Με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΕΛΦΕΕ) Ρόδου συναντήθηκαν το Σάββατο 21-11-2015, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το συντονιστή της Ν.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου, Βασίλη Παπαβασιλείου.
Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών λογιστών της Ρόδου, έθεσαν τα κρίσιμα ζητήματα που τους απασχολούν όσο αφορά στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες και τα ειδικά προβλήματα του κλάδου των λογιστών στη νησιωτική περιφέρεια και ενημέρωσαν το βουλευτή και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τις προτάσεις της τοπικής Ένωσης, σχετικά για την απλοποίηση και την αποτελεσματικότητα του φορολογικού συστήματος.
Ο Δημήτρης Γάκης, αναφέρθηκε στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία και ενημέρωσε τους εκπροσώπους του κλάδου των λογιστών στη Ρόδο για τις θεσμικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στην προώθηση μέτρων με κοινωνικό προφίλ και αναπτυξιακών προτάσεων, με στόχο την εξάλειψη των ανισοτήτων στις λιγότερο ευνοημένες περιοχές της χώρας, όπως είναι οι νησιωτικές.
Στη συζήτηση, ειδικά για την οικονομία, τονίστηκε η ανάγκη να συνεχιστεί η ενημέρωση και η συνεργασία με την Ένωση Λογιστών Ρόδου, για τη στήριξη παρεμβάσεων στις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, που θα λειτουργήσουν προς όφελος των φτωχότερων νοικοκυριών και θα συμβάλουν στη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας (με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις). Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο Δημήτρης Γάκης, «θα δουλέψουμε στις αρμόδιες επιτροπές ώστε να πετύχουμε ρυθμίσεις, μέσα στο συνολικό μείγμα της Συμφωνίας αναφορικά με την οικονομία, που να βελτιώνουν την κατάσταση στα ακριτικά νησιά μας, με τον καθορισμό κριτηρίων που να λαμβάνουν υπόψη τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της νησιωτικής χώρας».
Τέλος, οι δύο πλευρές, συμφώνησαν για μια επόμενη συνάντηση με θέμα τη συζήτηση/ανάλυση των προτάσεων της ΕΛΦΕΕ Ρόδου, για τη βελτίωση του φορολογικού συστήματος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ