Η είδηση της ακύρωσης των θερινών προγραμμάτων του Alltours στη Ρόδο και στην Κω λόγω του κορωνοϊού, Covid-19, αναστάτωσε την τοπική τουριστική αγορά. Η συγκεκριμένη είδηση φαίνεται ωστόσο ότι βασίστηκε σε παρερμηνεία επιστολής του μεγαλυτέρου και πλέον εύρωστου τουρ οπερέιτορ της Γερμανίας. Η ίδια ακριβώς επιστολή, το κείμενο της οποίας ενδεχομένως να άφηνε περιθώρια εσφαλμένης ερμηνείας, εστάλη στο δίκτυο συνεργατών του Alltours ανά τον κόσμο.
Σύμφωνα με τον γνωστό τουριστικό πράκτορα και αντιπρόσωπο του γερμανικού Tour operator σε Ρόδο, Κω, Αττική και Πελοπόννησο, κ. Γιάννη Καμπούρη, από πουθενά δεν προκύπτει η ακύρωση των προγραμμάτων. Ο κ. Καμπούρης διευκρινίζει ότι ο Alltours συνεχίζει να πουλά κανονικά πακέτα για τη Ρόδο και την Κω. Τονίζει δε ότι θα είναι ο πρώτος τουρ οπερέιτορ που θα μεταφέρει επισκέπτες στην Ελλάδα όταν αρθούν τα κυβερνητικά μέτρα αναχαίτισης της διασποράς του κορωνοϊού. Άλλωστε, ο Alltours έχει αποδείξει, ακόμη και τις πιο δύσκολες χρονιές της οικονομικής κρίσης, ότι στηρίζει την Ελλάδα!
«Δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας για την ακύρωση των προγραμμάτων του Alltours. Η όποια αναστάτωση που προκλήθηκε, οφείλεται καθαρά και μόνο σε παρερμηνεία επιστολής του τουρ οπερέιτορ προς όλους τους συνεργάτες του ανά τον κόσμο. Ο Alltours συνεχίζει να πουλά κανονικά τους προορισμούς της Ρόδου και της Κω. Ιδιαίτερα η Ρόδος, αποτελεί τον νούμερο ένα προορισμό το 2020 για τον Alltours», δήλωσε ο κ. Καμπούρης και συμπλήρωσε: «Οι ξενοδόχοι και όλοι οι συνεργάτες μας δεν θα πρέπει να αγωνιούν. Όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους οικονομικά τουρ οπερέιτορς. Ο Alltours θα είναι ο πρώτος που θα πετάξει στην Ελλάδα όταν αρθεί η αναστολή των πτήσεων και λειτουργήσουν ξανά τα ξενοδοχεία. Ο ιδιοκτήτης Willi Verhuven αγαπά τη χώρα μας και έχει αποδείξει εμπράκτως τα φιλελληνικά του αισθήματα. Στήριξε τους ελληνικούς προορισμούς τις δύσκολες χρονιές της κρίσης. Το ίδιο θα κάνει και τώρα»!
H έναρξη της σεζόν
Ο τουριστικός πράκτορας, κ. Γιάννης Καμπούρης προβλέπει ότι η σεζόν θα ανοίξει στις αρχές Ιουλίου, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα έχει τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία του Covid-19. Υπογραμμίζει ότι είναι απολύτως αναγκαία έστω μία τρίμηνης διάρκειας τουριστική περίοδος, καθώς θα προετοιμάσει το έδαφος για τη σεζόν του 2021 κατά την οποία οι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί αναμένεται να βγουν κερδισμένοι και να πρωτοστατήσουν στο παγκόσμιο τουριστικό γίγνεσθαι.
«Η φετινή σεζόν θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Είναι δεδομένο αυτό. Τη συγκεκριμένη όμως στιγμή δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε πότε ακριβώς θα ανοίξει η σεζόν, γεγονός που θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Αν όλα πάνε καλά, πιστεύω ότι από τον Ιούλιο και έπειτα θα πάρει μπρος ο τουρισμός. Δεν πρέπει βέβαια να περιμένουμε θεαματικά αποτελέσματα.
Εκτιμώ ότι για μία σειρά από λόγους, η μείωση των κρατήσεων θα κυμανθεί μεταξύ του 40% και του 50%. Έχουμε όμως ανάγκη έστω μίας τρίμηνης διάρκειας τουριστική σεζόν, η οποία θα θέσει τις βάσεις για το 2021 που προβλέπεται να αποτελέσει μία εξαιρετική χρονιά για τη Ρόδο και την Ελλάδα. Εάν βρεθεί το φάρμακο για τον κορωνοϊό και κυκλοφορήσει το εμβόλιο, ο κόσμος θα είναι σαφώς πιο ήρεμος και πρόθυμος να ταξιδέψει και η Ελλάδα θα αποτελεί τον πιο δημοφιλή προορισμό καθώς εμπνέει ασφάλεια, έχοντας διαχειριστεί με εξαιρετική επιτυχία την πανδημία», είπε ο κ. Καμπούρης, ο οποίος διευκρίνισε πώς σε περίπτωση που «ξεπαγώσει» η σεζόν, θα πρέπει να καθορίζεται από οδηγία της Ε.Ε. η οποία θα εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη μέλη ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργούν τα αεροδρόμια στις χώρες προέλευσης και προορισμού, ποια μέτρα θα εφαρμόζονται εντός των αεροσκαφών, πώς θα μεταφέρονται οι επισκέπτες στα ξενοδοχεία, φθάνοντας στον προορισμό των διακοπών τους και ποια μέτρα τελικά θα πάρουν τα ίδια τα ξενοδοχεία.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ