ξεκινήσει προς Ρόδο από τις 15 Ιουνίου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου με 2-3 πτήσεις την εβδομάδα. «Αυτή είναι μόνον η αρχή και είναι η πρώτη φορά που ανοίγει αυτή η αγορά προς το νησί. Επίσης με τον Λίβανο, αυτό που καταφέραμε είναι ότι έχουμε αυξήσει τα αεροπλάνα, ενώ έχει επιμηκυνθεί η σεζόν. Όσον αφορά το Ιράν, κάνουμε μεγάλες προσπάθειες, αλλά υπάρχει πρόβλημα λόγω της πρεσβείας, που είναι λίγο δυσκίνητη. Εύχομαι φέτος να ‘ξεκλειδώσουμε’ αυτή την αγορά διότι εάν ανοίξει θα βοηθήσει πάρα πολύ καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Από αυτή την αγορά ταξιδεύουν περισσότερο το δίμηνο Φεβρουαρίου – Μαρτίου, κάτι που θα βοηθήσει πολύ τα νησιά μας».
Τον Απρίλιο οι πτήσεις τσάρτερ από Μόσχα
Την ίδια ώρα, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως οι πτήσεις τσάρτερ από την Μόσχα προς την Ρόδο, ξεκινούν επίσης νωρίτερα, γεγονός που καταδεικνύει πως και η ρωσική αγορά δείχνει να κινείται νωρίτερα φέτος. Όσον αφορά τις πτήσεις τσάρτερ προς την Κω, θα ξεκινήσουν περί τον Μάιο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της «δ» οι εταιρείες που θα εκτελούν direct flights είναι οι ακόλουθες:
-Coral (έναρξη δρομολογίων από τις 13 Απριλίου)
-Royal (έναρξη δρομολογίων από τις 8 Απριλίου)
-S7 (έναρξη δρομολογίων από τις 29 Απριλίου)
-Aegean (έναρξη δρομολογίων περί το τέλος Απριλίου)
Η αεροπορική εταιρεία S7 αποτελεί μία από τις καλύτερες και βραβευμένες εταιρείες στην εωσική αγορά μετά τον εθνικό αερομεταφορέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που είναι η Aeroflot και σύμφωνα με πληροφορίες, προετοιμάζει πτήσεις τσάρτερ και προς την Κω. Μάλιστα, με σκοπό να προβάλουν την δραστηριότητα της εταιρείας στην Ελλάδα, αναμένεται να επισκεφθούν την Ρόδο και την Κω μια ομάδα Ρώσων δημοσιογράφων, φιλοξενούμενοι των τοπικών φορέων.
Τέλος, ακόμη μία αεροπορική εταιρεία που συνεργάζεται με κορυφαίο Τουρ Οπερέιτορ αναμένεται να ανακοινώσει το πρόγραμμα των δρομολογίων της με πτήσεις τσάρτερ, μέσα στην εβδομάδα. Η έναρξη τοποθετείται περί τα μέσα Απριλίου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ