Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα μπορεί να αντεπεξέλθει στη δύσκολη αυτή συγκυρία που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας, εξέφρασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός, επισημαίνοντας ότι απαιτούνται μεθοδικότητα, τολμηρές αποφάσεις και στρατηγική «για μια ουσιαστική επιστροφή στην κανονικότητα».

Ο Αλέξανδρος Βασιλικός αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Η φράση αυτή ακούγεται πολύ τις τελευταίες ημέρες. Ηχεί σαν την προσμονή να ξαναδούμε τους ανθρώπους που αγαπάμε, να ξαναβρούμε τις συνήθειες μας, τις απλές καθημερινές συνήθειες που θεωρούσαμε δεδομένες και τις οποίες έχουμε στερηθεί. Πριν από πολλά χρόνια μου είχε εξηγήσει η σοφή Κα Σοφία από την Νάξο την διαφορά μεταξύ της αναμονής και της προσμονής: «το αναμένω αναφέρεται στο μυαλό, το προσμένω αναφέρεται στην καρδιά» μου είχε πει με την τρυφερή φωνή της. Προσμένοντας λοιπόν να δούμε σύντομα την ζωή μας να ξαναβρίσκει τον ρυθμό της, νομίζω πως υπάρχει και μια βαθύτερη, πιο ουσιαστική κανονικότητα την οποία αισθάνομαι και βλέπω.

Η κανονικότητα του να παίρνουν τις αποφάσεις που ορίζουν το μέλλον μας άνθρωποι καταρτισμένοι, ικανοί και γνώστες. Όχι άνθρωποι της ατάκας που έχουν το προσόν να γράφουν στο γυαλί.

Η κανονικότητα του να σου δείχνει κάποιος τον σωστό δρόμο και εσύ να τον ακολουθείς.

Η κανονικότητα του να σου λύνει η πολιτεία προβλήματα, να τα προλαβαίνει – και όχι να σου δημιουργεί περισσότερα από όσα αντιμετωπίζεις.

Η κανονικότητα του να κοιτάνε την πατρίδα τους οι άνθρωποι που έφυγαν επί δεκαετίες στο εξωτερικό για να βρουν ένα αξιοκρατικό περιβάλλον – όχι μόνο προσμένοντας – αλλά αναμένοντας πια να επιστρέψουν…

Η κανονικότητα του να έχεις πίστη στην Πολιτεία.

Η χώρα μας δείχνει πως μπορεί να αντεπεξέλθει στις πρωτόγνωρες απαιτήσεις της διαχείρισης αυτής της παγκόσμιας κρίσης. Όχι με το βολικό σκεπτικό του «όταν εμείς είχαμε δημοκρατία, εσείς….» αλλά με μεθοδικότητα, με τολμηρές αποφάσεις, με στρατηγική.

Πάντα ήμασταν περήφανοι για την καταγωγή μας, είχαν όμως πολύ καιρό να ανανεωθούν οι λόγοι…

Ας είναι αυτή η τραγική συγκυρία το κλειδί για μια ουσιαστική επιστροφή στην κανονικότητα»!

Πηγή: tourismtoday.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ