Την ώρα που ο γαλάζιος εμφύλιος παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις, η συνεδρίαση της Κεντρικης Εφορευτικής Επιτροπης της ΝΔ, της ΚΕΦΕ, ολοκληρώθηκε έπειτα από 4 ώρες, χωρίς να ορισθεί νέα ημερομηνία εκλογών.

Η συνεδρίαση της ΚΕΦΕ ξεκίνησε με εμπλοκή καθώς τα μέλη της Επιτροπής ζήτησαν δήλωση στήριξης από τους 4 υποψήφιους αρχηγους. Τελικά, η δήλωση δόθηκε και η συνεδρίαση συνεχίστηκε χωρις όμως τελικά να ληφθεί απόφαση.

Ωστόσο στόχος όλων των πλευρών είναι να διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου στις 13 Δεκεμβρίου, ώστε να υπάρχει δυνατότητα για δεύτερο γύρο στις 20 Δεκεμβρίου, πριν δηλαδή απο τα Χριστούγεννα.

Η ΚΕΦΕ ζητεί συγγνώμη

Σε ανακοίνωσή της, μετά την 4ωρη συνεδρίαση, η ΚΕΦΕ ζητεί συγγνώμη για τα προβλήματα που ανέκυψαν, επιρρίπτει την ευθύνη στην εταιρία, αποφάσισε αναδιάρθρωση υπηρεσιών του κόμματος, ενώ εκφράζει τη βούληση να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και μέσα στα επόμενα 24ωρα να οριστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Η ανακοίνωση

Τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (ΚΕΦΕ) εκφράζουν την οφειλόμενη συγγνώμη τους στα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για τα προβλήματα που ανέκυψαν και οδήγησαν στην αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Καθοριστικό εμπόδιο στη διεξαγωγή των χθεσινών εκλογών ήταν τα τεχνικά προβλήματα, που οφείλονταν στην εταιρία, η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις προς την ΚΕΦΕ, ακόμη και μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση, τα μέλη της ΚΕΦΕ επεσήμαναν αδυναμίες και, για αυτό το λόγο, αποφάσισαν την αναδιάρθρωση υπηρεσιών του κόμματος, αλλά και τη σύσταση επιτροπών παρακολούθησης της εξέλιξης του έργου, που με βάση τα χρονοδιαγράμματα θα αναφέρονται συνεχώς στην ΚΕΦΕ.

Εκφράστηκε ομόφωνα η βούλησή τους να εργαστούν με όλες τους δυνάμεις, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και μέσα στα επόμενα 24ωρα να οριστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας δια των εκπροσώπων τους στην ΚΕΦΕ, δήλωσαν ότι αποδέχονται το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ τονίζουν ότι αυτό που προέχει για όλους είναι η διασφάλιση της ενότητας της Παράταξης.

Οι βασικές επιλογές

Οι βασικές επιλογές είναι δύο: Είτε θα επιλεγεί νέα εταιρεία και θα ξεκινήσει από την αρχή η οργάνωση των εκλογών είτε θα χρησιμοποιηθούν οι εκλογικοί κατάλογοι του υπουργείου Εσωτερικών για να διευκολυνθεί η διαδικασία, δεδομένων των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων.

Σημειώνεται ότι ο Β. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται από τη θέση του μεταβατικού προέδρου

Αίσθηση προκαλεί και η επίθεση στον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι γνώριζε και εγγυήθηκε για την εταιρεία που είχε αναλάβει τη διαδικασία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας εντός της εβδομάδας, πιθανόν ακόμη και την Τρίτη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/thetov.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ