Με τη συνεργασία του Διεθνούς Γαστρονομικού συστήματος Slow Food και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σαλάκου το «ΣΠΗΛΑΙΟ»

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το διεθνές γαστρονομικό σύστημα Slow Food το οποίο εκτείνεται σε 160 χώρες, παρουσίασαν στις 16 και 17 Μαρτίου το Aegean Cuisine στο Southampton . Πρωταγωνιστές στην παρουσίαση ήταν τα ΓΙΑΠΡΆΚΙΑ της Σαλάκου.

Για δύο μέρες περί τα 120 άτομα μαζί με δημοσιογράφους και tour operators είχαν  την τύχη να δοκιμάσουν Ροδίτικα κρασιά και την τοπική μας κουζίνα στον φιλόξενο χώρο του ελληνικού εστιατορίου «Λεμόνι».

Στο πλαίσιο της προώθησης του Aegean Cuisine έγιναν συναντήσεις στα γραφεία επιλεγμένων τουριστικών πρακτορείων όπως : TUI, VIRGIN HOLIDAYS, KUONI κλπ. και παραδόθηκε στους υπευθύνους σχετικ΄λο ενημερωτικό υλικό για την τοπική μας γαστρονομία και επιστολή του προέδρου του Επιμελητηρίου.

Επίσης μας δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με την ομογένεια και να μιλήσουμε σε 40 παιδιά και τους γονείς τους, στο ελληνικό σχολείο που λειτουργεί κάθε Σάββατο στον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Η εμπειρία ήταν συγκλονιστική και πολύ αποδοτική.

Αποτελεί μεγάλη τιμή για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαλάκου «Το Σπήλαιο» η εμπιστοσύνη που μας έδειξε το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου .

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Πάππου και υποσχόμεθα ότι θα είμαστε στο πλευρό του στο τόσο σημαντικό έργο ανάδειξης της γαστρονομίας του τόπου μας.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον κοσμήτορα του Slow Food  Αττικής κ. Γρηγόρη Χριστοδούλου που από την πρώτη στιγμή πίστεψε ότι τα Γιαπράκια αποτελούν Γαστρονομικό προϊόν.

Στο ταξίδι αυτό της γεύσης μας συνόδευσαν τα κρασιά της ΚΑΪΡ, των οινοποιείων ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ και ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ από τον Έμπωνα και η Σούμα ΚΑΜΠΥΛΑΥΚΑΣ. Επίσης τα μελεκούνια ΦΙΛΕΜΑ και τα τακάκια από την ΜΕΛΕΝΙΑ. Όλα τα προϊόντα μας κατέπληξαν τον κόσμο.

Ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό σύλλογο Έμπωνας «Ο Αττάβυρος» για τη συνεργασία,  η οποία αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι με υγιείς συνέργιες μπορούμε να αναβαθμίσουμε τον λαϊκό μας πολιτισμό και να αναδείξουμε τις παραδόσεις μας.

Κλείνοντας συνομολογούμε στις δηλώσεις του  προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Πάππου στο πλαίσιο της επιστολής του « Η Γαστρονομία δεν αφορά μόνο το φαγητό αλλά αποτελεί και ένα κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός! Αποτελεί τρόπο ζωής. Είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία και είμαστε υπερήφανοι αλλά και συγχρόνως τυχεροί που ζούμε σε αυτά τα ευλογημένα νησιά της Δωδεκανήσου με τον τόσο μεγάλο πολιτιστικό πλούτο»

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ