ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, εργάζεται σήμερα για να πρωταγωνιστήσει ξανά κατά την επανεκκίνηση της παγκόσμιας μηχανής του Τουρισμού»

news room 3 λεπτά ανάγνωση
ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ

Τη συνερ­γα­σία της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου με τη Horwath HTL, το μεγα­λύ­τερο δίκτυο παροχής συμ­βου­λευ­τι­κών υπη­ρε­σιών του­ρι­σμού και φιλο­ξε­νίας καθώς και με τη Novus Mind Ltd, δια­κε­κρι­μένη εται­ρεία στο χώρο του ψηφια­κού marketing, ενέ­κρινε η Οικο­νο­μική Επι­τροπή που συνε­δρί­ασε μέσω τηλε­διά­σκε­ψης χθες, 22 Απρι­λίου 2020, κατόπιν εισή­γη­σης του περι­φε­ρειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Με προ­τε­ραιό­τητα την επι­τυ­χη­μένη επα­να­το­πο­θέ­τηση του Του­ρι­σμού της περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου στη νέα τάξη πραγ­μά­των, ο Περι­φε­ρειάρ­χης ειση­γή­θηκε, κατά τη συνε­δρί­αση της Οικο­νο­μι­κής Επι­τρο­πής, τη συνερ­γα­σία της Περι­φέ­ρειας με μια κορυ­φαία εται­ρεία παροχής συμ­βου­λών σε θέματα του­ρι­σμού και φιλο­ξε­νίας, με 50 γραφεία σε όλο τον κόσμο, τη Horwath HTL καθώς και με τον κατα­ξιω­μένο στο χώρο του ψηφια­κού marketing Γιάννη Φώτη, εκ των συνι­δρυ­τών και συν­διευ­θυ­νό­ντων της Novus Mind Ltd. «Και με αυτές μας τις συνερ­γα­σίες συμ­μα­χούμε με τους καλύ­τε­ρους και αγω­νι­ζό­μα­στε μέσα από σκληρή δουλειά για το καλύ­τερο απο­τέ­λε­σμα για τα νησιά μας», σχο­λί­ασε ο Γιώργος Χατζη­μάρ­κος για τη συμ­φω­νία με τις παρα­πάνω εται­ρείες.

Σύμφωνα με την απόφαση της Οικο­νο­μι­κής Επι­τρο­πής, η Περι­φέ­ρεια Νοτίου Αιγαίου, με στόχο της την έγκαιρη και σωστή προ­ε­τοι­μα­σία για τις νέες ανάγκες των του­ρι­στών σε ασφά­λεια, υγιεινή, πρότυπα και δια­δι­κα­σίες, συμπε­ρι­λαμ­βά­νο­ντας τις ανάγκες των τοπικών κοι­νω­νιών σε ένα σύστημα βιώ­σι­μης ανά­πτυ­ξης συνά­πτει συνερ­γα­σία με τη Horwath HTL, αντι­κεί­μενο της οποίας είναι η ανάλυση του περι­βάλ­λο­ντος, η κατάρ­τιση προ­τά­σεων προ­σαρ­μο­γής, ο σχε­δια­σμός πλάνου επα­να­το­πο­θέ­τη­σης, ο σχε­δια­σμός προ­τά­σεων και λύσεων που θα απα­ντούν στις νέες προ­κλή­σεις.

Η εν λόγω εται­ρεία συνερ­γά­ζε­ται με δημό­σιους φορείς σε περισ­σό­τε­ρες από 80 κυβερ­νή­σεις παγκο­σμίως, περισ­σό­τε­ρους από 150 προ­ο­ρι­σμούς, την Ευρω­παϊκή Επι­τροπή, με διεθνή χρη­μα­το­πι­στω­τικά ιδρύ­ματα (Παγκό­σμια Τράπεζα, Ευρω­παϊκή Τράπεζα, κ.λπ.), ανα­γνω­ρι­σμέ­νες οργα­νώ­σεις (UNESCO, WWF κ.λπ.) και με επεν­δυ­τι­κούς οργα­νι­σμούς, όπως Dubai Corporation, Dubai Investment Fund, Azmont Investments, Goldman Sachs, Sberbank και Intesa Sanpaolo. Τέλος, 9 στα 10 κορυ­φαία ξενο­δο­χειακά brands παγκο­σμίως, όπως Μarriott, Four Seasons Hotels, Regent Hotel & Resorts, Sheraton, The Ritz Carlton, Westin Hotels & Resorts και Hyatt συνερ­γά­ζο­νται με την Howarth HTL.

Αλλά και στον κρίσιμο τομέα της on line προ­ώ­θη­σης και επι­κοι­νω­νίας του του­ρι­στι­κού προ­ϊ­ό­ντος της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου, λαμ­βά­νο­ντας υπόψη τις νέες παρα­μέ­τρους που έχει επι­βά­λει η παν­δη­μία, όπως την κατά­σταση που έχει δια­μορ­φω­θεί στις αγορές προ­έ­λευ­σης ταξι­διω­τών λόγω του CoVid-19, αντι­κεί­μενο της συνερ­γα­σίας με τον κατα­ξιω­μένο επαγ­γελ­μα­τία στο χώρο του digital marketing Γιάννη Φώτη, εκ των συνι­δρυ­τών και συν­διευ­θυ­νό­ντων συμ­βού­λων της Novus Mind Ltd, απο­τε­λούν η κατάρ­τιση Digital Media Plan με βάση τα νέα δεδο­μένα, η επιλογή των κατάλ­λη­λων online μέσων επι­κοι­νω­νίας καθώς και ο χρο­νι­κός προ­γραμ­μα­τι­σμός της καμπά­νιας επι­κοι­νω­νίας ανά μέσο. Αξίζει να σημειω­θεί ότι ο διευ­θυ­ντής της Novus Mind Ltd, Γιάννης Φώτης δια­θέ­τει διδα­κτο­ρικό δίπλωμα στην επί­δραση των social media στην επιλογή των ταξι­διών δια­κο­πών, όπως και πολυετή επαγ­γελ­μα­τική εμπει­ρία, πλέον των 20 ετών, στο χώρο του του­ρι­στι­κού marketing, έχει συμ­βά­λει στην κατάρ­τιση και επιτυχή ολο­κλή­ρωση δια­φό­ρων έργων χρη­μα­το­δο­τού­με­νων από Ευρω­παϊ­κούς και Εθνι­κούς πόρους, έχει συμ­με­τά­σχει σε διεθνή συμ­βου­λευ­τικά έργα ως μέλος του Bournemouth University eTourism Lab και έχει διδάξει ως λέκτο­ρας στο Bournemouth University και στο Leeds Metropolitan Univeristy.

Κατά την εισή­γησή του στην Οικο­νο­μική Επι­τροπή, ο περι­φε­ρειάρ­χης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τα τελευ­ταία χρόνια, το Νότιο Αιγαίο και ο τομέας του του­ρι­σμού αντι­με­τώ­πισε με επι­τυ­χία διά­φο­ρες κρίσεις, όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό, την δημο­σιο­νο­μική, τις πτω­χεύ­σεις Tour Operators, τα capital controls. Τα αντι­με­τώ­πισε όλα αυτά και έφερε τα καλύ­τερα απο­τε­λέ­σματα στην ιστορία του, σπά­ζο­ντας επι τέσσερα συνε­χό­μενα χρόνια κάθε ρεκόρ σε όλους τους του­ρι­στι­κούς δείκτες. Η σημε­ρινή όμως κρίση θέτει τον τομέα του Του­ρι­σμού παγκο­σμίως εκτός λει­τουρ­γίας. Χωρίς να είναι γνωστά ακόμα ούτε η μορφή της δια­συν­δε­σι­μό­τη­τας της χώρας την επόμενη μέρα ούτε πότε οι αγορές μας θα ανοί­ξουν για ταξίδια, η προ­ε­τοι­μα­σία της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου έχει ήδη ξεκι­νή­σει. Η προ­σαρ­μογή και η μετά­βαση σε σύγ­χρονα μοντέλα λει­τουρ­γίας απο­τε­λούν μονό­δρομο. Μονό­δρομο συνιστά επίσης και η συνεχής παρα­κο­λού­θηση τάσεων, εξε­λί­ξεων και δεδο­μέ­νων. Για την επα­να­το­πο­θέ­τηση της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου στο παγκό­σμιο restart, δου­λεύ­ουμε από σήμερα. Οπο­τε­δή­ποτε έρθει η επα­νεκ­κί­νηση του παγκό­σμιου Του­ρι­σμού, τα νησιά των Κυκλά­δων και της Δωδε­κα­νή­σου θα είναι εκεί για να πρω­τα­γω­νι­στή­σουν ξανά και να δώσουν για μια ακόμη φορά εισό­δημα και ελπίδα στους κατοί­κους τους και στην πατρίδα μας».

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.